Wysłany: 2010-02-05, 19:22 Snujące się nitki - tapicerka Pliss
Wiem , że gdzieś było na ten temat ale nie mogę znaleźć , dziś zauważyłem , że z fotela kierowcy ( mojego )snuja się nitki , po lewej stronie na krawędzi -tu pracuje noga na sprzęgle- i szybko założyłem koszulki na przednie siedzenia.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-02-24, 18:19, w całości zmieniany 1 raz
MYślę żeby założyć oryginalne pokrowce ale są drogie ponad 400 zł , albo nic nie zakładać i jeździć jak się będzie dalej targać to reklamować i niech dają nowy fotel albo jego pokrycie.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2010-02-06, 10:09
Gdyby nie było problemu z nitkami i jak sądzę powolnym pruciem szycia fotela też kupiłbyś pokrowce?
Jak rozwali się całkowicie to reklamuj i tyle.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2010-02-06, 10:22, w całości zmieniany 2 razy
Pokrowce zabezpieczają oryginalną tapicerkę , a auto ma służyć dłuższy okres czasu.
Ale bez pokrowcy o wiele ładniej wygląda wnętrze auta. Na razie dotąd jak będzie ok to będę jeździł tak jak jest , a za kilka lat najwyżej pomyślę o pokrowcach.
Pozdro
Byłem jeszcze raz to dokładnie obejrzeć i nitki nie wychodzą na szwie -szew jest w porządku , tylko centymetr powyżej.
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2010-02-06, 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2010-02-06, 17:03
Wtedy tak.Jeden plus pokrowców to taki jak pisałeś wcześniej i przy sprzedaży auta tapicerka nie będzie zniszczona (poprawi efekt wizualny auta w środku)
Dziś byłem w ASO z reklamacją tapicerki fotela kierowcy. Gość bardzo konkretny obejrzał i przyjął reklamację bez problemu , od razu wysłał zamówienie na nowe obicie siedzenia fotela.
Rozmawiałem z nim na temat słabego wyciszenia wnętrza ale powiedział że coś za coś , że dacia jest o klasę albo dwie niżej od reno..
Dziś byłem w ASO z reklamacją tapicerki fotela kierowcy. Gość bardzo konkretny obejrzał i przyjął reklamację bez problemu , od razu wysłał zamówienie na nowe obicie siedzenia fotela.
z odpowiedzią na reklamacje powinno nie być problemu, pamiętam jak w Thalii się rozpruł kawałek siedzenia ( 1cm) to 3 miesiącach nowy przyszedł tylko szkoda że sam fotel był kiepskiej jakości po 15tys km się rozpruł i skrzypiał
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Tapicerka wymieniona wszystko gra , chociaż nie wpuszczono mnie na serwis BO TAKIE SĄ ZASADY ! ale obsługa bardzo miła i zapewniono mnie że nic mam się nie martwić wszystko zrobią dobrze i będzie ok. Na razie jestem zadowolony z ASO , byłem w nim trzy razy i potraktowano mnie profesjonalnie.
W sprawie tyrkotania silnika - mechanik przejechał się i stwierdził że to normalna praca silnika
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-03-23, 20:40
Jarosław P napisał/a:
Tapicerka wymieniona wszystko gra , chociaż nie wpuszczono mnie na serwis BO TAKIE SĄ ZASADY ! ale obsługa bardzo miła i zapewniono mnie że nic mam się nie martwić wszystko zrobią dobrze i będzie ok. Na razie jestem zadowolony z ASO , byłem w nim trzy razy i potraktowano mnie profesjonalnie.
W sprawie tyrkotania silnika - mechanik przejechał się i stwierdził że to normalna praca silnika
Powiedz, czy tę tapicerkę wymienili Ci na wszystkich siedzeniach.
Nie wpuszczono ale z zewnątrz przez okno w drzwiach serwisu widziałem rozbebeszony fotel i jak zakładają nową tapicerkę
A co do lamp to jakiś czas jeszcze pojeżdżę , a później porobią zdjęcia i wyślą do wawy do RP , a tam zdecydują czy przyjąć reklamację. Tylko gorsza sprawa z tym że na fotkach nie zbyt dobrze widać te plamy bo trzeba zobaczyć to pod odpowiednim kątem , dlatego jeszcze pojeżdżę i poczekam aż plamy się powiększą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum