Zastanawiam się nad jedna sprawą oczywiście moge się mylić.
właczenie w obwód świateł mijania w szereg kilku diod o odpowiednio dużym prądzie
nap 5, wiadomo że na złączu diody krzemowej jest spadek 0.7 volta
Następnie należy założyc łacznik równoległy zwierający je czyli obejście.
W jednym położeniu łacznika prąd będzie płynąl przez diody na H4 włoknie mijania
o niższym napięciu w dzień, ....natomiast jadąc wieczorem można je zwierać i wtedy do żarówek
popłynie prąd o normalnym napięciu przez łącznik.
czy wstawiając te diody będzie w sumie płynął mniejszy prąd,
i obciążenie alternatora będzie mniejsze.
Do tego potrzebny jest amperomierz i kilka diod połączonych szeregowo.
Diody o 50A prądzie to groszowa sprawa.
Byłby to najprostszy sposób na zmniejszenie obciążenia w czasie jazdy dziennej
Ja również wreszcie zamontowałem światła dzienne w miejsce przeznaczone na halogeny. Nie dokonałem tego samodzielnie, tylko w ASO przy okazji przeglądu.Koszt 140 zł.
PIC00004.JPG podłączenie białego kabelka w skrzynce
A ja znalazłem światełka na allegro których wymiar to szer.11cm głębokie na 3cm więc 11cm*2szt=22cm
Wymiar kratki tej przed chłodnicą to 85cm-22cm=63cm więc mieszczę się i to z nadmiarem 3cm
Reszta wymiarów się zgadza więc chyba zainwestuję w te światełka pozostawiając przeciwmgłowe
Witam i mam pytanko czy te światełka do jazdy dziennej będą pasowały w miejsce przeciwmgłowych? www.Multi-Corp.pl nr katalogowy JS-09309-V firmy NOXON
Pozdrawiam
Ja również wreszcie zamontowałem światła dzienne w miejsce przeznaczone na halogeny. Nie dokonałem tego samodzielnie, tylko w ASO przy okazji przeglądu.Koszt 140 zł.
Ten koszt to oczywiście tylko usługa? A ile zapłaciłeś za światła i gdzie kupowałeś? Podoba mi się ten pomysł świateł dziennych w miejsce świateł przeciwmgielnych.
Swiatełka kupiłem na allegro. To te o których dwa posty wyżej pisze jackthenight. W moim przypadku ponieważ nie miałem halogenów to musiałem jeszcze dokupić adaptery i spinki. I tu pocieszająca wiadomość, spinki gwąłtownie staniały, z około 15 zł do kilku zł ( wiadomość którą z uśmiechem na ustach podzielił się ze mną pan z ASO) Ja oczywiście kupowałem po 15.
I tu pocieszająca wiadomość, spinki gwąłtownie staniały, z około 15 zł do kilku zł ( wiadomość którą z uśmiechem na ustach podzielił się ze mną pan z ASO) Ja oczywiście kupowałem po 15.
O, to mam okazję zaoszczędzić parę zł :) Okazuje się,że w moim ASO montowali światła dzienne w tych podłużnych otworach listwy pod zderzakiem, nie w miejscu przeciwmgłowych. Na moim aucie będą więc testować nowy (dla nich) montaż? Muszę to poważnie przemyśleć
To mam do Ciebie pytanko czy przy takim podłączeniu przez ASO też przy przekręceniu kluczyka w poz I światła zapalają się i gasną w poz II zapalają się i gasną dopiero po odpaleniu auta palą się cały czas?
To mam do Ciebie pytanko czy przy takim podłączeniu przez ASO też przy przekręceniu kluczyka w poz I światła zapalają się i gasną w poz II zapalają się i gasną dopiero po odpaleniu auta palą się cały czas?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum