Wysłany: 2010-07-06, 22:41 Witam wszystkich i pozdrawiam z Wieliczki
Witam po trzech miesiącach oczekiwania , tłumaczeń dealera , że jest opóźnienie , oglądania na tym forum zdjęć z wykolejonego pociągu wiozącego Dacie w końcu jest Dacia Logan MCV 7 os. Laurete
Silnik 1.5 DCI K9K 792 68 KM z INTERCOOLEREM , co mnie zdziwiło , bo po lekturze tego forum byłem pewien , że ta wersja go nie posiada . Wynika z tego , że na ten moment rożnica między 68 KM , a 85 leży tylko w sofcie.
Ostatnio zmieniony przez Dawid 2010-07-06, 22:44, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-07-08, 09:54
Witaj
Z tego co wiem skrzynie biegów są takie same według katalogu dacii, te silniki według salonu dacii różnią się tylko oprogramowaniem, trzeba byłoby porównać turbiny jeszcze fizycznie czy są z tej samej marki i ten sam typ. Wcześniejsze silniki 65km nie miały intercolera , byly w motowane kangoo clio, najbardziej awaryjne 1.5 dci, można sporo poczytać na forum clio. Pompa się zacierała i zapychała wtryski opiłkami.
Rozmawiałem telefonicznie z serwisem do którego skierowało mnie Renault . Po numerze VIN potwierdzili ,że jest intercooler w mojej wersji 68km . Nie byli w stanie podać różnic między 68 a 85 km ,ale tak jak podał kolega z Taxi Airport obstawiają soft i ew. turbine . Dokładne różnice podadzą jak dostaną dwa takie auta do porównania na serwis.Skrzynie są identyczne.
p.s zamówiłem już chipa w niemczech (355 zł wysłką i kosztami przelewu) , czekam na dostawe.
Ostatnio zmieniony przez Dawid 2010-07-08, 22:14, w całości zmieniany 2 razy
witam... ja tez z wieliczki..... mam sandero 1.5 68km ale ja chyba intercoolera nie mam ...... milo ze ktoś z wieliczki poza mną zaistniał na tym forum. jak zchipujesz auto to daj znac jak sie sprawuje .
Ciesze się , że napisałeś chętnie opisze jak działa . Możesz nawet wypróbować jak dostanę bo masz silnik identyczny . Zapytam wcześniej sprzedacy czy będzie pasował , może akurat.
Zakupiłem też na allegro kabel do złącza diagnostycznego więc jak coś diagnostykę masz u mnie za darmo . Pozdrawiam
Widać to standard (chyba uczą tego na szkoleniach dla sprzedawców Daci w Polsce:-) ). Jak jechałem przez Pitesti to widziałem sznury ciężarówek z Daćkami a szczególnie dużo z Dasterami.
Kierunek, w którym się poruszały nie "sugerował" kierunku Polska.... ale to juz było....
Wszytko działa ok , power boxa używam jako wspomagacza eko jazdy tzn mam spalanie w korkach na poziomie 5 litrów bez specjalnego starania się .
Z szybkiej dynamicznej jazdy juz sie wycofałem po starcie na kolejnych światłach jadąc do pracy znów byłem pierwszy , ale policja mnie zatrzymała...
Jeżdże na SHELL V-Power auto chodzi idealnie . Boxa mam prawe drugi miesiąc zrobiłem 3300 km.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum