Wysłany: 2011-06-29, 22:01 DRUGA EDYCJA: Czy kupił(a)byś ponownie Dacię?
Najlepiej odpowiedź z marszu, bez mniemanologii (; - to zawsze można zrobić potem, w komentarzu... (Mile widzianym zwłaszcza w przypadku odpowiedzi "nie").
Ja uważam, że jest sensowna i prawdziwa. I nic nie poradzę na czyjąś niewiedzę...
"Zamówienia": http://www.daciaklub.pl/f...p?p=84114#84114 - przedostatni akapit, pierwsze zdanie. (Chociaż wiem, że jak ktoś wie lepiej, to i tak nic go nie przekona... <<: ).
Ja uważam, że jest sensowna i prawdziwa. I nic nie poradzę na czyjąś niewiedzę...
"Zamówienia": http://www.daciaklub.pl/f...p?p=84114#84114 - przedostatni akapit, pierwsze zdanie. (Chociaż wiem, że jak ktoś wie lepiej, to i tak nic go nie przekona... <<: ).
Za przeproszeniem a co ma piernik do wiatraka z tym linkiem.
Lepiej zapoznać się z materiałami statystycznymi o ankietach.
Zresztą , wszystko jest oki.
1 rok, 2 miesiące, 21.000 km - TAK, ale ... skłaniam się w kierunku Dustera, jednak czekam na rozwój sytuacji w temacie LPG (w 2x4 powinni spokojnie wypuścić, tylko coś mocniejszego od 1.2 16V), poza tym wolałbym w Laureate już te "chromowane", a nie "drewniane" plastiki i przód od Stepwaya najbardziej by mi pasował ... a tak w ogóle szykuje mi się kredyt na chałupkę, więc szybko mogę zweryfikować swoje "plany"
30 tys. 10 miesięcy, TAK.
Chociaż biorąc pod uwagę, że niedługo powiększy mi się rodzina, to pewnie byłby to Duster, lub MCV Mała jeszcze się na świecie nie pojawiła, a już czuję że bagażnik się za mały momentami robi
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Widzę że niektórzy tu robią iście taksówkowe przebiegi. Na taksówkach teraz max to 3-4 tys .km miesięcznie. Czy kupiłbym Dacie jeszcze raz powiem wam za 2-3 lata i po przebiegu 150000km.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wersja: [Inna] Pomógł: 26 razy Wiek: 43 Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-30, 19:05
Po 8 miesiącach i 10 tys. km - tak.
Owszem, czasem mam chwile zwątpienia, bo tempomat, bo automagiczna klimatyzacja, bo cośtam - ale wtedy otwieram bagażnik i znowu wiem, że nie chciałbym nic innego, a echo niesie mój śmiech rubaszny... :]
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-06-30, 19:25
W piątym roku użytkowania poziom optymizmu spadł z 99% do 85%, poziom krytycyzmu wzrósł z 1% do 15%
Daćka potwierdziła swoje atuty samochodu dużego, pakownego, oszczędnego w eksploatacji, nawet wygodnego. Coś tam skrzypi, trzeszczy, szyba w drzwiach hałasuje. No problem..
Jednak silnik (rewelacyjny niskoobrotowiec) 75 KM stanowczo za mało zrywny, żwawy. Żaden z niego narowisty, rączy, pełnokrwisty wierzchowiec, bardziej wyjątkowo cierpliwy, spokojny i wytrwały osiołek. Do celu zawsze dotrze, a że powolutku i z lekką zadyszką
Tak więc następny wybór to Daćka, ale już z mocniejszym silnikiem.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum