Cześć,
Jakiś czas temu chciałem w Ecu Tweakerze wylaczyc czujnjki ciśnienia opon. Wydaje mi się że chyba od tego czasu dziwnie "cyka" Mi jakiś przekaznik?
Dodatkowo czasami zaswieci się kontrolka akumulatora a także pojawia się dźwięk taki jakby miał wyskoczyc jakiś błąd ale to się nie dzieje.
Czy licznik jest prawidlowo skonfigurowany? Nic innego nie ruszalem więc wydaje mi się że wszystko pozostale jest ok.
Na filmiku https://drive.google.com/file/d/15iOxk_OZjitImj31lcoaDnhpCbM_bZON/view?usp=drivesdk slychac to cykanie, dodatkowo w momencie cykniecia swiatla lekko przygasaja. ladowanie alternatora jest ok (14.7v), akumulator też (12.8v i 82%sprawnosci, rezystancja 4.8)
Nie wiem co namieszałeś i czy to cykanie ma związek. Dźwięk przypomina pracę przekaźnika a przygasanie świateł pobór prądu. Dotykając palcem przekaźniki można wybadać który i od czego.
Ostatecznie możesz przywrócić ustawienia.
_________________ Żeby nie otrzymywać głupich odpowiedzi nie należy zadawać głupich pytań
Ostatnio zmieniony przez yurec1st 2020-12-14, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Też mi się wydaje że to przekaźnik, ale dzwiek dobiega jakby z za radia/panela ovrzewania (nie wiem czy tam występuje jakikolwiek przekaznik). Podejrzewalbym że to przekaznik od swiec zarowych ale czy on nie powinien po osiągnięciu odpowoedniej temperatury się wylaczyc a nie dzialac impulsowo?
w jaki sposób można przywrocic domyslna konfiguracje licznika?
Dziekuje za odpowiedzi, może tak być. Ogółem, 1.5 msca temu grzebalem w tym oprogramowaniu. Później, po wprowadzeniu moim zdaniem dobrej konfiguracji (nie wiem co oznacza (at_beep) wszystko było ok. Ostatnio (od jakiegos tygodnia) sporadycznie wyskakuje mi ta kontrolka akumulatora i polaczylem to z tym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum