Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-17, 09:26 Ściemnianie radia przy włączanych światłach
Witam
Kupilem nowsze radio do swojego AX. Wiem ze ma funkcje sciemniania automatycznego wyswietlacza, jak wlacze swiatla. Musze jeszcze zlokalizowac przewod w wiazce. Czy ktos sie orientuje czy na tym przewodzie sie pojawia napiecie 12V jak wlacze swiatla, lub znika to napiecie, a moze jak mam regulacje podswietlenia deski pojawia sie napiecei identyczne jak na zaroweczkach tablicy licznikow ?
Lukasz
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-06-17, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-17, 20:59
Dziekuje za zainteresowanie tematem W koncu sam doszedlem z miernikiem , ze jak wlacze swiatla to podaje +12 V na przewod illumination w kostce iso. Moze komus sie ta informacje przyda.
Wysłany: 2010-06-18, 10:20
Sama rozpiske kostki ISO odnalazlem bez problemu poza forum. Namierzylem z voltomierzem kabel na ktorymsie pojawialo napiecie przy wlaczeniu swiatel. Fakt, dacia nie ma regulacji podswietlenia ( szkoda) choc na szczescie chyba nie daja po oczach zbytnio w nocy iluminacja zegarow. Tylko to napiecie nie ppjawia sie przy przyciemnianiu deski rozdzielczej, zas po wlaczeniu swiatel postojowcyh i mijania. Wtedy wlasnie lekko przygasa radio, nie razac tak po oczach. W citroenie mam je na samej gorze pod szyba, stad moze przeszkadzac. W daci jest nisko, wiec oswietla tunel bardziej niz swieci po oczach.
Mam niejakie przekonanie, że pewnie we wszystkich autach to właśnie włącznie świateł pozycyjnych (postojowe to zupełnie inna bajka!) tym właśnie steruje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum