Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
[MN3] Tips & tricks MediaNav 2 Evolution 2
Autor Wiadomość
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-31, 21:33   [MN3] Tips & tricks MediaNav 2 Evolution 2

Dzięki uprzejmości naszego kolegi klubowego "robson330" stałem się w końcu posiadaczem MN3.
I zaczeła się zabawa na dobre ( mam nadzieję ) . Kilka nocek już zerwałem . Ale efekty już są .

Poznajemy jaka posiadamy wersję softu ( tym razem ważniejsze jest nie oznaczenie cyfrowe widoczne na ekranie z numerem wersji ) ale oznaczenie podwersji .
Od tego zależy jakimi kodami testowymi będziemy się posługiwać .
Jak to zrobić ?
Bardzo prosto
Uruchamiamy nawigację , i robimy zrzut danych z MN na naszego pendrive .











A teraz bierzemy nasz pendrive gdzie w katalogu NaviSync znajdziemy interesujacy nas plik (zaś kopie danych wrzucamy na komputer jako dane do zachowania) , a z pliku device_status.ini odczytujemy wersję oraz podwersję za pomocą notatnika


cdn...
I zwracam się z uprzejmą prośbą wpłacanie na zbiórkę na rozgryzienie MN3
Jeśli wszystko pójdzie dobrze to po zakończeniu zbiórki opublikuję sposoby uwolnienie MN3 . Poniżej link do zbiórki
https://www.paypal.com/pools/c/8gCV7wAQHU
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
Ostatnio zmieniony przez laisar 2020-03-07, 19:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-01, 23:53   

Gdzie klikać na ekranie ?

ekran kody.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 47,3 KB

_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2020-05-19, 10:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-02, 18:53   

Kody MN3 . Klikamy oczywiście w punkty na zdjęciu
Wersja 1.0.13.1.366_r39:
PW1: "6835" (PASSWORD_TEST_MODE)
PW2 "9377" (PASSWORD_ENGINEERING_MODE MICOM)
PW3 "5822" (PASSWORD_VERSION)

wersja 1.0.13.1.366_r35:
PW1: "8457" (PASSWORD_TEST_MODE)
PW2 „7777 „(PASSWORD_ENGINEERING_MODE MICOM)
PW3:„ 5031 ”(PASSWORD_VERSION)

wersja 1.0.13.1.366_r36:
PW1: "2895" (PASSWORD_TEST_MODE)
PW2 „5751 „(PASSWORD_ENGINEERING_MODE MICOM)

Wersja 1.0.13.2 (1.0.13.2.368_r49)
PW1: "4620" (PASSWORD_TEST_MODE)
PW2 „0688 „(PASSWORD_ENGINEERING_MODE MICOM)
PW3:„ 2047 ”(PASSWORD_VERSION)

Wersja 1.0.13.3 (1.0.13.2.369_r60)
PW1: "9777" (PASSWORD_TEST_MODE)
PW2 „1757 „(PASSWORD_ENGINEERING_MODE MICOM)
PW3:„ 7817 ”(PASSWORD_VERSION)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2020-01-25, 00:21, w całości zmieniany 4 razy  
 
SimoT 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster 2
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2019
Wersja: Comfort
Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 15 Maj 2019
Posty: 4
Skąd: Krefeld
Wysłany: 2019-08-03, 06:57   

Paypal poszedł. Panowie i Panie! Dorzucać, co kto może, nie ważne ile.
 
jacek2407 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 SCE LPG
Rocznik: Bobrek
Wersja: Comfort
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Maj 2019
Posty: 9
Skąd: Bobrek
Wysłany: 2019-08-03, 13:11   

SimoT napisał/a:
Paypal poszedł. Panowie i Panie! Dorzucać, co kto może, nie ważne ile.

Witam
Ja byłem pierwszy :-P
 
macminer 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 07 Wrz 2018
Posty: 211
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2019-08-03, 13:42   

jas_pik napisał/a:

Skąd: Bobrek

Wysłany: Dzisiaj 13:11
SimoT napisał/a:
Paypal poszedł. Panowie i Panie! Dorzucać, co kto może, nie ważne ile.

Witam
Ja byłem pierwszy

A ja szósty. Czyżby tak mało było chętnych na rozgryzienie MN3? Nie wierzę. Panowie, do dzieła!
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-09, 00:14   

No już mogę się pochwalić . Mogę uwalniać MN3 :)
Na razie bez problemu wrzucamy mapy /POI/SPC oraz licencje na TMC :)
Po uwolnieniu które robię (muszę mieć fizyczny dostęp do sprzętu) ale później samemu będzie można już bez problemu zmieniać mapy na nowe :)
Do zdalnego uwolnienia jest jednak daleka droga :)
Ale wtedy pewnie da się tak zmienić system aby bez problemu odtwarzał także filmy .
Wersja systemu


Mapy


Ostrzeżenia dla kierowców

Fotoradary

Na razie uwolnienie będzie odpłatne :) ( koszty były spore niestety)
Dla darczyńców duża zniżka :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
ptakooo 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce 4WD
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 02 Lip 2019
Posty: 58
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-08-09, 08:43   

Czy dodanie licencji TMC również wymaga uwolnienia?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-09, 09:23   

Tak, zaś po uwolnieniu w przyszłości samemu bez problemu już się wrzuca nowe mapy/poi/radary do MN3 za pomoca pendrive ( najzwyklejszego , takiego 4GB ale nie USB 3.0)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
andre.11cz 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2tce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 31 Lip 2019
Posty: 2
Skąd: Czech
Wysłany: 2019-08-10, 14:48   

Dobra robota...
_________________
..............
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 51 razy
Wiek: 39
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2746
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-09-10, 20:35   

A ja widzialem i nawet bawilem sie tym MN3 u jas_pik-a i powiem, że działa fajnie, dużo szybciej niż MN 1 i 2, a do tego można miec np. Wazs wyświetlane na ekranie MN.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-09, 21:47   

Loga które można mieć ( zmienić w MN3)

800x480_RT.png
Plik ściągnięto 6 raz(y) 48,04 KB

800x480_Renault.png
Plik ściągnięto 8 raz(y) 19,47 KB

800x480_Opel.png
Plik ściągnięto 3 raz(y) 34,5 KB

800x480_Nissan.png
Plik ściągnięto 2 raz(y) 54,12 KB

800x480_Lada.png
Plik ściągnięto 2 raz(y) 70,89 KB

800x480_Fiat.png
Plik ściągnięto 3 raz(y) 77,64 KB

800x480_Datsun.png
Plik ściągnięto 2 raz(y) 55,62 KB

800x480_Dacia.png
Plik ściągnięto 15 raz(y) 20,44 KB

800x480_52RS.png
Plik ściągnięto 8 raz(y) 118,27 KB

800x480_52GT.png
Plik ściągnięto 13 raz(y) 142,71 KB

_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
matysz 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 MPI
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 130
Skąd: okolice Wawy
Wysłany: 2020-01-13, 13:20   

Co musiałbym zrobić żeby mieć logo Lady?
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 347
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-13, 17:07   

Loga zmienia się w micom radia. Wejść musisz kodami do micom test i tam musisz to zmienić.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-13, 17:20   

Nie wszystkie loga da się zmienić za pomocą Micom . :mrgreen:
W pamięci bootloadera jest i taki plik .
Jednak nie zyczę nikomu aby się mu ukazał

800x480_Virgin.png
Plik ściągnięto 6847 raz(y) 4,56 KB

_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 347
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-13, 17:27   

Wszystkie może nie ale te podstawowe to chyba tak ? Czy to też ryzyko jak opisałeś wyżej ?
 
matysz 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 MPI
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 130
Skąd: okolice Wawy
Wysłany: 2020-01-14, 10:07   

rozumiem że muszę zmienić parametr 2 od lewej w 3 rzędzie?
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 347
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-14, 11:22   

W tym temacie masz opisane http://www.daciaklub.pl/f...t=17308&start=0
 
matysz 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 MPI
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 130
Skąd: okolice Wawy
Wysłany: 2020-01-15, 12:07   

dzięki. Już me oczy cieszy logo Lady :D

ps. nawet nie widziałem o istnieniu tamtego wątku
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-25, 00:23   

Jesli macie MN3 w wersji z odbiornikiem DAB+ i są często zaniki sygnału w stojącym samochodzie to pomóc może najnowszy upgrade oprogramowania
http://azure.distrib.naviextras.com/content/!application/ReDa_ULC4/OS_r60/20191017000131.tgz
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2020-01-25, 00:25, w całości zmieniany 2 razy  
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 109
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-25, 14:52   

Ja włąśnie zaktualizowałem przez navi tool, uwolniłem i wszystko dziala, ale czy lepiej to zobaczymy.
Z nowości to:
- nowy micom
- nowe kody
- podobno nowy bootloader

MNE V2 1.0.13.3.369_r60 Micom: 9777, OK, <<<<, 1757, OK
MNE V2 1.0.13.3.369_r60 Version: 9777, OK, <<<<, 7817, OK

iGo po staremu, stare uwolnienie działa bez problemu.
Ostatnio zmieniony przez kiniu_tar 2020-01-25, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 109
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-28, 18:14   

Znalazłem gdzieś na rosyjskim forum (ale nie mogę się teraz dokopać dokładnie gdzie to było) informację że do aktualizacji map można użyć narzędzia MediaNavToolbox Unleashed, które bazuje na narzędziu synctool (navisync)
Niektórzy używali tego w MNEvo do aktualizacji map i itp.
Oczywiście, aby to działało to trzeba wgrać do navi zmodyfikowany sync_files.ini który jest inny niż w przypadku MN2 z uwagi na inne ścieżki do plików.
Sprawdziłem u siebie i całość działa bez problemu.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-01-28, 18:30   

to chyba ten wątek opisany jako wariant 2
https://forum.medianav.ru/viewtopic.php?f=5&t=33&p=4493#p4493
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 63 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3752
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-28, 18:54   

Następny trick który działa wyłącznie w MN3 .
Aby zrobić reset MN3 natychmiastowo na włączonym MN3 przytrzymujemy przycisk power przez 7 sekund .
MN3 wyłączy się i po ok 2 sekundach włączy się startując od logo
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Obywatel MK 



Marka: Dacia
Model: Duster II Blanc Glacier
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 673
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-01-28, 20:46   

Ten reset przywraca ustawienia fabryczne?
_________________
Browar domowy Mariampol
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne