Niebawem odwiedzę ASO w celu odbioru zamówionych gadżetów. Chcę przy okazji zgłosić "siusiający" słabo spryskiwacz szyby tylnej. Czy to normalne, że płyn "siusia" zamiast pod ciśnieniem spryskiwać ? W przypadku przedniej wszystko jest OK.
Wysłany: 2020-12-13, 09:43 praca spryskiwacza tylnej szyby w Dusterze
Witam od niedawna jestem użytkownikiem Dustera. ma zapytanie odnośnie pracy spryskiwacza tylnej szyby. Zauważyłem, że po załączeniu spryskiwacza z tyłu wycieraczka robi 2 obroty a płyn leci strugą. Czy ten typ tak ma? spryskiwacz jest w sumie nad szybą.
Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9 90 km
Rocznik: 2018
Wysłany: 2022-11-18, 13:51 Spryskiwacz tylnej szyby sandero II
Witam,wie ktos z Was jak zdemontowac tylny spryskiwacz w sandero 2.? Przytkal mi sie a nie chce grzebac igla bo podejrzewam- wczesniej nie zwrocilem uwagi- ze psika mgielka tak jak przednie a leje slabo strumieniem. Odkrecilem oslone tylnego stopu ale tam zero dojscia.Wykreca sie go od zewnatrz? Probowalem- delikatnie- ale peniam ze go ulamie.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3968 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-11-18, 14:39
Spryskiwacz tylnej szyby w Sandero2 polewa szybę pojedynczym, słabym strumieniem- nawet nie sika pod ciśnieniem a właśnie polewa szybę już od samej góry. Żadnej mgiełki tam nie ma... dopiero wycieraczka rozmazuje płyn po szybie.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-11-18, 15:09, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 0.9 90 km
Rocznik: 2018
Wysłany: 2022-11-18, 16:43
Czajo - dzieki za info, ja jak juz pisalem wczesniej nie zwrocilem na to uwagi bo prawie nie uzywalem.Myslalem ze powinno byc jak z przodu.
Ale chociaz z ciekawosci na przyszlosc chce wiedziec jak to zrobic.
Dymek ogladalem dysze spryskiwaczy zanim zalozylem ten temat zeby zobaczyc czy mozna przekrecic w jakas strone i wyjdzie ale wolalem nie ryzykowac.
Może być że paproch przytka dyszę i jest mgiełka a jak się udrożni to tylko cieknie. Może dla kogoś coś złego być czymś lepszym. Ale to tylko taka luźna myśl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum