W ostatnich tygodniach trochę jeździłam po Polsce (Mazury - Pomorze Zachodnie). Pan z mercedesa na stacji benzynowej pod Dziwnowem zapytał, czy TO (Sandero) ma napęd na cztery koła. Wyprowadziłam go z błędu i opowiedziałam o Dusterze. Pan z mazdy na parkingu w Kościerzynie wdał się w dłuższą rozmowę, dokładnie wypytał o parametry, podziwiał wysoki prześwit i skarżył się na niski u "japończyków".
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2010-06-16, 19:23
Zwłaszcza, że akurat wysokość zawieszenia auta można ocenić już na pierwszy rzut oka... A jakie mamy drogi, każdy widzi i niestety na razie trzeba zwracać uwagę na zawiechę przy zakupie auta :/
A najlepsze jest to, że nasze autka podobają się większości, jednak tylko niektórzy o tym mówią. Reszta skrywa to w sobie...
Bo po po pierwsze nie wypada. Za widziałem "pozytywne rozczarowanie" w oczach, a potem: "No, ale to Dacia, fuj" A po drugie daćka zyskuje w kontakcie osobistym. Wiem coś o tym.
krakry1 napisał/a:
benny86 napisał/a:
W pewnej wiosce niedaleko mojego miasta proboszcz w lokalnej parafii jezdzi Loganem Arctica (oczywiście już go obgadali że nie kupił "porządnego" auta...)
No bo jak to proboszcz i jakiś Logan - to się w głowie nie mieści
Biedny i niezaradny jakiś. Szacunku (autem) nie wzbudza. A pownien mieć czarnego passata, z alufelgami i czerwoną tapicerką
A tak na serio to dobry przykład swoim owieczkom daje
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2010-06-16, 22:06, w całości zmieniany 3 razy
ostatnio znajomy z pracy jechał za mną i przyglądał, się mojemu autku nie wiedząc, że to ja jade, później pogadaliśmy i zeszło sie na ten temat, powiedziałem mu co i jak i tego samego dnia poleciał do salonu Na jerozolimskie i obejrzał, bardzo mu sie spodobało i jest zainteresowany kupnem
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-05, 09:27
Ja gdzieś od tygodnia zauważyłem baaaaaardzo duży wzrost ilości Dacii jeżdżących po Poznaniu.
W tym tygodniu 2 srebrne Dustery, dzisiaj jeden Czarny.
W zeszłym i w tym tygodniu może z 10 sandero. Bardzo ciekawie wygląda w piaskowym kolorze. Widziałem też nowego Logana w sedanie i Logana VAN. Stepway'a jeszcze nie widziałem
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
W Warszawie jeszcze nie wypatrzyłem żadnego Dustera, za to coraz więcej Loganów i Sandero ostatnio widziałem kilka nowych sedanów na taksówkach i codziennie po kilka Sandero
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3761 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-05, 10:31
JA widziałem już dwa Dustery w wawie. Jeden przejeżdżał uliczką obok mojego osiedla (szary basalte) w pobliżu Obozowej, a parę dni temu jechałem Al.Niepodległości za tym Dusterm Dacia Surf Team co ciekawe w środku siedziały laski ;)
JA widziałem już dwa Dustery w wawie. Jeden przejeżdżał uliczką obok mojego osiedla (szary basalte) w pobliżu Obozowej, a parę dni temu jechałem Al.Niepodległości za tym Dusterm Dacia Surf Team co ciekawe w środku siedziały laski ;)
A ja dorzucę jednego czarnego na Skarbka z Gór (Białołęka) - przy osiedlu Derby
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Ja rozglądam się jak już za Daciami z "otwieraczem" ;) bo tych ze starym logo jednak już trochę jeździ. Ostatnio przed Biedronką zaparkowałem obok Sandero, na moim osiedlu w rodzinnym mieście też jest identyczna jak moja, tylko bez zestawu SUV i widziałem tylko 1 Logankę po drodze do pracy. Dustera na "wolnym wybiegu" jeszcze nie uświadczyłem.
Jeśli chodzi natomiast o reakcję przechodniów, to bywa różnie. Zaraz po wyjeździe z salonu na stacji jeden gość w kwiecie wieku wypalił do mnie: "synek coś to kupił, kiedyś to był najgorsze samochody ...", innym razem dziadek na pasach się coś podśmiechiwał i pokazywał palcem, ale na ogół autko z samego wyglądu budzi respekt szczególnie po umyciu (czarna perła + zestaw SUV srebrny). Wczoraj jak stałem w korku to jeden kierowca mijając mnie rzucił do znajomego "ty, fajna ta Dacia", na co ja przy otwartym oknie - "fajna" ;)
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-10, 14:38
Ja dziś po raz pierwszy za to widziałem Nowego Logana w sedanie. MCV'ek więcej jeździ.
Ogólnie odkąd pojawił się Duster Poznań obrodził w Dacie. Myślę, że przy jakiejkolwiek kampanii reklamowej zainteresowanie byłoby jeszcze większe. Jeden kumpel z pracy się zdziwił, ze robią coś więcej niż - cytuję - Dacię LOGANO
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
ja ostatnio na lewych drzwiach zauważyłem ryskę bardzo przypominającą znak zapytania, zastawiam sie czy ktoś zawadził czymś albo czy ktoś chciał mi zadać jakieś pytanie.
ale ostatnio na światłach Pan koło 60tki jadący kilkunastoletnią hondą pokazał kciuka, że samochód może być
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-08-07, 13:40
Miałem ciekawą sytuację na CPN. W trakcie tankowania podszedł do mnie gościu. Obejrzał Sandero. Dokładnie wypytał o wszystko. Był wyraźnie podekscytowany. powiedział min. "widziałem w TV, ale w rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej". Na zakończenie tego spotkania stwierdził cyt: "To kur .. Rumuni potrafią takie auta produkować, a w Polsce nie robi się żadnych naszych samochodów".
Witam, odświeżam temat:)
Wczoraj miałem ciekawą pogawędkę ze strażnikiem miejskim jeżdżącym na codzień thalia.
Mówił, że jeździł Loganem i że samochód super, bezawaryjny, ma zawieszenie od Espasa i o dziwo dowiedziałem się, że jednak kradną dacie. Stwierdził, że ostatnio na tirze jadącym do Rosji znaleźli 3 Logany kradzione przeznaczone na części na rynek rosyjski.
Oprócz tego stwierdzi, że Logany wyglądają lepiej niż nowe Thalie, tylko ten znaczek Dacia jest za duży i stanowczo za bardzo rzuca się w oczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum