Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Media Nav Evolution przestał wyświetlać temperaturę
Autor Wiadomość
Killer 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: Tce 90
Rocznik: 2019 kupiony 02-2020
Wersja: Stepway Laureate
Wiek: 67
Dołączył: 16 Lut 2020
Posty: 20
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2020-05-22, 16:24   Media Nav Evolution przestał wyświetlać temperaturę

Witam.
Jakiś tydzień temu zauważyłem że MNE nie wyświetla temperatury zewnętrznej na górnej belce.
Próbuję znaleźć przyczynę ale nie potrafię.
Wersja: 1.0.13.3 zaktualizowana 18.02.2020 z wer. 1.0.13.1.

Jeżeli ktoś coś wie to proszę i info lub poradę jak to przywrócić do porządku.
Będę wdzięczny za pomoc. Samochód na gwarancji.

Temperatura zewnętrzna jest wyświetlana na komputerze pokładowym.

20200522_150640.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 219,69 KB

 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-22, 18:24   

Zapewne to się stało przy upgradzie.
Czasami takie rzeczy się zdarzają .
Musisz wejść w MIOM TEST a zatwierdzić zmianę a pomocą Hard Reset

micom_mn3.jpg
Plik ściągnięto 21 raz(y) 126,46 KB

_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Killer 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: Tce 90
Rocznik: 2019 kupiony 02-2020
Wersja: Stepway Laureate
Wiek: 67
Dołączył: 16 Lut 2020
Posty: 20
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2020-05-23, 10:45   

Dzięki.
Czy muszę mieć pendrive z ostatnią aktualizacją włożonym przed uruchomieniem MNE?

Po aktualizacji było OK, ale spróbuję. Aha możesz mi podpowiedzieć jak tam się dostać, krok po kroku bo nigdy tego nie robiłem.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-23, 13:50   

Wszytsko masz opisane w odpowiednich tematach w tym dziale .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Killer 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: Tce 90
Rocznik: 2019 kupiony 02-2020
Wersja: Stepway Laureate
Wiek: 67
Dołączył: 16 Lut 2020
Posty: 20
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2020-05-23, 16:13   

jas_pik napisał/a:
Wszytsko masz opisane w odpowiednich tematach w tym dziale .


Dotyczy tego tematu z przed 5 lat?!
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10485

Wybacz ale nie będę ryzykował. Jestem debilem w tym ... .
Jeśli Ci to nie sprawi problemu to proszę o konkretne info na priv.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 206
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2020-05-23, 16:41   

Jak auto jest na gwarancji to najłatwiej udać się do serwisu i tam zgłosić problem, a nie szukać pomocy na forum
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3785
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-23, 19:18   

Jesli masz na gwarancji to tylko serwis.
Masz MN3 i dla Ciebie temat jest ten : http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=18045
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Killer 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: Tce 90
Rocznik: 2019 kupiony 02-2020
Wersja: Stepway Laureate
Wiek: 67
Dołączył: 16 Lut 2020
Posty: 20
Skąd: Zagłębie Dąbrowskie
Wysłany: 2020-05-24, 12:16   

jas_pik napisał/a:
Jesli masz na gwarancji to tylko serwis.
Masz MN3 i dla Ciebie temat jest ten : http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=18045


OK. Dziękuję.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2119
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-24, 14:28   Re: Media-NAV Evolution zaprzestał wyświetlania temperatury

Killer napisał/a:
Witam.
Jakiś tydzień temu zauważyłem że MNE nie wyświetla temperatury zewnętrznej na górnej belce...

Trochę dziwne, bo jak dotąd wszyscy twierdzili, że funkcja wyświetlania temperatury na MN była w Polsce fabrycznie tylko w Dusterach. Tak samo jak DAB, który do pozostałych modeli wchodzi dopiero teraz.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne