Ja myślałem, że dowiem się czegoś o silniku na E85, a tu koleżeństwo o stolikach rozmawia ;).
Szukałem czegoś o tym biopaliwie, ale wygooglałem tylko tyle, że miało być w zeszłym roku. Znalazłem w konfiguratorze tą wersję Hi-Flex z silnikiem 1.6 16V i cenowo wygląda całkiem całkiem.
Ktoś coś wie więcej w temacie tankowania takiego wózka? Ceny/spalanie/sensowność?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-05-19, 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Ja właśnie też zacząłem rozmyślać nad zakupem sandero w wersji hi-flex. W sumie może być to dobra inwestycja bo biopaliwo ma być wyraźnie tańsze. U sąsiadów już można bio kupić u nas nieśmiało pojawia się biodisel to i może etanol się pojawi. W związku z tym mam pytanie czy może już ktoś z forumowiczów zaszalał i kupił hi-flex ?
Wartość opałowa jest mniejsza od benzyny i silnik pali więcej paliwa:
Wartość opałowa 21,2 MJ/dm^3 (benzyna 31,5)
Także musiałby etanol kosztować polowę ceny benzyny żeby to miało sens ekonomiczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum