Dzięki za linki, zastanawia mnie jedna rzecz bardzo mi się podoba zastąpienie czarnych elementów w zderzaku elementami pod kolor nadwozia oraz z tyłu przy nadkolach.
Jestem laikiem w tych sprawach stąd tez moje pytanie... czy są to nowe elementy specjalnie pomalowane czy standardowe czarne pomalowane w lakierni, może ktoś się zna na tym
hehe..z szybkami to przyszalalem:)
Mialem 2 opcje-400zł i 3 lata gwarancji
550zł i 7 lat gwarancji+dozywotnia na montaż
wzialem drozsza...:)
Wszystkie tylne:)
na prv moge fotki wyslac:)
Najciemniejsza folia jaka byla
Chopaki naprawde uwazam dobrze robia-w warszawce, ale co mialem stracha:)....samochod...prosto z salonu do przyciemniania, nikt go nie widzial-nawet zona:) - Balem sie zeby czegos nie polamali...albo cos:)
Mam czujniki wiec moglem maksymalnie ciemne wziasc
Ogolnie-bardzo zadowolony jestem:)
Ostatnio zmieniony przez tweeciak 2010-09-09, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
na wszystko - nieraz odniosłem takie wrażenie po niektórych postach że każda ingerencja w samochód powoduję jej utratę - np zamontowanie radia czy takie pierdoły
stanie ci się coś z zawieszeniem to powiedzą że to przez to że przyciemniłeś szyby (joke oczywiście )
nie...nie panikujmy.
Staram sie nic nie wiercic...nie podpinac sie z czyms nietypowym. Staram sie UWAZAC
ale wiem..ze moze "wyjsc" np z punktu widzenia RP ze wina np peknietej koncowki drazka moze byc....brak zapietego pasa-albo zbyt glosne sluchanie radia:)
MAREKTBG
Moj wybor byl taki bo:
W srebnym-nie widac srebnych klamek, progow, relingów
W graficie-nie widac nadkoli i zderzaków czarnych
W z czerwonym......wsio widac:)
heheh
Ostatnio zmieniony przez tweeciak 2010-09-10, 11:49, w całości zmieniany 1 raz
A czy ktoś z forumowiczów przyciemniał szyby piecowo? Wiem, że jest taka opcja (niestety wymaga wyjęcia szyb z auta) wkładają te szyby do pieca i nastawiają na maksymalnie zgodne z prawem przyciemnienie czyli 75% przejrzystości szyby...Z tego co mi wiadomo przepisy określają, że nie można naklejać folii na przedniej czołowej oraz przednich bocznych a skoro nie ma folii i przejrzystość się zgadza z kodeksem to pan policjant chyba nic nie może zrobić?
Jest też mały minus...
- za 2 przednie szyby z wyjęciem i włożeniem cena jest około 500zł
- google mówi że 2 firmy w PL się tym zajmują (kraków i poznań) choć ja wiem, że koło zielonej góry też to robią
Miał z tym ktoś styczność?
_________________ 10 miesięcy = 110.000 km bez awaryjnej jazdy po polskich drogach
Przyciemnianie piecowe to jest dobra sprawa:) bo na zewnatrz beda całe czarne szyby a w srodku jak siedzisz to sie nic nie zmienia :) no i policja sie nie doczepi :)
Mam pytanie do forumowiczów Myślę o przyciemnieniu wszystkich tylnych szyb (boczne + tylna). Osobiście wolałabym wymienić je całkowicie, ale w salonie proponują oklejenie je folią. Stąd pytanie: jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy foliowanie to dobre rozwiązanie? Często ze mną jeździ pies i czy nie ma ryzyka, że np. zahaczy pazurem i wszystko zerwie?
Stąd pytanie: jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy foliowanie to dobre rozwiązanie? Często ze mną jeździ pies i czy nie ma ryzyka, że np. zahaczy pazurem i wszystko zerwie?
Rozmawiałem kiedyś z miszczami od przyciemniania przy okazji oklejania słupków. Argumenty zwolenników folii są takie:
cena, o rząd wielkości niższa niż przyciemnianie piecowe czy wymiana,
jak przyciemnienie się znudzi albo sprzedajemy samochód i nabywca sobie nie życzy przyciemnionych szyb, szybko i bez śladu folię można zdjąć,
to samo się tyczy psa - w sensie, że nawet, jeśli coś narozrabia, to można to łatwo i po taniości naprawić.
Mnie nie przekonali, ale nie tyle do technologii, co do idei - przyciemnione szyby są fajne w lecie/w słońcu, ale przez resztę życia nic prawie przez nie nie widać, więc jeśli się jeździ też sporo w nocy (a ja z córką jeżdżę), to taki średni pomysł.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-06-11, 22:10
moim zdaniem warto - słońce mniej nagrzewa wnętrze, dobytek w bagażniku (niemal nikt nie zaciąga tej atłasowej fałdy) mniej widać, wreszcie auto wyglada lepiej. A kolor folii można dobrać bez przesady aby nie utrudniały obserwacji z wnętrza. Zabieg najlepiej przeprowadzić w specjalistycznym warsztacie (solidna robota plus gwarancja)
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-06-11, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-11, 22:31
Ja tylko dodam, że miałem pakiet look i przyciemnienie oryginalne (chyba 20%) to mało. W aktualnym aucie mam najciemniejszą folię (50%) i jest super. Bardzo fajnie wygląda i szczególnie Dzieciu memu słońce w oczy nie świeci, nie grzeje i już nic na szybę nie muszę naklejać ani pieluch za okno wywieszać
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2012-06-11, 22:31, w całości zmieniany 1 raz
Widzę, że foliowanie ma zarówno zwolenników jak i przeciwników. W serwisie sami mi zasugerowali foliowanie zamiast wymiany szyb. W aucie także mam fabrycznie przyciemnione, ale stopień przyciemnienia niezbyt mi odpowiada i stąd pomysł No cóż, muszę podjąć jakąś decyzję. Dzięki za wskazówki
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-13, 12:26
Fabrycznie przyciemnienie szyb w Dusterze jest tylko lekkim tuningiem wizualnym - strasznie prześwituje i wszystko widać.
Jeśli przyciemnienie ma coś pomagać, jeśli nie ma być z tyłu widać jak się zostawi plecak, torbę czy coś innego na chwilę, jeśli ma zasłaniać pasażerów przed słońcem - to bierz najciemniejsza folię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum