Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-15, 16:40
benny86 napisał/a:
bebe napisał/a:
Do MCVki to trochę śmiech na sali... :)
Jeśli ktoś musi zabrać 6 pasażerów i bagaż to nie takie śmieszne chyba
Jako idea - nie. Ale jeśli chodzi o sylwetkę, to owszem. ;) (Widziałem kiedyś Cayenne ciągnącego taką mikroskopijną przyczepkę na kółkach od taczki - te klimaty. ;)
Jedyne co, to może być problem z otwarciem drzwi do bagażnika, z drugiej strony przy 7 osobach niespecjalnie jest po co je otwierać.
IMHO fajnym pomysłem byłaby taka laminatowa skorupa doczepiana do MCVki z tyłu. Przy obrysie MCVki i grubości, powiedzmy, 50 cm, pojemność wynosiłaby jakieś 1000 litrów. :) Mocowanie na hak + łapki do relingów i drżyjcie narody. :] Z wad - konieczność powtórzenia świateł/tablicy podrożałaby całą imprezę, parkowanie tyłem byłoby jeszcze bardziej hardkorowe niż jest obecnie, przy 7 osobach na pokładzie byłby już niewielki zapas ładowności. Ale chętnie odstąpię powyższy pomysł w zamian za pierwszy egzemplarz. :]
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-10-15, 16:47
bebe napisał/a:
Jako idea - nie. Ale jeśli chodzi o sylwetkę, to owszem. ;)
Nie mam MCVki, ale gdybym ją miał kupować to wygląd byłby ostatnią rzeczą na którą bym zwracał uwagę, ale ja jestem "nienormalny" bo nawet thalia nie jest dla mnie brzydka
bebe napisał/a:
Jedyne co, to może być problem z otwarciem drzwi do bagażnika
Na zalinkowanej przez laisara stronce jest fotka, gdzie widać że można ten wynalazek odchylić iotworzyć bagażnik, pytanie czy w wystarczającym zakresie żeby otworzyć drzwiczki Najlepszym sposobem na sprawdzenie byłaby przymiarka
bebe napisał/a:
IMHO fajnym pomysłem byłaby taka laminatowa skorupa doczepiana do MCVki z tyłu. Przy obrysie MCVki i grubości, powiedzmy, 50 cm, pojemność wynosiłaby jakieś 1000 litrów. :) Mocowanie na hak + łapki do relingów i drżyjcie narody. :]
doprecyzuj projekt i zastrzeż w Urzędzie Patentowym - możesz nieżle zarobić, bo auta typu "wielkie auto za małą kasę" zawsze będzie miała określone grono odbiorców
Ostatnio zmieniony przez benny86 2011-10-15, 16:47, w całości zmieniany 1 raz
fajnym pomysłem byłaby taka laminatowa skorupa doczepiana do MCVki z tyłu [...] Mocowanie na hak + łapki do relingów
- niestety nie znalazłem odpowiedniego rozmiaru dla MCV-ki ): Ale może dałoby się namówić któregoś producenta?
...Zainspirowany, sam narysowałem natomiast coś takiego - a juści, plastik-fantastik, ale nie na hak, tylko na stałe, normalnie do karoserii, zamiast tylnych drzwi i świateł, które przemieszczają się na koniec auta, rozwiązując Twoje, bebe, problemy:
Widziałem kiedyś Cayenne ciągnącego taką mikroskopijną przyczepkę na kółkach od taczki - te klimaty. ;)
Ja takie "dziwy" widuję codziennie. Ale raz na delegacji do stolicy, gdzieś koło Grójca, widziałem JAGUARA (serio prawdziwego JAGUARA, nie Poloneza z nalepką "jaguar") ciągnącego betoniarkę na przyczepce dwukółce. Ale wyobraziłem sobie, jak Jaguar albo Rolls Royce (to niestety wciąż za wysoka półka dla naszych elit ) ciągnie tę betoniarkę na jej własnych kółkach "od taczki" - No ale fura kosztowała tyle (a pewnie raczej raty kosztują tyle), że 80 złotych dla chłopów, którzy przewiozą betoniarkę Żukiem wymagałoby zaciągnięcia kolejnego osiemnastego kredytu...
A do MCVki ta betoniarka pewnie weszłaby do środka z dwiema parami taczek i do tego pół palety cementu...
A w'98 w Austrii czy we Francji widziałem wózek widłowy podwieszony na kontenerze TIRa z tyłu tak jak te boksy na zdjęciu powyżej - ustawiony był w poprzek ciężarówki i bardzo wąski, na wózku była zintegrowana lampa tylna lewa ciężarówki - identyczna jak prawa, która była na kontenerze, nie zasłonięta... Wózek był jakby we wnęce, tak , że światła były umieszczone symetrycznie... Cacko, szkoda, że nie zdążyłem zdjęcia zrobić.
Ostatnio zmieniony przez eplus 2011-10-16, 06:59, w całości zmieniany 1 raz
narysowałem natomiast coś takiego - a juści, plastik-fantastik, ale nie na hak, tylko na stałe, normalnie do karoserii, zamiast tylnych drzwi i świateł, które przemieszczają się na koniec auta
O'BOŚ'u! Toż, prawie jak konformiczne zbiorniki paliwa w lotnictwie
eplus napisał/a:
że 80 złotych dla chłopów, którzy przewiozą betoniarkę Żukiem wymagałoby zaciągnięcia kolejnego osiemnastego kredytu...
A ja widziałem dzisiaj Q7 z nieheblowanym dechami wystającymi z qfra
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-10-17, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum