Wysłany: 2024-12-21, 14:31 Re: komunikat: szukam android auto
labondz napisał/a:
Czy macie coś podobnego, telefon oppo reno 3 pro, android 11
Tak, potwierdzam, że zrywanie połączenia i problem z ponownym automatycznym wznowieniem AA to cecha Oppo i Xiaomi na starszym Androidzie. Miałem też Samsunga, który lepiej tym zarządzał zarówno w Androidzie 11 jak i 12.
W tej chwili mam Redmi Note 13 Pro na Androidzie 14 i problemów już nie ma. Telefon sam szybciutko się łączy w każdej sytuacji. Na razie...
Być może to kwestia ustawień oszczędzania energii, ubijania procesów przez system lub uprawnień. Wiem tylko, że na początku nawet w tych starszych modelach wszystko chodziło poprawnie, więc raczej to może być kwestia późniejszych zmian w konfiguracji systemu (nawet nieświadomie dokonanych). Jak masz czas to zresetuj telefon do fabrycznych :) Mi się nie chciało...
Ostatnio zmieniony przez sobol1976 2024-12-21, 14:32, w całości zmieniany 2 razy
Mam problem z poleceniami głosowymi. Na przykład chcę wybrać trasę głosowo lub odpowiedzieć na SMS i dotykam na mikrofon na wyświetlaczu NaVi to mówi że mam coś skonfigurować w ustawieniach. Ale nic się nie wyświetla
hm...może nie masz banalnej rzeczy czyli nie skonfigurowane ustawienia w googlach (ok google).
Przy AA komunikacja głosowa odbywa się poprzez usługi googla.
Chciałem się zapytać przy okazji czy macie również problem z odbieraniem połączeń następującego typu:
- czasami tak z 1 na 10 razy jak odbieram połączenia poprzez AA to nie słychać rozmówcy poprzez głośniki. Połączenie oczywiście jest ale głos słychać jedynie przez telefon. Ustawiania na wyświetlaczu AA w aucie nic nie daje (można tam zmienić źródło dźwięku: telefon czy bluetooth).
Problem występuję zarówna po kablu jak i bezprzewodowo. Ponadto zauważyłem, że na jednym numerze, który do mnie dzwoni występuje to częściej (czy to ma jakieś znaczenie?)
Przy wybieraniu przeze mnie połączenia z wyświetlacza samochodu zawsze jest OK.
Nie wiem czy to to było przyczyną. Mój telefon ma najnowszego Android 15 i wygląda na to że AA sobie z tym nie radziło. Po aktualizacji AA wszystko jest ok
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3963 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-02-03, 08:38
Marcyś napisał/a:
Dodam że bardzo dobrze sobie radzi na nawigacji Waze
Bo Waze to jest chyba najlepsza nawigacja na AA. W każdym razie moja ulubiona. Szybkie aktualizacje nowych dróg. Ja bazuję głównie na grafice, więc dobra, kontrastowa i czytelna mapa jest dla mnie bardzo ważna a pod tym względem np. Mapy Google to jednak nie to...
Zresztą lektor Waze obecnie również przebija głosy z Google.
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3963 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-02-03, 10:36
Marcyś napisał/a:
A kogo masz ustawionego? Bo jest Agnieszka, Agata i Jacek😀
Zwykle nie korzystam wcale ze wskazówek głosowych, ale jeśli już, to Jacka toleruję. Głos kobiecy podczas jazdy działa na mnie szczególnie irytująco...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-02-03, 10:37, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Logan III
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wysłany: 2025-02-10, 08:09
Ja zakupiłem taki adapter, w wielkości pendrive
https://a.aliexpress.com/_EzbBaQg
Udało mi się kupić za ~33zl, ale widzę, że ceny zmieniają się z dnia na dzień.
Mam je dopiero od kilku dni i na tę chwilę mogę powiedzieć, że urządzenie działa całkiem sprawnie, a z telefonem (Galaxy S23 Android 14) łączy się szybko. Nie usłyszałem różnicy w jakości dźwięku zarówno w przypadku muzyki jak i połączeń głosowych, występuje jednak minimalne opóźnienie, zauważalne tylko wtedy, gdy chce się je wyłapać. Podczas godzinnej trasy nie doświadczyłem ani rozłączenia ani nadmiernego nagrzewania się telefonu oraz urządzenia.
Wysłany: Wczoraj 14:20
jarek1977 napisał/a:
Czy Carlinkit dziala z MNE 2?
Oczywiście nie. MNE2 nie obsługuje w ogóle ani AA ani CP. Dopiero MN3 daje obsługę po kablu USB, więc akceptuje wszelkie zewnętrzne moduły bezprzewodowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum