Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
MCV z kratką
Autor Wiadomość
laisar 
Moderator

Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2009-10-24, 16:51   

Ciekawe, czy to od początku nie było zaplanowane - "zły" min-fin i "dobry" premier... Nie ma to jak wielka ulga po uprzednim zgrzytaniu zębów <;

Arkady 

Silnik: 1.6 16V 105
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2009-10-27, 09:02   

Moje platynowe MCV Z KRATKĄ odbieram w środę z salonu Renault w Suchym Lesie.
Informacja dla mediów, paparazzi, łowców sensacji i autografów: może się uda między piętnastą a szesnastą ;-) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Arkady 2009-10-27, 09:03, w całości zmieniany 1 raz  

gigi303 

Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011
Wysłany: 2009-10-27, 19:42   

a ja mam jeszcze pytanko, czy mcv z kratą jest na 5 osób zarejestrowane czy na 4 ???
Pytam bo octavia combi z kratką jest na 4 więc zaciekawiło mnie to :-)

Arkady 

Wysłany: 2009-10-29, 13:42   

Mam ją... Ale ma kopa! :-D
L.MCV z homologacją ciężarową jest dla pięciu osób.
Pozdrawiam i... Jadę daleeej.... :mrgreen:

gigi303 

Wysłany: 2009-10-29, 19:00   

Dzisiaj zrobiłem przegląd techniczny, bo roczek strzelił a mam kuchenkę i trzeba co rok :cry: Pan w stacji diagnostycznej pozytywnie wypowiadał się o naszej marce :mrgreen: ale do sedna :-) jak by ktoś nie wiedział --- bo ja nie wiedziałem :mrgreen:

Samochód ciężarowy typu MCV z dwoma rzędami siedzeń i kratą uprawnia tylko do odliczania vatu od zakupu auta, nie można odliczać vatu z paliwa :cry: :cry: :cry:

MCV z jednym rzędem siedzeń i kratą - można odliczać pełen vat przy zakupie i vat z paliwa.

Prysły moje marzenia o MCV z dwoma rzędami muszę zbierać kasę na stepwaya aby mieć dwa rzędy siedzeń :lol: :lol: :lol:

W ramach ciekawostki powiem że podobno wiele osób kupuje "ciężarowe dwurzędowe" i jedzie do stacji diagnostycznej po zaświadczenie do urzędu skarbowego aby móc vat odliczyć i niemiło się dziwi.
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-10-29, 19:04, w całości zmieniany 1 raz  

borys68 

Marka: Kia
Model: cyd kombi
Silnik: 1.6 a/t
Rocznik: 2008
Wysłany: 2009-10-29, 20:51   

Ahoj!
gigi303 napisał/a:
Pozostaje jeszcze opcja domowego rzemieślnictwa :mrgreen: Nie pamiętam już w jakim aucie to widziałem ale gościu miał kratkę podnoszoną do dachu na teleskopach jak mu przeszkadzała w załadunku wysokich rzeczy. A dół grodzi po prostu można przerobić na odłączany np na jakieś zaczepy z śrubami tak aby było to stabilne i bezpieczne.

Według przepisów drogowych kratka jest i mamy czyste sumienie, w wypadku kontroli US w dokumentach wszystko się zgadza a jeśli już chcieliby obejrzeć auto czego chyba nie robią?? zawsze można zamontować grodź wcześniej. :mrgreen:

gigi303 napisał/a:
Musiałbyś mieć strasznego pecha i spotkać dociekliwego strażnika władzy.
A druga sprawa nie wszystkie auta mają grodź z kratą, myślę o tych wcześniej wyprodukowanych.
Nie spotkałem się jeszcze z kontrolą grodzi :-) najważniejsze aby było widać kratę :mrgreen:

Innymi słowy - trzeba kupić piłkę i udydolić dolną część :)
Borys
Ostatnio zmieniony przez borys68 2009-10-29, 21:25, w całości zmieniany 1 raz  

laisar 
Moderator

Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2009-10-29, 21:03   

Cytat:
Mam ją...

Gartulejszyns! (((:

Cytat:
Ale ma kopa!

No, no, tylko bez szaleństw... <;

Arkady 

Wysłany: 2009-10-30, 08:03   

gigi303 napisał/a:
Dzisiaj zrobiłem przegląd techniczny, bo roczek strzelił a mam kuchenkę i trzeba co rok :cry: Pan w stacji diagnostycznej pozytywnie wypowiadał się o naszej marce :mrgreen: ale do sedna :-) jak by ktoś nie wiedział --- bo ja nie wiedziałem :mrgreen:

Samochód ciężarowy typu MCV z dwoma rzędami siedzeń i kratą uprawnia tylko do odliczania vatu od zakupu auta, nie można odliczać vatu z paliwa :cry: :cry: :cry:

MCV z jednym rzędem siedzeń i kratą - można odliczać pełen vat przy zakupie i vat z paliwa.

Prysły moje marzenia o MCV z dwoma rzędami muszę zbierać kasę na stepwaya aby mieć dwa rzędy siedzeń :lol: :lol: :lol:

W ramach ciekawostki powiem że podobno wiele osób kupuje "ciężarowe dwurzędowe" i jedzie do stacji diagnostycznej po zaświadczenie do urzędu skarbowego aby móc vat odliczyć i niemiło się dziwi.

A tak z ciekawości... Mógłbyś przypomnieć ile kilometrów rocznie robisz? Mnie akurat brak możliwości odliczania vatu od paliwa nie martwi zbytnio. L-MCV wypalę pewnie raptem 250-300 zł miesięcznie. Rocznie nie przekroczę 15000 km.
Niech sobie tuski i tuskopodobne kantują więc dalej na obietnicach i naiwnie próbują łatać zawartością naszej kieszeni to co niezałatalne. ;-)

gigi303 

Wysłany: 2009-10-30, 11:39   

No wychodzi na to że troszkę ponad 30 tyś, łapię się na dwa przeglądy w ASO w ciągu roku :-) Może nie jest to wynik imponujący ale wszytko to po mieście wyjeżdżam :-) Z czasem będzie pewnie jeszcze więcej jak przybędzie więcej klientów :mrgreen:

Odpowiedz do tematu