Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,0 TCi 4x2
Rocznik: 2010 był, teraz 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-03-30, 18:18 Zagniecenia,pofalowania blachy dachu w Dusterze
Dziwne zagniecenia blachy ,najpierw zauważyłem pierwsze na tylnych drzwiach nad klamką,teraz pojawiło się drugie na drzwiach kierowcy wtym samym miejscu ,wgnioty są tak małe że widoczne tylko z boku przy załamującym się światłe, nie wiem skąd to się wzięło,raczej żadne drzwi innego samochodu tego nie zrobiły ,bo tam jest wygięcie blachy,czyżby jakieś naprężenia to spowodowały Obejrzyjcie swoje Dustery,może to jakaś choroba,czy co Na foto zaznaczyłem miejsca poprzecznych zagnieceń.
1232.JPG
Plik ściągnięto 753 raz(y) 47,54 KB
_________________ D u s t e r D r a k u l a
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-06-20, 18:48, w całości zmieniany 5 razy
poczekajmy jak inni użytkownicy DD obejrzą swoje pojazdy, może nam to coś wniesie do wątku
Obstawiam nocny atak Wściekłych Lusterek. U mnie przy klamkach wszystko OK.
Aha, jakieś 2 lata temu Wściekłe Lusterko™ właśnie rozd...yssypowało mi w Loganie prawy klosz w tylnych światłach
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-03-30, 21:06
piotrres napisał/a:
Roobertino napisał/a:
poczekajmy jak inni użytkownicy DD obejrzą swoje pojazdy, może nam to coś wniesie do wątku
Obstawiam nocny atak Wściekłych Lusterek. U mnie przy klamkach wszystko OK.
Aha, jakieś 2 lata temu Wściekłe Lusterko™ właśnie rozd...yssypowało mi w Loganie prawy klosz w tylnych światłach
Kurde jak to lusterko może stuknąć w te miejsca nad klamką,jakoś sobie nie mogę wyobrazić
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-03-30, 21:11, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2011-03-30, 21:13
Potwierdzam ze lusterko sasiada robi takie wgniecenie nad klamka. Sam przez nieuwage tak zrobilem gdy otwierajac swoje drzwi nie przytrzymalem ich w przeswiadczeniu ze ogranicznik w pierwszej pozycji zatrzyma drzwi. Stalo sie tak ze otworzyly sie do konca stukajac lekko w lusterko sasiedniej Almery
Wysłany: 2011-03-30, 21:26
Daster napisał/a:
Potwierdzam ze lusterko sasiada robi takie wgniecenie nad klamka. Sam przez nieuwage tak zrobilem gdy otwierajac swoje drzwi nie przytrzymalem ich w przeswiadczeniu ze ogranicznik w pierwszej pozycji zatrzyma drzwi. Stalo sie tak ze otworzyly sie do konca stukajac lekko w lusterko sasiedniej Almery
Zgoda, ale w moim przypadku to niemożliwe,jestem jedynym kierowcą a pamięć mimo podeszłego wieku mam ok chyba
Mam takie samo wgniecenie na drzwiach kierowcy.
Przeszedłem całą ulice oglądając wszystkie samochody i znalazłem jeszcze 2 pojazdy z takimi wgniecniami różnych marek.
Może nie chodzi o lusterko a np. o kierujących którzy z niego nie korzystają przy cofaniu?
Otóż to!,
Dzisiaj sprawdziłem, lusterko w Clio przechodzi na tej wysokości. Mnie przy cofaniu gość walnął lusterkiem Golfa w tylne lampy w Logance. Rano znalazłem kawałki osłony lusterka (wyłamało się) od VW.
Wysłany: 2011-04-23, 18:05
Już się lekko wkurzam teraz zagniecenie blachy powstało na prawych tylnych drzwiach ,tyle że nie nad klamką , a na środku drzwi,ale na tej samej wysokości co poprzednie,jestem prawie pewny że to powstaje samoczynnie to już trzecie drzwi (każde wgniecenie jest jednakowe ,tak jakby przyłoży płaskownik ostrą stroną do karoserii i lekko puknąć,żadnych rysek otarć na lakierze )
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-04-23, 18:16, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2011-04-24, 20:08 Re: Zagniecenia blachy w Dusterze
greg1367 napisał/a:
Dziwne zagniecenia blachy ,najpierw zauważyłem pierwsze na tylnych drzwiach nad klamką,teraz pojawiło się drugie na drzwiach kierowcy w tym samym miejscu ...
Wygląda, jakby Robocop opierał tam kciuk wkładając palce pod klamkę. Klamki kasetowe chyba nie są konstrukcyjnie połapane wewnątrz drzwi z tym miejscem
Wysłany: 2011-04-25, 16:36
Moreno napisał/a:
Prześlij fotki wysokiej rozdzielczości .
Na fotce niestety nic nie widać,jest to bardzo małe załamanie blachy,trzeba dobrze ustawić się z boku samochodu ,aby dostrzec te uszkodzenia.
eplus napisał/a:
Wygląda, jakby Robocop opierał tam kciuk wkładając palce pod klamkę. Klamki kasetowe chyba nie są konstrukcyjnie połapane wewnątrz drzwi z tym miejscem
Prawdopodobnie jest to jakaś wada konstrukcyjna , przy mocnym zamknięciu drzwi poszycie blachy się wgina.Ostatnie wgięcie pojawiło się właśnie po mocnym trzaśnięciu drzwiami.
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-04-26, 18:52, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum