Wysłany: 2008-10-10, 12:43 Demontaż / wymiana kratek nawiewów
Potrzebuję dostać się do kanałów nawiewowych, bo widzę, że w nich osadziło się sporo kurzu i przy włączonym nawiewie będę go spożywał wdychając.
Pytam, bo nie chcę się rzucać z młotkiem na robątę :)
Ile ja się nakombinowałem żeby to cholerstwo dobrze złożyc, moja rada: przed wyjęciem wszystko poznaczyć jak ma być wzgl siebie/ja znaczę żółtym flamastrem- zmyć denaturatem/
najlepiej markerem nitro........................
------------------------------------------------------------------
Jeśli mogę cos doradzić, to wystarczą paluszki. A co ważne, nie zostawiają sladów. Części ruchome po odchyleniu poprostu zdecydowanym ruchem pociągamy do przodu i po balu. Ze składaniem jest mniej kłopotu bo żle zrobic się tego nie da, poprostu nie będzie pasowało.
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
Wysłany: 2014-03-07, 16:07 Wymiana kratek nawiewu
Panowie, widziałem że ktoś już sobie wymieniał nawiewy, nie znalazłem jednak informacji jak to zrobić. Kupiłem już sobie nowe kratki (a w zasadzie cylindry? kółka? nie wiem jak to nazwać;) ). Nie potrafię jednak wyjąć tych zamontowanych w desce, czy potrzebne jest specjalne narzędzie?
Szukałem informacji w szukajce, ale bij zabij - nic nie znalazłem.
Marka: Dacia
Model: Sandero II Stepway Laureate
Silnik: 0.9 TCe 90 S&S
Rocznik: 2015
Wersja: Stepway2 Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Sie 2015 Posty: 1365 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2015-12-06, 19:26 Demontaż nawiewów
Witam.
Czy można w jakiś "prosty sposób" zdemontować skrajny nawiew (ten przy drzwiach) od pasażera w Sandero II ?
Skrzypi mi w nim coś i zaczyna mnie to irytować.
_________________ enjoy the silence
Ostatnio zmieniony przez gregorisan 2015-12-06, 19:27, w całości zmieniany 1 raz
Odgrzewam kotleta
Nie wiem czy tylko ja tak mam ale coraz bardziej zaczynają mnie irytować chromowane obwódki wokół kratek nawiewu i konsoli centralnej - słońce potrafi niemiłosiernie się w tym odbijać
Pytanie czy ktoś to próbował np. okleić lub coś podobnego ? Sądzę że największy problem będzie z chromem na konsoli.....
Ewentualnie inny pomysł jak poradzić sobie z tym luksusem ?
Tak tak demontaż to widziałem
Bardziej chodzi mi o to czy ktoś ten chrom np. oklejał, ewentualnie jaką folią, jak z trwałością takiego rozwiązania, jak sobie poradził z chromem na konsoli itp
Najbardziej pasowałby mi taki mat jak jest w stepway ale wymiana kratek i konsoli to już niezły koszt zaczyna się robić
Ostatnio zmieniony przez pawel1313 2017-06-06, 19:13, w całości zmieniany 1 raz
(Od zawsze twierdziłem, że wszystkie te chromolone, amelinowe czy zafortepianowane elemelemęty to g*** w sreberku... Tak samo jak lakierowane zderzaki).
Albo daj ogłoszenie, że zamienisz się z kimś na takie z wersji podstawowej, powinien się ktoś znaleźć, bo niektórzy nawet specjalnie sprowadzali z zagranicy te "cuda" - http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10013
Ostatnio zmieniony przez laisar 2017-06-06, 22:23, w całości zmieniany 1 raz
To już super wygląda, tak mi się podoba, że zacznę szukać dla siebie. W tej chwili są na aukcjach, ale dla radia 1 DIN z półeczką (mam DACIA PLUG&RADIO czyli 2 DIN).
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-05-28, 13:46
Raczej będą pasować. Z tego co pamiętam ktoś na forum w Dusterze 1 PH1 wymieniał kratki nawiewu właśnie na takie z Dustera 1 PH2 a Deska rozdzielcza w tych autach jest chyba identyczna wiec kratki również. Co do tej aukcji wolałbym kupić używane oryginały niż nowe zamienniki. Na zdjeciach wyglądają ok wile obstawiam, że ich jakość może daleko odbiegać od OEM. Ja ze swojego Logana mam używane kratki jak coś mogę sprzedać, ewentualnie skontaktuj się z kolegą toka93, ma dużo używanych części do Dacii. Polecam szukać kratek z Dacii po 2017/18 roku według mnie wygladają lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum