Wysłany: 2011-02-21, 18:21 Raport TUV 2011 auta 2- i 3-letnie
Dacia Logan zajęła miejsce 123 (z 128).
11% aut zawierało poważne usterki. Poważne czyli takie, które spowodowały skierowanie auta na powtórne badanie.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-02-21, 19:19
Patrząc na suche fakty- moż by pomyśleć tragedia, tym się nie da jeżdzić itp itd. Może mam i niewielkie doświadczenie (7lat prawko, ok 130tys. km 3 auta na stałe plus kilka służbówek) ale moim zdaniem na awaryjność w ogromnej mierze ma wpływ sposób eksploatacji.
Nie będe się tu rozpisywał o paleniu gumy, omijaniu dziur, zwalnianiu na śpiących policjantach itp bpo wszyscy wiemy jaki to ma wpływ na samochód. Zwróciłbym uwagę np. na dostrzeganie w porę drobniejszych usterek, co pozwala na uniknięcie poważniejszych awarii i kosztów - choćby głupie końcówki drążków kierowniczych, podejrzewam że jazda na zużytych może zaowocować dużo poważniejszymi kosztami.
Śmieszy mnie natomiast wrogość większości użytkowników wobec prasy motoryzacyjnej - określenia typu auto-szmata, będziesz miał wydatki itp to domena zakompleksionych nastolatków, jak widać niektórzy mentalnie z tego nie wyrośli. Rozumię konstruktywną krytykę - np jak w wątku o porównaniu dustera z sx4, ale co tam niektórzy muszą przy każdej okazji sobie pobluzgać. Proponuję stworzenie jasnego i przestrzeganego regulaminu, który sprecyzuje zasady korzystania z forum i wypowiadania sięna nim (tak, możecie mnie posądzić o chęć cenzury, jeśli ktoś nie rozumi sedna problemu).
Sorki za mały of-top, jeśliadminowie uznają to za stosowne zapwne przeniosą część mojego postu do osobnego wątku
Patrząc na suche fakty- moż by pomyśleć tragedia, tym się nie da jeżdzić itp itd [...] ale moim zdaniem na awaryjność w ogromnej mierze ma wpływ sposób eksploatacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum