Wysłany: 2012-07-10, 21:26 Tylna wycieraczka do MCV
Jak komuś urwą tylną wycieraczkę w Logan MCV Nowa na dzień dzisiejszy 265zł.
Jeżeli uszkodzeniu ulegnie tylko łącznik mechanizmu napędowego z ramieniem wycieraczki to pasuje z TOYOTY YARIS wersja Francuska. Koszt 80 zł z ramieniem i wycieraczką, wycieraczka mniejsza ramie nie pasuje inny kąt zgięcia.
Czy ktoś może wie, jakiej długości powinna być wycieraczka na tył do Logana MCV? Czy to jakaś specjalna konstrukcja, czy piórko jest tak samo montowane, jak na przód? Trochę mnie zaczyna irytować "firmowa", a na forum nie mogę znaleźć żadnych informacji.
Wprawdzie mógłbym dokonać wizji lokalnej, ale... jest zimno i ciemno na zewnątrz, a taka informacja na pewno się przyda na forum! :P
Ostatnio zmieniony przez Marmach 2012-12-21, 20:19, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Fabryczna wycieraczka tylna w MCVce od początku wydawała mi się nieco po daciowemu za krótka, więc jakiś czas temu przy okazji wymiany piór z przodu założyłem "płaszczaka" z Motgumu także na tył:
Co prawda oryginalny trzpień środkowy
który wchodzi w ramię
jest nieco cieńszy, ale nowe pióro trzyma się mocno i przez ponad rok nigdy nie było z nim problemów, uznaję więc, że patent się sprawdził.
Tylko nieco jednak przedobrzyłem z długością - 38 cm okazało się zbyt duże i chociaż bez problemu mieści się na szybie, to po ok. 3 cm na końcach nie jest wystarczająco mocno dociskane, by wycierać powierzchnię. Gdyby więc ktoś chciał zmienić pióro, to w starej MCVce polecam wypróbować np rozmiar 33 cm.
(Powinno zadziałać także w pozostałych modelach, ale być może z jeszcze innymi rozmiarami).
Czy ktoś może wie, jakiej długości powinna być wycieraczka na tył do Logana MCV? Czy to jakaś specjalna konstrukcja, czy piórko jest tak samo montowane, jak na przód?
Odnawiam pytanie w kwestii mocowania - czy jest takie samo jak w przednich - innymi słowy, czy wystarczy po prostu kupić wycieraczkę długości 35 cm i wymienić? W ramach walki z nudą zadzwoniłem do aso, gdzie zaoferowali mi wymianę razem z ramieniem za pierdylion zł, bo "tak to jest opisane gdzieś-tam". Grzecznie podziękowałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum