Moje platynowe MCV Z KRATKĄ odbieram w środę z salonu Renault w Suchym Lesie.
Informacja dla mediów, paparazzi, łowców sensacji i autografów: może się uda między piętnastą a szesnastą
Ostatnio zmieniony przez Arkady 2009-10-27, 09:03, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-10-27, 19:42
a ja mam jeszcze pytanko, czy mcv z kratą jest na 5 osób zarejestrowane czy na 4 ???
Pytam bo octavia combi z kratką jest na 4 więc zaciekawiło mnie to
Wysłany: 2009-10-29, 19:00
Dzisiaj zrobiłem przegląd techniczny, bo roczek strzelił a mam kuchenkę i trzeba co rok Pan w stacji diagnostycznej pozytywnie wypowiadał się o naszej marce ale do sedna jak by ktoś nie wiedział --- bo ja nie wiedziałem
Samochód ciężarowy typu MCV z dwoma rzędami siedzeń i kratą uprawnia tylko do odliczania vatu od zakupu auta, nie można odliczać vatu z paliwa
MCV z jednym rzędem siedzeń i kratą - można odliczać pełen vat przy zakupie i vat z paliwa.
Prysły moje marzenia o MCV z dwoma rzędami muszę zbierać kasę na stepwaya aby mieć dwa rzędy siedzeń
W ramach ciekawostki powiem że podobno wiele osób kupuje "ciężarowe dwurzędowe" i jedzie do stacji diagnostycznej po zaświadczenie do urzędu skarbowego aby móc vat odliczyć i niemiło się dziwi.
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-10-29, 19:04, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: cyd kombi
Silnik: 1.6 a/t
Rocznik: 2008 Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 219 Skąd: Warszawa Bielany
Wysłany: 2009-10-29, 20:51
Ahoj!
gigi303 napisał/a:
Pozostaje jeszcze opcja domowego rzemieślnictwa Nie pamiętam już w jakim aucie to widziałem ale gościu miał kratkę podnoszoną do dachu na teleskopach jak mu przeszkadzała w załadunku wysokich rzeczy. A dół grodzi po prostu można przerobić na odłączany np na jakieś zaczepy z śrubami tak aby było to stabilne i bezpieczne.
Według przepisów drogowych kratka jest i mamy czyste sumienie, w wypadku kontroli US w dokumentach wszystko się zgadza a jeśli już chcieliby obejrzeć auto czego chyba nie robią?? zawsze można zamontować grodź wcześniej.
gigi303 napisał/a:
Musiałbyś mieć strasznego pecha i spotkać dociekliwego strażnika władzy.
A druga sprawa nie wszystkie auta mają grodź z kratą, myślę o tych wcześniej wyprodukowanych.
Nie spotkałem się jeszcze z kontrolą grodzi najważniejsze aby było widać kratę
Innymi słowy - trzeba kupić piłkę i udydolić dolną część :)
Borys
Ostatnio zmieniony przez borys68 2009-10-29, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj zrobiłem przegląd techniczny, bo roczek strzelił a mam kuchenkę i trzeba co rok Pan w stacji diagnostycznej pozytywnie wypowiadał się o naszej marce ale do sedna jak by ktoś nie wiedział --- bo ja nie wiedziałem
Samochód ciężarowy typu MCV z dwoma rzędami siedzeń i kratą uprawnia tylko do odliczania vatu od zakupu auta, nie można odliczać vatu z paliwa
MCV z jednym rzędem siedzeń i kratą - można odliczać pełen vat przy zakupie i vat z paliwa.
Prysły moje marzenia o MCV z dwoma rzędami muszę zbierać kasę na stepwaya aby mieć dwa rzędy siedzeń
W ramach ciekawostki powiem że podobno wiele osób kupuje "ciężarowe dwurzędowe" i jedzie do stacji diagnostycznej po zaświadczenie do urzędu skarbowego aby móc vat odliczyć i niemiło się dziwi.
A tak z ciekawości... Mógłbyś przypomnieć ile kilometrów rocznie robisz? Mnie akurat brak możliwości odliczania vatu od paliwa nie martwi zbytnio. L-MCV wypalę pewnie raptem 250-300 zł miesięcznie. Rocznie nie przekroczę 15000 km.
Niech sobie tuski i tuskopodobne kantują więc dalej na obietnicach i naiwnie próbują łatać zawartością naszej kieszeni to co niezałatalne.
Wysłany: 2009-10-30, 11:39
No wychodzi na to że troszkę ponad 30 tyś, łapię się na dwa przeglądy w ASO w ciągu roku Może nie jest to wynik imponujący ale wszytko to po mieście wyjeżdżam Z czasem będzie pewnie jeszcze więcej jak przybędzie więcej klientów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum