Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-11-01, 20:34
wox napisał/a:
Po co drugi raz to samo?
To wcale nie jest drugi raz to samo
65 to wcale nie jest 65% szerokości opony, tylko jest to stosunek wysokości do szerokości opony, albo napisałeś to tak, że od razu nie zrozumiałem :)
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2009-11-01, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-31, 15:40
20 cm na stałe w MCVce? Bałbym się, że się wywalę... :/ Na los caminos Bolandianos to najchętniej był zaadaptował zawieszenie z lowriderów i sobie regulował wedle życzenia - 20 cm na drogi 38 kategorii odśnieżania, 5 cm na autostradę. :) A sprężarkę od hydrauliki oczywiście w miejsce koła zapasowego. :]
Zastanawiam się nad podniesieniem o klika cm swojego logana piuckup'a. Nie chcę robić z niego dustera ale te dodatkowe 2-3cm by się przydały. Ktoś wie jakie sprężynki można by mu zamontować? a może ktoś zna inne patenty?
Dużo jeżdżę po wsiach i szczególnie zimą przydał by się większy prześwit. Już nieraz go wyciągałem dusterem bo powiesił się na zaspie lub koleinach.
Wiem że swego czasu na forum było porównanie elementów zawieszenia sandero i sandero stepway (zdjęcia) które jak wiesz różnią te dwa auta wielkością prześwitu.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2013-11-20, 18:33, w całości zmieniany 1 raz
Wiem że swego czasu na forum było porównanie elementów zawieszenia sandero i sandero stepway (zdjęcia) które jak wiesz różnią te dwa auta wielkością prześwitu.
A widzisz, nie pomyślałem o tym. Pytanie tylko, czy do logana będzie to pasowało.
Witam i chcę się pochwalić.
W latach 80-tych, podniosłem podwozie Wartburga poprzez wymontowanie i rozciągnięcie sprężyn ~6÷7 cm. I tym samochodem jeździłem wiele lat, często na ryby na Dunajec gdzie warunki wysokości podwozia tego wymagały. Udało się i było super.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum