Wysłany: 2010-09-14, 14:53 Wstrzymanie produkcji Dustera 1.6 4x4, w tym mojego też :(
No i niestety, zadzwonił dzisiaj do mnie dealer u którego składałem zamówienie na Dustera 1.6 4x4 (przypomnę - zamówienie złożone 12 czerwca, pierwotny przewidywany termin odbioru - koniec września). Poinformował mnie że rzeczywiście w tej chwili wstrzymana jest produkcja 1.6 4x4 i nie wiadomo jak długo przestój potrwa. W tej chwili nie przyjmują zamówień na tą wersję na ten rok. W związku jednak z tym że moje zamówienie wisi już stosunkowo długo, wyjątkowo dostałem miejsce produkcyjne na 8 listopada - czyli auto de facto będzie do odbioru pod koniec listopada.
Dwa miesiące opóźnienia, w stosunku do i tak długiego terminu
Ostatnio zmieniony przez sereq 2010-09-14, 19:58, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-09-14, 15:13
Powiem jedno: TO JEST CHAMSTWO . Nie dość, że człowiek czeka po 3 - 4 miesiące to jeszcze wydłużają terminy. Po prostu Daci jest za dobrze. Ciekawe ilu przez to stracą klientów?
tez bym chcial tak jak ty ja zamawialem 28 lipca i niestety niewiem nadal kiedy bedzie auto uslyszalem to samo co ty prawdopodobnie ma to zwiazek z EURO V
_________________ Przepraszam za orografie :)
Ostatnio zmieniony przez tolkiszon82 2010-09-14, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-14, 15:29
Nissan się wk... że sprzedaż kaszkaja siadła i przykręcił kurek
A tak na poważnie to chciałbym zobaczyć statystyki sprzedaży jeti, kaszkaja i dustera tak przez ostatnie 18 miesięcy - jest coś takiego dla Polski a może Europy ?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-14, 15:30
tolkiszon82 napisał/a:
tez bym chcial tak jak ty ja zamawialem 28 lipca i niestety niewiem nadal kiedy bedzie auto uslyszalem to samo co ty prawdopodobnie ma to zwiazek z EURO V
wyraźnie mówił o wersji 4x4, o ile pamiętam ty zamawiałeś 4x2...
dokladnie tak ja zamawialem 4x2 ale moj sprzedawca powiedzial ze wstrzymane sa auta z 1.6 dlatego pisze o normie bo do takiego wniosku doszlismy razem to jest tylko przypuszczenie
Wstrzymano produckję benzyny 4X4 , nie jest to według mojego Delaera spowodowane EURO V , a jakimś kłopotem technicznym , co zresztą 9.09 pisali hiszpanie na Blogu , a ja wczoraj w temacie o hiszpańskim blogu .
Przestraszyłem się trochę , bo myślałem , że i mój termin się zmieni , ale nie , odbiór w 48 tygodniu roku 2010 . Uff:D
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-09-14, 17:04
Oj jak to zawsze 0 choroby wieku dziecięcego - swoja drogą ciekawe co wyszło i czy będą robić akcję serwisową.
Duster jest tani, ale w bogatych wersjach to już tak dobrze nie wygląda.
Nie ma się co goraczkować
_________________ Teoria nie zrobi z nikogo praktyka :)
Oj jak to zawsze 0 choroby wieku dziecięcego - swoja drogą ciekawe co wyszło i czy będą robić akcję serwisową.
Duster jest tani, ale w bogatych wersjach to już tak dobrze nie wygląda.
Nie ma się co goraczkować
nie koniecznie moze jest tak ze wiecej sie sprzedaje np do Niemiec a Polska jest na marginesie i dlatego wstrzymali sprzedaz na nasz kraj zeby niemcom zapewnic dostawy do konca roku
Panowie wysłalem dzis zapytanie do Renault co jest powodem wstrzymania produkcji ciekawe co odpisza czy zbeda mnie jak ostatnio ze za dostarczenie auta odpowiedizalny jest salon a oni to moga co najwyzej przyjac odemnie reklamacje. Moze nie bedzie tak zle i chociaz dowiemy sie czy sa to problemy natury technicznej czy moze cos innego. Niestety dzisiaj smigam do Belgii na szkolenie i wracam dopiero w piatek w nocy i wtedy bede mial dopiero dostep do kompa i jesli czegos sie dowiem to napisze tutaj
Sądzę, że Cie oleją, nie gorączkuj się tak, bo szkoda zdrowia - i tak sam nic nie przyśpieszysz...
nie goraczkuje sie bo pogodzilem sie z faktem ze wtym roku auta nie odbiore ale ciekawi mnie czemu wstrzymali bo np mam mozliwosc rezygnacji z umowy polubownie z delerem i moze to bylby powod dla ktorego z niej bym skorzystał
a to czy mnie oleja mysle ze tak bedzie wlan jakas tam formulke i sie zakonczy ale wyslanie maila nie kosztuje wiec czemu nie sprobowac
Sądzę, że Cie oleją, nie gorączkuj się tak, bo szkoda zdrowia - i tak sam nic nie przyśpieszysz...
no i ze tak powiem nie olali mnie
jestem sobie w Belgii a tu nie spodziewanie tel. z Renault Polska mila pani informuje mnie ze mój mail został potraktowany jako reklamacja sprzedażowa i został skierowany do działu reklamacji. W ciągu 14 dni maja sie ze mną skontaktować w celu wyjaśnienia dlaczego musze oczekiwać na samochód. Poproszono mnie tylko o podanie Salonu w którym został zakupiony Duster, ja oczywiście nie miałem w zamyśle składania reklamacji na salon o czym powiedziałem tej pani po drugiej stronie słuchawki na co odpowiedziała mi ze jest to traktowane właśnie jako ogólna reklamacja sprzedażowa a nie reklamacja na konkretny salon. Ciekawi mnie teraz co dalej czekam na kontakt i będę was informował oczywiście jeśli tego chcecie
Ostatnio zmieniony przez tolkiszon82 2010-09-18, 07:10, w całości zmieniany 1 raz
wczoraj kontaktowalem sie salonem i niewiem czy cieszyc sie czy plakac. Po pierwsze wiedza juz o mojej ze tak powiem rekalmacji poniewaz rano mieli tel z Renault Polska. A co do odbioru jak wyrazils sie Pan Wojtek z Nazaruk-a to sytuacja sie poprawila i wstepnie ma dla mnie termin na grudzien z odbiorem na grudzien ale niestety system odrzuca silnik 1.6. Czyli dalej nic nie wiadomo a nawet gdyby ten termin sie potwierdzil to czas oczekiwania na auto ponad 5 miesiecy i do tego odebralbym je w okresie kiedy po tygodniu czy dwuch bedzie o rok starsze moze chociaz zrekompensuja to zimowkami
Ostatnio zmieniony przez tolkiszon82 2010-09-21, 07:03, w całości zmieniany 1 raz
Jak "reklamacja sprzedażowa" dostałeś jakąś informację z RP? Dlaczego zatrzymali produkcję, bo już zastanawiam się czy moim 1,6 benzyna nie będzie jakiś problemów (akcja serwisowa). A będę go odbierał dopiero w najbliższym tygodniu.
narazie cisza maja jeszcze tydzien ale w poniedzialek deler mi powiedzial ze ma dla mnie termin na grudzien z odbiorem na grudzien ale system odzuca silnikk 1.6 i nie moze zwiazac umowy
no i historii ciag dalszy. Dzisiaj dostałem tel z dzialu reklamacji i wsumie nie dowiedzialem sie nic nowego pozatym co bym juz nie wiedziałal. Ale od poczatku :
Pani z centarli poinformowała mnie ze w zeszłym tygodniu firma Nazaruk miała przydzilony termin na grudzien na produkcje mojego auta (o tym wiedziałem bo w poniedziałek rozmawiałem z pracownikiem Nazaruk niestety nie mogł zwiazac umowy bo system odzrucał silnik 1.6) ale go nie zwiazał a co za tym idzie nastepne zwiazanie terminów z umowami nastapi na koniec pazdziernika wiec produkcja styczniowa a co za tym idzie pewnie odbor w lutym i do tego niepewnosc co do ceny dochodi (VAT)
natychmiast po telefonie od pani Alicji z RP udałem sie do Nazaruka co oni na to chciałem uzyskac pisemna gwarancje na niezmienność ceny bo to nie z mojej winy auto nie dojedzie na czas. Dowiedziałem sie ze taka pisemna gwarancje mozemy podpisac ale juz po ustaleniu terminu produkcji czyli dalej nic a i do tego lepiej by bylo zeby to szef podpisał sie pod taka gwarancja (no to akurat rozumiem potem nie mogłby sie wykrecic jak by co) Natomiast Pan Wojtek poinformował mnie ze jego szef stara sie zrobic co moze by załatwic produkcje tych samochodów jeszce w tym roku ( no raczej to jest w jego interesie bo jak juz wczesniej pisałem na koniec grudnia moge zadac zwrotu dwukrotnej zaliczki wiec bedzie troche w plecy) Pan Nazaruk prosił równiez o kontakt ze mna i propozycje innego auta lub innego silnika co zaznaczyłem juz podczas wczesniejszej wizyty w ASO ze nie wchodzi w gre. dalej stoje na niczym niewiem co robic metlik w glowie z jednej strony chce miec auto jak najszybciej juz niech nawet bedzie ten grudzien ale z drugiej strony moze lepszy by byl styczen i rok nowsze auto ale co w tedy z cena a moze niep***lic sie i odczekac i 10k wyciagnąc. Niewiem poprostu niewiem co robic a najgorsze jest to ze nie zna sie terminu produkcji auta tak juz by chociaz czlowiek wiedzial co robic a tak glupieje
no tak diler mi juz o tym mowi od jakiegos czasu ze nie mozna zamowic 1.6 nawet chyba maja zakaz podpisaywania umow tak mi sie wydaje ale moge sie mylic. Natomiast to czego nie napisalem wczesniej pani z RP potwierzdiła ta informacje o wstrzymaniu produkcji 1,6 i wlasnie dlatego najwczesniejszy termin produkcyjny podala ze pewnei bedzie to styczen ale prosiła by niebrac tego jako wykładnie bo sytuacja zmienia sie na bierzaco a co za tym idzie moze byc jeszce gorzej ale nie musi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum