Wysłany: 2010-12-22, 11:34 regulacja świateł w loganie
Witam !
Zaczne od poczatku - ostatnio przepalila mi sie zarowka przednia H4, postanowilem wymienic, ale na troche lepsza - kupilem 2 szt. Tungsram Megalight + 90%, wymienilem.
I teraz wlasnie mam problem. ogolnie to zarowki sa ok, wieca bardzo ladnie i jasno - duzo lepiej niz fabryczne philipsy, ale....no wlasnie.. (zawsze jakies ale)
lewa strona jest bardzo asymetryczna w porownaniu do prawej i swieci duzo blizej (za nisko ?)
Mam pytanie - czy da sie jakos podniesc ustawienie zwierciadla reflektora - lub calego reflektora , aby swiecilo dalej ? regulacje w kabinie mam nan max.
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2010-12-22, 11:57
Regulacja oczywiście jest.
Zasadniczo światła powinny świecić niesymetrycznie i to właśnie lewe powinno świecić bliżej. Jeśli masz wątpliwości co do poprawności ich ustawienia, najlepiej podjedź do najbliższej stacji kontroli pojazdów i sprawdź ustawienie reflektorów.
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-12-22, 11:58, w całości zmieniany 2 razy
A sprawdzałeś czy lewa lampa porusza się góra/dół przy regulowaniu?
Jak kupiłem auto to też lewa świeciła bardzo nisko, przyczyna była banalna, cięgno sterujące wysunęło się z zaczepu i lampa opuściła się maksymalnie do dołu. Naprawa trwała minutkę i wszystko chodzi jak trzeba.
Zarowka jest dobrze osadzona, zarowno jedna jak i druga, podciagnalem troche lewe swiatlo do gory, ale nie ma jak teraz sprawdzic w praktyce, bo od wczoraj mgly, ze nic nie widac. Ciegno sterujace do tej pory regulowalo tak jak powinno gora - dol, a teraz po podciagnieciu na srubie do gory to tylko prawa strona do sie regulowac ciegnem, lewa pozostaje w niezmienionej pozycji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum