Zdejmujesz osłonę silnika (ta od góry, plastikowa z napisem Renault i dCi) i masz przed oczami obudowę filtra (też plastikowa).
Odłączasz rurę dolotową powietrza (proste zatrzaski), odsuwasz przewody elektryczne, odkręcasz 4 śruby mocujące (potrzebny klucz torx, chyba T30 - nie kojarzę dokładnie bo mam komplet) i otwierasz obudowę.
Wymieniasz filtr.
Mogę pstryknąć zdjęcie jeśli będzie trzeba.
Generalnie w większości aut wymiana filtra powietrza należy do bardzo prostych czynności.
Dodam jeszcze tylko, że filtr powietrza w dCi wymienia się co 60 tys. km lub co 4 lata (wg zapisu w książce serwisowej), ale oczywiście lepiej jest wymieniać częściej (zwłaszcza, że nie jest to duży wydatek - jeśli zrobi się to samemu - filtr kosztuje 30 - 40 zł).
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4272 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-07, 03:03
ASO sugeruje cene za filterek powietrza do 1.5 DCI ok 110 zl, czy Ktos moze to zweryfikowac lub podpowiedziec, czy mozna zakupic jakiegos filtrona - zamiennik ?
Jeśli się nie mylę, to takie części określa się mianem "eksploatacyjnych" i ASO nie ma prawa odmówić ich montażu, ani odebrać nam gwarancji. Na ostatni przegląd przyjechałem z własnym filtrem oleju, powietrza i kabinowym oraz olejem i nie było problemu a kilka stówek w kieszeni zostało ...
Ostatnio zmieniony przez koniu 2012-02-07, 07:18, w całości zmieniany 1 raz
ja kupuję cały czas zamienniki - pasują do mojego dCi bez problemy. Oba filtry różnią się tylko minimalnie grubością. W jednym z nich jest dodatkowo coś w rodzaju prefiltra z cienkiej włókniny
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dci 68 KM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-05, 20:43
Wymieniałem dziś filtr powietrza w moim MCV dCi. Oto instrukcja:
1. Zdjąć plastikową maskownicę silnika (tą z napisem Renault dCi)
2. Odpiąć plastikową rurę, którą zasysane jest powietrze od obudowy filtra.
3. Odkręcić mocowanie kabli z prawej strony obudowy filtra (śrubka torx)
4. Odkręcić rurę prowadzącą od obudowy filtra do przepływomierza (gruba rura wychodząca z obudowy filtra w stronę kabiny kierowcy) - 2 śruby torx. UWAGA na gumową uszczelkę.
5. Wyjąć obudowę filtra
6. Odkręcić 4 śruby torx na górnej części obudowy filtra.
7. Wymienić filtr powietrza.
8. Skręcić wszystko w odwrotnej kolejności.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4272 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-05, 21:28
petek napisał/a:
Wymieniałem dziś filtr powietrza w moim MCV dCi
Czas wykonania na pierwszy raz - około 1 godziny.
Radosc kierowcy - bezcenna. Ja sam nie bede wymienial, jade na przeglad i podejrzewam, ze samodzielnej wymiany by nie wpisali w ksiazce przegladow. Czy Twoj filtr byl bardzo usyfiony ? Odczules jakas roznice w przyspieszeniu ? Ja odczulem poprawe po wymianie filtra paliwa.
Wymieniałem dziś filtr powietrza w moim MCV dCi. Oto instrukcja:
1. Zdjąć plastikową maskownicę silnika (tą z napisem Renault dCi)
2. Odpiąć plastikową rurę, którą zasysane jest powietrze od obudowy filtra.
3. Odkręcić mocowanie kabli z prawej strony obudowy filtra (śrubka torx)
4. Odkręcić rurę prowadzącą od obudowy filtra do przepływomierza (gruba rura wychodząca z obudowy filtra w stronę kabiny kierowcy) - 2 śruby torx. UWAGA na gumową uszczelkę.
5. Wyjąć obudowę filtra
6. Odkręcić 4 śruby torx na górnej części obudowy filtra.
7. Wymienić filtr powietrza.
8. Skręcić wszystko w odwrotnej kolejności.
Czas wykonania na pierwszy raz - około 1 godziny.
No to zdecydowanie przesadzili ze skomplikowaniem tej czynnosci...
W normalnym samochodzie to jest 5 minut lacznie z szukaniem nowego filtru po bagazniku/garazu...
Innymi slowy, uzytkowniku przyjedz do serwisu i zapalc nam KUPE kasy... Blee....
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dci 68 KM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-06, 08:36
Nie, bo obudowa filtra ma z dołu zawias i żeby wymienić filtr musisz ją złamać na pół. Jeśli nie odłączysz przewodów doprowadzających i odprowadzających powietrze nie uda Ci się przełamać obudowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum