Wysłany: 2010-08-01, 13:36 Dziwne zachowanie elektryki
Witam Wszystkich raz jeszcze.
Wczoraj odebrałem swoją Dacke i w trakcie odbioru sprzedawca poinformował mnie że nie np sygnalizacji w arctice włączonego ogrzewania tylnej szyby, mysle sobie pech i dziwnie skoro na desce jest kontrolka, a tu dzis niespodzianka kontrolka zapaliła się, to samo z diodą garnka w czoraj nie zpalała się a dziś przed uruchomieniem nim nagrzeja sie świece zapa się nachwile jakby kontrolowany był stan filtra tak ja to rozumiem. Z foruma wyczytałem że w arktice są kabelki w tylnych drzwiach do głośników no niestety u mnie lipa i nie widac ich są tylko kabelki które lecą do centralnego zampka dużo jest zabawy z przeciaganiem tych kabelków ktos juz to przerabiał??
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-08-01, 13:53
wat napisał/a:
to samo z diodą garnka w czoraj nie zpalała się a dziś przed uruchomieniem nim nagrzeja sie świece zapa się nachwile jakby kontrolowany był stan filtra tak ja to rozumiem.
Dobrze rozumiesz - w silniku dCi, kontrolka ta pokazuje, czy w filtrze paliwa nie pojawiła się woda. W instrukcji jest zapis, że powinna zawsze zapalić się po uruchomieniu zapłonu - a potem gdy jest wszystko O.K. - ma zgasnąć. Jeżeli nie to wycieczka do ASO.
Co do sygnalizacji ogrzewania tylnej szyby - moim zdaniem tez powinna się zapalać - ale tu nie mam pewności mam wersję Lauretae i tu się zapala. Najlepiej gdyby w tej kwestii odpowiedział Ci ktoś z Twoja wersją nadwozia.
MCV-ka (arctica) ma więc myślę, żebyś spróbował lepiej poszukać, bo ja też myślałem, że nie ma. Możesz wyciągnąć radio i zobaczyć czy w wiązce kablowej są i wtedy nie pozostanie nic jak faktycznie poszukać lepiej w drzwiach.
Kontrolka ogrzewania tylnej szyby zapala się na dece zaraz po włączeniu ogrzewania.Więc kontrolka musi działać .
Co do kabli od tylnich głośników to były, wystarczyło podpiąć głośniki.
No niestety z tyłu kabelków do głosników nie mam :( lipa niestety, ile woła serwis za poprowadzenie instalki? a może warto sie samemu bawić z tym tylko ile rozbierania jest żeby pociągnąc tak samo jak fabryka
No niestety z tyłu kabelków do głosników nie mam :( lipa niestety, ile woła serwis za poprowadzenie instalki? a może warto sie samemu bawić z tym tylko ile rozbierania jest żeby pociągnąc tak samo jak fabryka
Roboty generalnie dużo nie ma z tymi kabelkami, mi kumpel poprowadził kabelki (pracuje w firmie zajmującej się montażem radyjek i innych pierdół w autach) zajęło mu to jakieś 35-45min do obu drzwi, koszt w firmie to około 100-150zł, w ASO nie wiem ile ale pewnie drożej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum