Wysłany: 2026-04-03, 16:52 Serwis olejowy - kluczyk - problem ze skasowaniem.
Dokker 1.6 SCe LPG 2017r.
Zawsze kasowałem serwis olejowy przez DDT4ALL, a tym razem kasuję i po przejechaniu paręset metrów kluczyk ponownie się pojawia. Nie daje się skasować.
Czy ktoś może coś doradzić?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4140 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-04-08, 10:59
Sprawdzić w programie oba wpisy okresów (w km i w dniach), albo w ddt4all, albo w apce Dacia Service Reset. Może coś się poprzestawiało. Ja używam apki i faktycznie przy ostatnim resecie musiałem poprawić te wpisy, nie wiem czemu.
Od lat kasuję w ddt4all, zawsze ustawiam okresy w km i w dniach. Nigdy nie było problemów, a teraz nie chce się zapisać na stałe. Niby znika kluczyk, ale po przejechaniu pół kilometra przy ponownym włączeniu zapłonu ponownie jest kluczyk.
Dacia Service Reset mam pytanie odnośnie tej apki. mam wpięte interfejs w obd2 i nie mogę się połączyć w tej apce dacia ... Normalnie carscaner się łączy moge robić wszystko kasować błędy itp wchodzę a w apkę Dacia Service Reset i klikam choose i nie mam żadnego wyboru jak by apka z niczym nie mogła się połaczyć. wyłączałem apkę car scanner ale nic to nie dało.
Dzisiaj rano kasowałem przez Dacia Reset. U mnie ta aplikacja się nazywa Service Reset. Wkładam obd II do złącza, włączam bluetooth i odpalam aplikację. W miejscu "DEVICE" wybieram mój obd II, który tam się pojawia i naciskam connect. Tak też robiłem dzisiaj i nie było problemu z połączeniem.
Wersja: Outdoor Pomógł: 120 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4140 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-04-10, 10:14
Jarekf3d napisał/a:
Dacia Service Reset i klikam choose i nie mam żadnego wyboru jak by apka z niczym nie mogła się połaczyć...
A gdzie masz tam to "choose"?
Jeżeli bluetooth w smartfonie jest włączony a interfejs jest sparowany i widoczny w urządzeniach, to w apce Service Reset masz tylko wybór "Device", gdzie wybierasz swój interfejs po nazwie. Dalej "Connect" i wszystko dzieje się samo- na dole pojawia się uprzejmy komunikat "Connected to ..."
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2026-04-10, 10:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2026-04-15, 08:03
Jarekf3d napisał/a:
Właśnie u mnie to nie działa nie wiem czemu.
Teraz dopiero zauważyłem, chodzi o Joggera?...
Chyba jeszcze nikt nie potwierdził, że apka Service Reset w ogóle współpracuje z nowszymi Daciami. Ona była dedykowana do wszystkich modeli generacji "przed Dusterem II"- czyli zegary takie jak widać na grafice w apce.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2026-04-15, 08:05, w całości zmieniany 2 razy
Teraz dopiero zauważyłem, chodzi o Joggera?...
Chyba jeszcze nikt nie potwierdził, że apka Service Reset w ogóle współpracuje z nowszymi Daciami. Ona była dedykowana do wszystkich modeli generacji "przed Dusterem II"- czyli zegary takie jak widać na grafice w apce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum