Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-03-22, 12:27
oczywiście ja też nie mam nic przeciwko autom używanym których znam pochodzenie a najlepiej jak widzę je często jak jest eksploatowane, mam tu na myśli np auto znajomego lub właśnie kogoś z rodziny ale takie okazje nie zdarzają się często.
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-03-22, 13:41
gigi303 napisał/a:
bo Polacy są wychowani na niemieckiej motoryzacji auto z tego rejonu to był zawsze rarytas i szczyt luksusu, komu nie powiedziałem że kupuję dacie to była taka reakcja cytuje: daciaaaaaaaa i krzywy uśmiech
Dlatego ja w pracy w ogóle nie mówię jakiej marki autko kupię. Wiedzą, że coś dużego. Już widzę ich miny he.. he.. jak zobaczą Daćkę. Tylko ja się tym w ogóle nie przejmuję. W odróżnieniu od nich to ja się najbardziej interesuję motoryzacją i wszystko już sobie przekalkulowałem. Panowie bądźmy optymistami. Naród w końcu się wyedukuje. Popatrzcie na KIA co jeszcze kilka lat temu mówiono o marce. Teraz CEE’D miesza na rynkach
Ja koło MCVki chodziłem przez dwa lata ponad - miałem pecha, bo weszła do Polski trzy miesiące po tym, jak kupiłem Clio i strasznie byłem zawiedziony, jak się zorientowałem, że gdybym trochę poczekał i troszkę dołożył...
Kiedy już byłem o krok od kupienia Dacii naszły mnie wątpliwości czy może ze względu na testy EuroNCAP nie wybrać innego, używanego auta. Na dwa dni przed podpisaniem umowy oglądałem jeszcze używane VW Tourany 7-miejscowe, ale w końcu doszedłem do wniosku, że lepiej nie ryzykować auta od "dobrego wujka z Niemiec" z dwa razy kręconym licznikiem.
Między innymi dzięki temu wczoraj na samoobsługowej stacji sprzedawca wyszedł mi nalać, żeby przy okazji pooglądać sobie autko Opinie jakie słyszę na temat mojego auta zazwyczaj są negatywne wśród tych, co nie widzieli, ale wiedzą oraz pozytywne wśród tych, co widzieli.
oczywiście ja też nie mam nic przeciwko autom używanym
Wczoraj widziałem jakie podniecenie na "moim" parkingu wywoływało Audi 80 rocznik 1996 z kartką "sprzedam" . Chodizły całe rodzinne procesje. Zaparkowłem obok i zobaczyłem że coś nie tak jest z przebiegiem szczelin przy klapie silnika i przednich drzwiach.
Już kiedyś był wątek o zainteresowaniu przechodniów... Mnie już kilka obcych osób na parkingu zaczepiło, pytali ile pali, jak się jeździ czy się nie psuje. Sympatycznie nawet.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Marka: Dacia
Model: był LOGAN jest DUSTER
Silnik: był 1,4MPI jest 1,6 16V
Rocznik: był 2005 jest 2013
Wersja: Ambiance
Wysłany: 2009-03-24, 21:53
Ja jeżdżę Loganem od paru dni ale temat nie jest mi obcy ponieważ Ojciec posiada czerwonego Loganka od 2005, ostatnio w Wawie miałem zainteresowanego Pana, który z zaciekawieniem oglądał i pytał o szczegóły. Muszę jednak powiedzieć że opinia w moich rejonach to głównie - drwiący uśmiech i zdziwienie po obejrzeniu z bliska :)
Znajomi załamują ręce - Matko coś Ty kupił rumuński szajs... A sami śmigają klkunastoletnimi niemcami i gubią się co już wymienili a co jeszcze muszą
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-03-28, 10:43
Może to żadne odkrycie ale doszedłem do tego jak 15-20 letnie super auta z za odry mają przebiegi wyjątkowo niskie, wykluczając oczywiście ewidentne cofanie licznika można zrobić to następująco
w takim wypadku trudno się nie zgodzić ze sprzedającym że ma oryginalny wiarygodny przebieg a licznik nie był kręcony
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-03-28, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
Dzis zalozylem wkoncu Aluski i facet przechodzil i tak sie patrzyl i patrzyl i wkoncu sie pyta czy takie felgi to standardowe wyposarzenie w loganach :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Tym razem to ja byłam tym przechodniem, który oglądał się za Daćką....
Było to dzisiaj rano, w W-wie na Mokotowie.
Po raz pierwszy widziałam Daćkę Sandero jako... TAXI
Do tej pory nie mogę się otrząsnąć
Oczywiście fotki nie zrobiłam bo telefon gdzieś w przepastnej torebce a Daćka śmigała tak szybko ale następnym razem nie odpuszczę, bo mi nikt nie uwierzy...
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-04-21, 10:49
wieza napisał/a:
Dzis zalozylem wkoncu Aluski i facet przechodzil i tak sie patrzyl i patrzyl i wkoncu sie pyta czy takie felgi to standardowe wyposarzenie w loganach :)
I dopiero teraz zrozumiałem zdziwienie przechodnia - po mini zlocie kiedy to już widziałem te alusy :)
Trzeba było cyknąć zdjęcie tych alusów, bo każdy sądzi że masz takie standardowe alusy DACII.
Moja Sandrusia nie budzi większego zainteresowania,kukają nieraz na nią ale jeszcze nikt nie pytał o to czy o tamto,widać to normalny rasowy wozik .Pozdrawiam posiadaczy Dacii
Szara kometa jest prawie czarna a granatowy to niebieski marine, też z daleka może wyglądać jak prawie czarny. EDIT
Ooo widze, że jest jeszcze czarna perła - chyba od niedawna.
W Łodzi jeżdzą conajmniej dwie taxi Sandero.
Sam widziałem też już dwie czerwone takie jak moja :) .
Jednakże nadal Sandero jest wydarzeniem, jest ich jeszcze mało.
Za to Loganek jest bardzo bardzo dużo.
ja do tej pory w sumie widziałem 3 Dacie Sandero...
Jedna demonstracyjna w salonie, ta którą kupiłem i raz na ulicy czerwoną... Ale chyba był przyjezdny bo nie zwolnił przed fotoradarem w Dąbrowie na Manhattanie... No i często spotykam gapiów przy moim samochodzie, szczególnie że Logan był dość rozreklamowany a o Sandero jest stosunkowo cicho i ludzie nie wiedzą, co to jest...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum