a co myślicie o tych konkursach Dacii można wygrać u nich samochód?. Wiem, że kiedyś była akcja Kup Dacie - wygraj Dacię, teraz też był konkurs. Braliście udział?
Ostatnio zmieniony przez keiti78Zg 2016-07-08, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
oglądam piękne te Wasze auta - a jak to jest z przyciemnianymi szybami? dokuczliwy problem małych dzieci warto coś z tym robić? w zagłówkach macie fabryczne gadżety dla dzieci?Podziwiam te Wasze modyfikacje, gadżety, rozbudowywanie;) szacun za pomysłowość i ogrom pracy:)
Ostatnio zmieniony przez keiti78Zg 2016-07-08, 19:38, w całości zmieniany 3 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-07-08, 20:45
keiti78Zg napisał/a:
jak to jest z przyciemnianymi szybami? dokuczliwy problem małych dzieci warto coś z tym robić?
Laureate ma przyciemnione fabrycznie (niektórzy malkontenci twierdzą,że za mało - moim zdaniem wystarczająco) a dla dzieci warto zainstalować podsufitowy monitor-odtwarzacz DVD/USB/SD/mSD. Jest ich na rynku mnóstwo, może być spokojnie jakiś przyzwoity chińczyk, żeby koszt był rozsądny - np popularny:
http://allegro.pl/samocho...5633909709.html
i błogi spokój pod warunkiem ,że dojdą do porozumienia, co chcą oglądać
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2016-07-08, 20:50, w całości zmieniany 3 razy
ale cuda teraz dla dzieciaków - do sufitu uhuh, mam w domu jakiś zestaw philipsa na 2 monitorki - wkurzający bo w momencie odcięcia zasilania nie odtwarza, no i te kabelki przez całe auto - niby jest w nim tez konsola, ale szału nie ma. Trochę latek już ma , myślałam że są jakieś takie już wbudowane:), z tymi szybami nie wiedziałam, że są fabryczne bo te osłonki średnio się sprawdzają.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2016-07-09, 13:16
benyo napisał/a:
nie trzeba kabli ciągać
taki zestaw podwieszany podłącza się do zasilania lampki podsufitowej,więc nie trzeba ciągnąć żadnych kabli
Ja ze swego doświadczenia polecam przyciemniane szyb dla dzieci - zrobiłem folia coś około 90% - myślałem że będzie za ciemno ale zaufalem gościowi który mi to robił i nie żałuję
dziś sobie z Panem porozmawiałam z K... rabat 2.5 tys + być może 7 letnia gwarancja i 100 000 km, co byłoby godne żeby nawet po nią pojechać. Jak to wygląda Waszym zdaniem jeżeli chodzi o auto w rozliczeniu warto? czy jednak lepiej sprzedawać na własną rękę? tak jeszcze w rozmowie z nim ewoluowała wersja benzyny + gaz, a że ja wiedzy w tym temacie nie mam to sama nie wiem - owszem użytkowałam kiedyś Lanosa z gazem. Z mężem jednak nie mamy ostatecznego zdania w tym temacie, co na to użytkownicy? no i Pan mówił też o tych czujnikach w Prestige o ich wyłączeniu gdy jest ha, tylko wówczas swojej funkcji nie pełnią, zresztą gdy są rowery w poprzek zamontowane to czy są 3 czy 4 czujniki to wszystkie będą "wariować"
Ja zostawiałem autko w rozliczeniu. Cena rynkowa wtedy za taki samochód kształtowała się od 3.5 tys do 4.5 tys. Sprzedałem go za 4 tyś. Uznałem, że przy takiej kwocie nie warto słuchać cmokania potencjalnych klientów, że za drogo. U dealera też chcą go sprzedać z zyskiem więc na pewno proponują raczej dolny próg cenowy niż górny. Przy wyższych kwotach sprzedaży może to już mieć większe znaczenie. Warto się rozejrzeć w cenach rynkowych Twojego samochodu i porównać z propozycją od dealera.
Ostatnio zmieniony przez benyo 2016-07-11, 20:17, w całości zmieniany 1 raz
Ja zostawiałem autko w rozliczeniu. Cena rynkowa wtedy za taki samochód kształtowała się od 3.5 tys do 4.5 tys. Sprzedałem go za 4 tyś. Uznałem, że przy takiej kwocie nie warto słuchać cmokania potencjalnych klientów, że za drogo. U dealera też chcą go sprzedać z zyskiem więc na pewno proponują raczej dolny próg cenowy niż górny. Przy wyższych kwotach sprzedaży może to już mieć większe znaczenie. Warto się rozejrzeć w cenach rynkowych Twojego samochodu i porównać z propozycją od dealera
Poprzednie auto też zostawiałem w rozliczeniu- wygodnie, szybko, bezproblemowo a zaproponowana przez dealera cena była dla mnie satysfakcjonująca. Jednak trzeba mieć świadomość, że dealer też będzie chciał na tym zarobić więc jeśli proponowana przez niego kwota będzie wyraźnie odbiegać od cen rynkowych- warto poszukać kupca na własną rękę. Będę miał ten sam dylemat w tym roku, ceny rynkowe już znam, zobaczę co zaproponuje dealer.
_________________ Po pięciu latach z sympatyka stałem się użytkownikiem....
Ja mam radio z Dacii z opcją CD i szczerze mówiąc płytę CD użyłem ze dwa razy. Oryginałów mi szkoda bo to w samochodzie bardziej narażone na zniszczenie. Wszystkie płyty jakie mam zgrałem na telefon i łączę się przez bluetooth (co dzieje się automatycznie po każdym wejściu do samochodu jeśli zostały ze sobą urządzenia sparowane) i sobie słucham w dowolnej chwili A oryginałów słucham w domu
Jaki był główny powód wyboru przez Was czujników parkowania innych niż w Prestige? - taki, że nie mieliście żadnych innych bo poza Prestige nie są montowane fabrycznie - tak sobie głośno myślę - jeżeli jest hak i przewozimy rowery, przyczepkę , to i tak nie spełniają funkcji ani czy są 3 ani czy są 4 - jeżeli hak będzie ze zdejmowaną głowica ten centralny czujnik nie będzie wówczas sprawiał kłopotu. Czy te fabryczne odbiegają jakościowo od tych Valeo, Korzystaliście z opcji dopłaty do lakieru wybierając metalizowany? taki lakier poza kolorem ma tez jakieś lepsze właściwości, ochronne - chyba nie - chodzi tylko o wygląd?? Jest ktoś kto wybrał Prestige? Jeszcze gwarancja podobno na czujniki fabryczne jest 3 lata , czujniki domontowane 4 sensory to gwarancja niestety tylko rok. Jeżeli brałabym Laureate zaproponowano mi założenie czujników sensorycznych za 560 zł.
Ostatnio zmieniony przez keiti78Zg 2016-07-12, 17:20, w całości zmieniany 2 razy
Nie zawsze będziesz demontować hak nawet jeśli zdejmiesz bagażnik. Na przykład pojedziesz na wczasy, a tam zdemontujesz bagażnik, żeby ciągle z nim nie jeździć, żeby nie ukradli lub z innych powodów, ale haka już nie bo i po co na ten krótki czas. A w tej sytuacji 4 czujniki będą spełniać swoją rolę, 3 czujniki dalej będziesz musiała mieć wyłączone. Oczywiście to tylko jakiś jeden argument. Czemu tak bardzo się zastanawiasz akurat nad tymi czujnikami ?? Obawiasz się, że montowane u dealera to nie oryginalne i auto traci na jakości ?? Akurat montaż czujników to niewielka ingerencja w układ. A przy odbiorze właściwie niezauważalna sprawa.
Szczerze mówiąc można zamontować czujniki za 40 zł i one też będą spełniały swoją rolę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum