Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-02-19, 22:32
Może być i tak jak mówisz, wtedy osiągi będą więcej niż wystarczające:)
TYlko czy się zdecydują na TCE w Dacii?? Tego juz nie wiemy, ja moge obstawiać że jeśli będzie to tylko w najdroższych wersjach i nie od razu , tzn nie od premiery modelu
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2011-03-01, 14:41
Znalazłem fotkę prototypu Dacii Monospace vel Popster , ewidentnie widać nawiązanie do Nissan NV200 oby taka wersja weszła do produkcji i powstałe prawdziwy duzy van za małe pieniądze http://www.renaultpt.com/index.php?topic=3873.0
W moim odczuciu - trochę jako "przykrywkę" do wyników Dustera w EuroNCAP (bo innego powodu nie widać d: ) Dacia opublikowała komunikat, w którym już oficjalnie zapowiedziano odświeżenie linii modelowej:
Modele Sandero, Logan i Logan MCV zostaną odnowione do 2013 roku. Kontynuowany będzie również proces poszerzania gamy: w 2012 roku zostanie wprowadzony do sprzedaży nowy, rodzinny samochód oraz nowy, mały samochód dostawczy.
Z innych źródeł dochodzą natomiast wieści, że "mały, dostawczy" będzie miał oczywiście również wersję osobową oraz że raczej ma być czymś w rodzaju FIAT-a Qubo, a nie Nissana NV200...
Wysłany: 2011-03-02, 16:46
Pożyjemy zobaczymy, ja liczę na Vana podobnego do Nissana Evalii, niestety Nissana wiem że na pewno nie kupię dlatego że benzynowy silnik 1.6 109KM nie znosi dobrze gazu-wypala się bardzo szybko głowica i gniazda zaworowe to wiem z forum niemieckiego Nissana a diesla nie chcę. Ceny ropy poszły okropnie w górę. Dlatego liczę na Dacię że wypuści dużego vana za dobra cenę i lepiej wyposażonego niż MCV.Zobaczymy w 2012 jak dożyjemy czym nas Dacia zaskoczy.
Wysłany: 2011-03-03, 10:45
Na tym zdjęciu ten czarny model to jest przerobiony nowy sharan, sylwetka,okna identyczne, na pewno Dacia Popster tak nie będzie wyglądać. Wolę wersję ale Nissan Evalia.
Ręce opadają,
Co za uwiąd wyobraźni u dziennikarzy:
"Nowa Dacia = Renówka sprzed 15 lat"
Pewnien pan wmawiał mi z 0,5 roku temu, że Logan to tak na prawdę R19
Jak na razie większość tych wizualizacji była OKDR
maciek napisał/a:
fajnie było by mieć takiego dustera pickupa
Uwolnić pickupy niech sobie hasają po polach a nie p po mieście
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-22, 23:49
piotrres napisał/a:
Pewnien pan wmawiał mi z 0,5 roku temu, że Logan to tak na prawdę R19
Cóż, Pan zapewne zapłacił kilkadziesiąt tysiaków więcej za samochód z którego nie jest do końca zadowolony, więc zostały mu tylko i wyłącznie tego typu złośliwości. Na tej zasadzie można powiedzieć, że obecny Fiat Panda to w zasadzie poczciwy 126p - też mały, też produkowany masowo i też Fiat:))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum