Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-09-29, 07:34 Zamykanie tematów jest OK
Koncepcja zamykania tematów niewiele wnoszących do forum najwyraźniej się sprawdza. Proponuję więc zrobić mały przegląd tematów z działu "na każdy temat" i powyrzucać wątki całkowicie niezwiązane z forum np te "zwierzęce". Jest ich kilka, nie wnoszą niczego nowego, mało kto sie nimi interesuje a psują przejrzystość forum.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Wysłany: 2010-09-29, 08:13
Beckie napisał/a:
Zrobienie ankiety to chyba nie jest jakiś wielki problem?
Ale koncepcję ogólnie popierasz?
W ramach porządków proponuję usunąć powyższe wątki, które wg mnie nieco zaśmiecają forum. Dotyczą spraw, które wg administracji powinny być omawiane na forach tematycznych, psują przejrzystość forum, zaburzają jego funkcje informacyjne i co gorsza nikogo albo prawie nikogo nie interesują. I nawet obejdzie się bez ankietki bo wszystkie wątki są autorstwa Beckiego. Nawiasem mówiąc, moja prośba do Beckiego żeby nie zaśmiecać forum podobnymi rzeczami.
Wysłany: 2010-09-29, 12:55
No dobra, oświeć mnie [laisar] jaką wartość dla forum ma temat o skażonej karmie dla psów, na który nikt nie odpowiedział? Jest w tym jakiś ukrty sens, którego nie dostrzegam? Dlatego napisalem o usuwaniu tematów. Jest taki dział "tematy usnięte" przeznaczony na takie rzeczy. Skoro zaczęliśmy porządki bądźmy konsekwentni...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-10-02, 00:58, w całości zmieniany 1 raz
A nie ma innych tematów, na które nikt nie odpowiedział???
Przegrałeś "walkę" o wątek i nie potrafisz tego przyjąć po męsku.
Nie zamierzam z Tobą dyskutować o sensie istnienia wątków, których jestem autorem ponieważ mogę być nieobiektywny.
jan ostrzyca napisał/a:
jaką wartość dla forum ma temat o skażonej karmie dla psów, na który nikt nie odpowiedział
Nie przyszło ci do głowy, że ktoś z forumowiczów może mieć psa i przez przypadek karmić go taką karmą???
Cytat:
(Ale pierwszy rzeczywiście był już czas odkleić).
Jakoś mi umknęło (choć miałem zamiar to zrobić). Po za tym nie sądziłem, że kogoś to może w oczy zakłuć.
Edycja:
A jaki będzie następny krok? Usuwanie pojedynczych postów nie wnoszących nic do tematu?
Wysłany: 2010-09-29, 14:21
Beckie napisał/a:
A nie ma innych tematów, na które nikt nie odpowiedział???
Nie zamierzam z Tobą dyskutować o sensie istnienia wątków, których jestem autorem ponieważ mogę być nieobiektywny.
jan ostrzyca napisał/a:
jaką wartość dla forum ma temat o skażonej karmie dla psów, na który nikt nie odpowiedział
Nie przyszło ci do głowy, że ktoś z forumowiczów może mieć psa i przez przypadek karmić go taką karmą???
Cytat:
(Ale pierwszy rzeczywiście był już czas odkleić).
Jakoś mi umknęło (choć miałem zamiar to zrobić). Po za tym nie sądziłem, że kogoś to może w oczy zakłuć.
Edycja:
A jaki będzie następny krok? Usuwanie pojedynczych postów nie wnoszących nic do tematu?
Skoro wziąłeś się za porządki na forum, wypadałoby zacząć od siebie samego. Ot, taki dobry przykład z samej góry. Zwracam Ci na to uwagę w trosce o przejrzystość i wartość informacyjną forum, bądź co bądź samochodowego a nie psiarskiego...
Chyba mnie z kimś mylisz. Twoja zemsta jest... żałosna.
mag napisał/a:
ww wątki nie dotyczą silnika, lakieru, spalania i ogólnie Dacii i jeszcze ogólniej - samochodów.
Podobnie jak kilkadziesiąt innych wątków na forum.
mag napisał/a:
Wnioskuję do usunięcia.
Zaręczam adminom/modom, że jeśli chcieliby w ogóle rozpatrzyć tego typu wnioski, to nie będę robił takiej zadymy o nie jak niektórzy użytkownicy (nie pasjonuję się polityką i nie szukam wzorców w postępowaniu polityków ).
Ostatnio zmieniony przez Beckie 2010-09-29, 17:50, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-09-29, 19:12
Beckie napisał/a:
twoja zemsta jest... żałosna.
Zemsta? Jaka zemsta? Chyba, że zemstą obywatela jest wymaganie od np policjanta żeby zachowywał się zgodnie z regułami, ktore sam egzekwuje. Taką samą "zemstą" jest wymaganie od sędziego, żeby przestrzegał prawa, a od lekarza żeby zachowywał się etycznie.
Pokazałem wątki, które wg ostatnio objawionych reguł moderacji niczego nie wnoszą, nie dotyczą tematu forum nawet w przybliżeniu, nikogo nie obchodzą i nie zawierają żadnych informacji, tak jak ta dziwaczna wklejka ze zdjęciem babci, która okłada psa, albo wklejanie linków bez słowa komentarza.
Zamiast przyznać, że nawieszałeś śmieci i po cichu je pozdejmować, żalisz się publicznie, że to ZEMSTA. Niech Ci będzie nawet zemsta!
Jeśli wyjaśnisz co ta cholerna babcia ma do dacii, samochodów, użytkowników i co do licha chciałeś przekazać wieszając fotkę bez słowa komentarza?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-10-02, 00:56, w całości zmieniany 4 razy
i co do licha chciałeś przekazać wieszając fotkę bez słowa komentarza?
Gdybyś najpierw kliknął w link nad fotką albo przeczytał wątek do końca zamiast się (jak zwykle) pienić...
To jest doprawdy żenujące.
Przypomnę: wisi sobie temat nie na temat, zawieszony przez modera, zero komentarzy, żadnej wartości informacyjnej bo to tylko wklejka z innej strony. I co z nim zrobić?
Cytując moje tematy słabo się postarałeś, przynajmniej kilka miało całkem duży odzew, znaczy były potrzebne, skoro są ...cztery strony komentarzy.
Stary tu chodzi o to, że moder wymaga i od modera wymagają. To działa w obie strony. Na pociechę dodam, że nie tylko Ty i ja nawieszaliśmy śmiecia, ale kilku panów z administracji też. Wystarczy przejrzeć wątki i bez trudu znajdziemy dzieła cenzorów nie na temat i z zerowym licznikiem odpowiedzi.
Panowie dawajcie dobry przykład maluczkim!
Sory ale nie rozumiesz jednej rzeczy: jeśli zakładam jakikolwiek wątek, nie robię tego jako moderator tylko jako użytkownik. I nie wiem czy w ogóle przeczytałeś co napisałem, kiedy tymczasowo przeniosłem ostatnie posty Dywagacji... do zablokowanego wątku. Podejrzewam, że byłeś tak zaślepiony "do licha", że nawet nie miałeś pojęcia o co chodzi. I nie wiem dlaczego mnie przypisujesz to co się stało z Dywagacjami... ?
I ja nie wymagam jako moderator, mogę co najwyżej wymagać jako użytkownik. Moderator nie jest na forum żeby spełniać swoje zachcianki tylko po to żeby służyć forum i jego użytkownikom. Boli Cię, że jestem moderatorem. Złóż wniosek o zdjęcie ze mnie tej funkcji.
Napisz co od kogo Twoim zdaniem wymagam a sam się nie stosuję albo się ode mnie odczep.
Wysłany: 2010-09-30, 12:44
Beckie napisał/a:
Ogólnie nie popieram. Ale co ja tu mam do gadania?
Jeśli znajdziesz jakieś wątki, które wg Ciebie szkodzą forum, to je zgłaszaj.
Porosiłeś mnie zebym zglaszał wątki, które szkodzą forum to je zgłaszam. Z uzasadnieniem.
Bardzo przepraszam, że zakłócam tę jakże zajmującą dyskusję, ale poza kilkoma wypowiedziami, temat ten jest polemiką (choć może to za duże słowo) pomiędzy dwoma użytkownikami.
Czy mógłbym zasugerować obu Panom, by tego typu rozmowy odbywali przy pomocy PW, tak jak to jest przyjęte w ogólnej netykiecie?
Odnoszę wrażenie, że z tej rozmowy nic konkretnego dla całości forum nie wynika, stąd moja sugestia.
No dobra, oświeć mnie [laisar] jaką wartość dla forum ma temat o skażonej karmie dla psów, na który nikt nie odpowiedział? Jest w tym jakiś ukrty sens, którego nie dostrzegam?
Napisałeś, że niby "sprawdza się zamykanie", dlatego "usuwajmy" - ale nie odpowiedziałeś po czym rozpoznałeś to pierwsze, a ja nie umiem dojrzeć logicznego wynikania z tego dla drugiego...
Cytat:
Jest taki dział "tematy usnięte" ["Guten tag, Doktor Freud" <; - mnie też czasami chce się od tego spać... (Dop. Laisar)] przeznaczony na takie rzeczy. Skoro zaczęliśmy porządki bądźmy konsekwentni...
Nic nie wiem o żadnym "zaczynaniu" d: - porządkowanie trwa cały czas od początku istnienia forum.
Beckie napisał/a:
Psychoanaliza nie jest ani potrzebna, ani - przede wszystkim - istotna...
mag napisał/a:
laisar napisał/a:
Mnie osobiście nie będą przeszkadzać dopóki nie pojawią się w statystykach <:
Ooo - to jakiś nowy miernik pomiaru powiązania wątku z Dacią???
Tak - co nie ma jednak żadnego związku z usuwaniem czy zamykaniem.
jan ostrzyca napisał/a:
wg ostatnio objawionych reguł moderacji niczego nie wnoszą, nie dotyczą tematu forum nawet w przybliżeniu, nikogo nie obchodzą i nie zawierają żadnych informacji
Żadna z tych rzeczy nigdy nie została objawiona, więc tym bardziej jako "reguła".
(A w kwestii formalnej - dwa ostatnie punkty są nieprawdziwe logicznie).
Cytat:
nie na temat i z zerowym licznikiem odpowiedzi
Nie przypominam sobie jakiejkolwiek wcześniejszej sugestii, że są to istotne albo wręcz niezbędne obowiązujące kryteria...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-10-02, 01:16, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum