Więc tak errpr pojawiło mi się na komputerze po zabawie w androidowym programie.. w dtt nic nie znalazłem by to ożywić.. więc pytanie, nowy licznik czy da się to jakoś uratowac ? Logan mcv II
Bawiłem się pewnym androidowym programem, który podobno mógł zmienić interwał serwisu olejowego na taki jaki zadam..
Jak już się domyślacie nie udało się i na zegarach mam ErrPr..
Co począć ?
Teraz tak, czy założenie innych zegarów o tych samych numerach z tego samego silnika oraz modelu i roku samochodu może naprawić sytuację ? Pal licho przebieg, ogarnie się.. tylko czy trzeba programować Vin żeby to zagadało ? A jeśli nie zadziała to gdzie jeszcze można szukać przyczyny ?
Marka: Dacia
Model: D
Silnik: 1.6SCE Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Gru 2018 Posty: 105 Skąd: skąd
Wysłany: 2021-05-08, 12:26
Trafi na takie z inną konfiguracją i też będzie miał error.
Też ucegliłem sobie kiedyś zegary i na spokojnie odtworzyłem konfiga.
Trzeba w dtt4all szukać wersji softu i hardware takie jakie masz u siebie (może być na liście w innych modelach, ja mam dokera a chyba wybierałem jakieś sandero) nie może być nic na czerwono w konfigu.
Ostatnio zmieniony przez rob_plk 2021-05-08, 12:30, w całości zmieniany 1 raz
Trafi na takie z inną konfiguracją i też będzie miał error.
Też ucegliłem sobie kiedyś zegary i na spokojnie odtworzyłem konfiga.
Trzeba w dtt4all szukać wersji softu i hardware takie jakie masz u siebie (może być na liście w innych modelach, ja mam dokera a chyba wybierałem jakieś sandero) nie może być nic na czerwono w konfigu.
Chętnie posłucham i poucze się czegoś... :) Widzę ,że mamy w końcu specjalistę od epromu
To jest wbrew pozorom bardzo typowy temat. Większość elektryków Ci to ogarnie. Z bardzo prostej przyczyny. Po wstawieniu licznika z innej wersji wyposażenia, też taki błąd możesz dostać. Jeżeli zegary mają wkodowane coś, czego fizycznie nie ma, to komputer wywali błąd. Zegary trzeba konfigurować pod auto.
Większość mechaników z ASO dorabia po godzinach w swoich garażach. Podjedź, złap jakiegoś i pogadaj. Za 50 - 100zł Ci to ogarnie w kilka minut.
skodzinek napisał/a:
dtt4all również próbowałem ustawiać i lipa
Pokaż co wyświetla dtt4all. Zobacz czy masz konfigurację zegarów prawidłową. Czy są wprowadzone prawidłowe elementy wyposażenia pojazdu, czy nie włączone jest coś, co włączone być nie powinno. dtt4all jest o tyle fajne, że nie pozwoli Ci wykonać niektórych szkodliwych operacji. Program na komórkę nie jest ma na tyle rozbudowanego kodu, aby posiadać "foolproof" w jakimkolwiek punkcie. Co konkretnie zrobiłeś? Pamiętasz?
Marka: *
Model: *
Silnik: * Pomógł: 14 razy Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 336 Skąd: ABCD
Wysłany: 2021-05-09, 06:04
skodzinek napisał/a:
Więc tak errpr pojawiło mi się na komputerze po zabawie w androidowym programie.. w dtt nic nie znalazłem by to ożywić.. więc pytanie, nowy licznik czy da się to jakoś uratowac ? Logan mcv II
Uwaliłem zegary w aplikacji car scaner, ma funkcję "kodowania" można tam ustawić podstawowe rzeczy jak stałe podświetlenie zegarów, kierunki autostradowe itd. ma też funkcję "reset service remainder" i najprawdopodobniej przy tym ucegliło mi zegary.. w dtt4all chyba już wszystko przestawiłem i dalej nie działa, kupiłem zegary ( za 30zl ) o tych samych numerach z tego samego silnika nawet rocznika, też nie działa, konfigurację sobie ustawiłem tak w razie czego i też dalej ErrPr... Zresztą konfigurację wkleiłem wyżej..
Ostatnio zmieniony przez skodzinek 2021-05-09, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum