Mam Nowego Dustera od lutego 2019. Samochód ma pół roku a fotel skrzypi okropnie. Problem w oparciu bo jak oderwe plecy od oparcia to jest ok. Fotel tez zaczyna się ruszać, nie jest tak sztywny jak pasażera...
Czy to skrzypienie podlega gwarancji? (nie mówię tu o ledwo słyszalny skrzypienie tylko bardzo wkur... ciągłym skrzypieniu podczas jazdy.
Oczywiście nie podzielam się ze te fotele będą tak wygodne i wytrzymałem jak w klasie premium ale żeby w nowym aucie po 5 miesiącach nie dało się jeździć bez muzyki 🙄
Duster II po pierwszym przeglądzie. 15.000 km zużycie klocków 10 %. Wymiana oleju +filtr +kabinowy. Zgłoszona usterka niedziałających przycisków na kierownicy po nagrzaniu się wnętrza auta naprawiona. Fotel kierowcy, który zaczął się bujać, zostanie wymieniony na nowy.
Przegląd w pakiecie easy service.
Ostatnio zmieniony przez tomidlo 2019-08-16, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
auto odebrane 2 tygodnie temu, po ok 500km pojawiło się irytujące skrzypienie fotela kierowcy (moja waga to 105kg). Po analizie sytuacji skrzypienie występuje przy nacisku fotela w okolicach miejsca zapięcia pasów. Mam zamiar to zgłosić do ASO, zobaczymy jak sprawa dalej się potoczy.
skrzypienie występuje przy nacisku fotela w okolicach miejsca zapięcia pasów
U niektórych osób skrzypiało właśnie zapięcie pasa ocierające się o bok fotela (tu chyba o tym było) - jeśli to ten przypadek, to nie dotyczy niniejszego tematu, w którym chodzi o skrzypienia i bujanie samego stelaża fotela.
U mnie po 6 miesiącach i 47tys km przebiegu. Wymieniono stelaż na gwarancji. Pomogło na chwile...dalej się buja i skrzypi.
Zgłaszane do tej pory dwa razy w ASO Autocentrum KRK ( w sumie trzy) - niestety drugi raz nie wymienią stelaża.
Będę się dopominał do końca mojego lub jej...
Witam od niedawnego czasu w Logan skrzypi na nierównościach oparcie fotela kierowcy czy ktoś z Was miał tego typu problem i jest w stanie to naprawić, bądź zna warsztat albo osobę która to naprawi
Warszawa i Warszawa i okolice
Ostatnio zmieniony przez stoc 2021-11-13, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2021-11-13, 22:23
Ze skrzypieniem fotela walczyłem w 3 swoich Daciach, Psikanie smarami różnego rodzaju nic nie dawały aż któregoś dnia poluzowałem skrzypiący fotel tz. delikatnie odkręciłem 4 śruby mocujące
go do podłogi, następnie lekko szarpnąłem fotelem i z powrotem go przykręciłem. W każdej z tych dacii skrzypienie fotela zniknęło
Ostatnio zmieniony przez dudu$ 2021-11-13, 22:24, w całości zmieniany 1 raz
Ze skrzypieniem fotela walczyłem w 3 swoich Daciach, Psikanie smarami różnego rodzaju nic nie dawały aż któregoś dnia poluzowałem skrzypiący fotel tz. delikatnie odkręciłem 4 śruby mocujące
go do podłogi, następnie lekko szarpnąłem fotelem i z powrotem go przykręciłem. W każdej z tych dacii skrzypienie fotela zniknęło
Tylko że w tym rzecz że to na 90% oparcie bo ruszałem śruby, a gdy się nie opieram to fotel nie skrzypi, dopiero gdy oprę się o oparcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum