Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2020-09-08, 08:33
KrzychuB napisał/a:
Masz zdjęcia swojej Sandry? Bo w pierwszym poście linki już nie działają
Niestety, ale już nie mam tamtych zdjęć.
5 lat minęło - bez żadnej poważnej awarii. Odpukać, aby tak było nadal
Tym razem już nie pojechałem do ASO na serwis, tym bardziej że skończyła już też 5 - letnia gwarancja. Przebieg 46.000 km.
W niezależnym serwisie w którym wymieniam opony zrobiłem taki mały przegląd w tym roku:
- standardowo wymiana oleju i filtra - koszt robocizny 60 zł plus własne materiały ok. 130-140 zł
- wymieniłem też już świece. Koszt wymiany - 60zł, świece kupiłem oddzielnie w M-D za 126 zł. Po tych 46 tysiącach km były już lekko sfatygowane. Niby wytrzymują 4 lata\60 tys. km.
Klimatyzację odgrzybiam i filtr kabiny wymieniam sobie samemu 2 razy do roku. Kupuję filtr Harta za 20 zł i jestem z niego zadowolony.
W zeszłym roku w ASO dali mi ten niby oryginalny zamiennik Motrio i przy próbie wyczyszczenia go po jesieni po prostu BADZIEW się podarł
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2020-09-08, 08:45, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum