Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2013-03-26, 17:51 głuchy "stuk" przy skręcaniu?
Otóż w moim dusterze przy mocniejszym skręcie w prawo, podczas manewrowania na parkingu pojawia się głuchy pojedynczy stuk z przodu (nie metaliczny), gdzieś z okolic zawieszenia i układu kierowniczego. Co za cholera?
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCE
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 730 Skąd: lubuskie
Wysłany: 2013-03-26, 19:58
No to kolejne odwiedziny w aso się szykują. Ostatnio wymienili mi wahacz bo rozwulkanizowała się tuleja. Myślałem że to puknięcie jest od niej ale po wymianie dalej się pojawia?
No nic pojeżdżę trochę...jak efekt się powiększy to uderzę do serwisu.
mam w swoim DUSTERze podobny objaw - musiałbym sprawdzić czy przy skręcie w prawo, czy w lewo (pojawił się ok 2-3 miesiące po zakupie); zgłosiłem to przy okazji wizyty w aso w innej sprawie i zostałem zlany ciepłym płynem fizjologicznym; powiedzieli, że to normalne zjawisko; na razie nie robiłem z tego afery bo zostało mi jeszcze sporo gwarancji; jeśli wstawisz swoje auto do aso, to proszę o info jaka była ich odpowiedź - gdybyś potrzebował wsparcia, to też daj info, pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum