Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:27
Alternatywa dla fabrycznego radia 2DIN
Autor Wiadomość
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 23 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3513
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-04-15, 18:30   Alternatywa dla fabrycznego radia 2DIN

odświeżam ;-)

http://www.piecesdacia.eu...een-as8101.html
 
Seal 


Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 50
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-15, 20:17   

maciek napisał/a:
odświeżam ;-)

http://www.piecesdacia.eu...een-as8101.html

Mnie się podoba :-) Tylko ta cena :-x
A w ogóle to by byli jacyś chętni?
Może jakiś zakup grupowy?
 
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 23 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3513
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-04-15, 20:19   

Seal, według mnie cenę zawyża samo radio 2DIN. Trzeba znaleźć kto produkuje tę ramkę a Radio samemu sobie dobrać ;-)
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
Seal 


Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Wiek: 50
Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-15, 20:21   

Maciek kierunek Chiny :mrgreen: :mrgreen:
 
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 23 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3513
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-04-15, 20:27   

http://www.carmultimedia....2din-dacia.html

http://www.carmultimedia....din-duster.html

http://www.carmultimedia....cia-duster.html
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
stempik 



Marka: dacia
Model: logan
Silnik: 1,4mpi
Rocznik: 2005
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 7 razy
Wiek: 63
Dołączył: 02 Maj 2008
Posty: 700
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-04-16, 14:42   

Bardzo dobrze, dobrze, dostatecznie....

Jak dla mnie równie dobrze można je założyć w bagażniku. Nawet zwykłe jest zbyt nisko, aby korzystać z rozbudowanych funkcji radia, więc zwiększenie jego powierzchni w dół w żaden sposób nie może wpłynąć na podniesienie funkcjonalności, a wręcz je obniży.
Ostatnio zmieniony przez stempik 2012-04-16, 14:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
bebe 
Moderator
I aim to misbehave



Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wersja: [Inna]
Pomógł: 26 razy
Wiek: 43
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 2381
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-17, 20:41   

stempik napisał/a:
Jak dla mnie równie dobrze można je założyć w bagażniku. Nawet zwykłe jest zbyt nisko, aby korzystać z rozbudowanych funkcji radia, więc zwiększenie jego powierzchni w dół w żaden sposób nie może wpłynąć na podniesienie funkcjonalności, a wręcz je obniży.

Właśnie zniknąłeś zintegrowane systemy nawi/audio w Mercedesach, Audi, itp. ;) Tam one są jeszcze niżej, przez co (według mnie) są całkowicie nieużyteczne, mogą służyć co najwyżej jako bajer dla pasażerów tylnych siedzeń. :] Ale faktem jest, że w wielu samochodach wyższej klasy (przynajmniej tych starszych, bo z najnowszymi nie miałem przyjemności) ekrany były montowane absurdalnie nisko, i może stąd właśnie inspiracja u chińskich zaklinaczy rzeczywistości.
 
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 23 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3513
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-04-17, 20:42   

bebe najnowsze teraz mają wysoko lub są chowane w desce ;-)
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 23 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3513
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-04-21, 17:22   

http://daciaduster4x4.blo...el-renault.html

fajne radio maja w Brazyli
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
tweeciak 



Marka: Dacia
Model: Sandero STEPWAY
Silnik: 1.5 DCI
Rocznik: 2010
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 326
Skąd: mazowieckie/łódzkie
Wysłany: 2012-09-28, 09:45   

DUSTER 2 DIN
 
tomszafa 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V 4x2 + LPG
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 21 Mar 2012
Posty: 343
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-09-28, 09:56   

tweeciak napisał/a:
DUSTER 2 DIN



Bardzo fajnie to wyglada ale cena tez niczego sobie ;)
_________________
www.smfoto.pl

www.dusterklub.pl - KLUB DUSTERA
 
skaktus 


Marka: VW
Model: Golf
Silnik: 1,3
Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 121
Skąd: Nysa
Wysłany: 2013-02-26, 14:50   

http://www.daciaklub.pl/f...p=159796#159796
Dominus napisał/a:
Przymierzalem się do zmiany na 2din tylko zastanawiam się czy jest sens. zależy jakie radio chcesz zakupić, jakiegoś chińczyka czy coś bardziej firmowego... pioneer, kenwood... ?

Chińczyka nie będe kupowal. Powoli decyduję się na GMS, to samo co Blaupunkt i Alpine, ale taniej o jakieś...hmmm. 70% ? Nawet piloty mają identyczne, tyły i wyposażenie.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2013-02-28, 09:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dominus 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 19 razy
Wiek: 30
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 1604
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-26, 15:21   

GMS już jakiegoś wypaśnego z nawigacją itp?? Jakie piloty masz na myśli?
 
skaktus 


Marka: VW
Model: Golf
Silnik: 1,3
Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 121
Skąd: Nysa
Wysłany: 2013-02-27, 12:54   

Chodziło mi o pilota zdalnego sterowania, jest identyczny jak w Balupunkcie, ten c Clariona nieco inny, ale radia sa identyczne pod względem bebechów.
 
Andrzej Zajczuk 


Marka: Dacia
Model: Duster SL DELSEY
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4 FAP
Rocznik: 2012
Wersja: Delsey
Pomógł: 11 razy
Wiek: 64
Dołączył: 13 Maj 2012
Posty: 156
Skąd: BIAŁYSTOK
Wysłany: 2013-02-27, 17:03   

Są przecież radia 1 DIN z wyświetlaczem wysuwanym, może nie warto wycinać poprzeczki w konsoli i przerabiać mocowania sygnalizatora poduszki i zapięcia pasów.
Do obejrzenia tutorial do montażu z francuskiego forum Dustera : http://duster.forum-dacia.com/viewtopic.php?t=5810
Ostatnio zmieniony przez Andrzej Zajczuk 2013-02-27, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
endrju 


Marka: fiat
Model: albea, panda
Silnik: 1400, 1200
Wiek: 62
Dołączył: 05 Sty 2013
Posty: 19
Skąd: Gorlice
Wysłany: 2013-02-27, 17:43   

polecam radio 2 DIN http://goclever.pl/pl/pl/goclever_navio_car_702. Mam takie i jestem zadowolony.Koszt ok. 800zł
_________________
były: fiat 126p, ford capri, opel kadett, peugeot 205, fiat punto, ford mondeo, fiat seicento, multipla...
 
skaktus 


Marka: VW
Model: Golf
Silnik: 1,3
Dołączył: 09 Lis 2010
Posty: 121
Skąd: Nysa
Wysłany: 2013-02-28, 09:13   

Radio na 1 DIN miałem i nie polecam - te z automatycznym wysuwaniem ekranu są kiepskie i wadliwe. Przeszedłem 3 modele tego typu - no-name, Canva i Phantom - każdy padł. Phantom po jakimś tygodniu (ekran blokował się - zerwana taśma), Canva po około 2 miesiącach (wyrobił się mechanizm podnoszenia, mimo że nie zawsze był wysuwany) . No-name w dniu zakupu - wyszedł ekran i odrazu blokada.

GoClevera miałem w wersji 1din - niby fajnie, ale to radio ma problemy z AF - samo zmienia stacje na inne, AF nie działa prawidłowo - zamiast sledzić sygnał stacji X i w razie potrzeby przełączać się na mocniejszy nadajnik, to radio zmienia stację na inną. Czułość radia również jest kiepska - stary JVC odbiera ponad 18 stacji na kawałku drutu lub włożonyk śrubokręcie. GoClever odbiera na tych samych "przyżądach" jedynie 2 stacje. Po montażu nie radiz sobie z odbiorem większości stacji - gubi sygnał lub szumi. Dzwięk w nim jest nieco płaski, brakuje funkcji LOUD. Do tego nie odczytuje napisów do filmów DIVX i ma analogowy tuner TV.

Zdecydowałem się na GMS ze względu na duzo lepsze opinie i to że GoClevera już miałem i było takie sobie. Dodatkowo w zimie (przy mrozach) wariowało i pobierało po 100 mA.
Ostatnio zmieniony przez skaktus 2013-02-28, 09:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 23 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3513
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-07, 20:47   

http://technowinki.onet.p...7,124772,w.html

Ciekawe, może lepszy wybór niż MediaNav z drogimi aktualizacjami map ?
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
gustlik 



Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2014
Wersja: Dokker
Wiek: 43
Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 43
Skąd: Opolskie
Wysłany: 2013-04-07, 21:35   

Jak dla mnie to JVC robi najlepsze radia (w sensie barwy dźwięku).
Nie trafiiłem jeszcze na JVC które by grało słabo. Mają duże możliwości w zakresie ustawień barwy dźwięku jak też bardzo dobre tunery, które "ściągają" nawet dość odległe nadajniki.
Dobre radio to np:
http://www.ceneo.pl/15701...CFUJf3godmRwASg

Z zestawem głośnomówiącym, bluetooth i wyświetlaczem multikolor, który można dopasować do drakulowej pomarańczy :-)
Moje JVC 2DIN znajdziecie tutaj;
http://www.daciaklub.pl/f...1606078#1606078
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-02-09, 21:12, w całości zmieniany 2 razy  
 
mekintosz 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate
Pomógł: 35 razy
Wiek: 44
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 4259
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-07, 21:42   

http://pl.horn.eu/pl/PL/P...OID_Tablet?s1=1


Jest tez wersja mini dla osob, ktore chca zachowac radio fabryczne.

http://www.parrot.com/usa...asteroid-tablet
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2013-04-07, 21:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
orzeszek2 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.4 MPI
Wersja: Access
Dołączył: 01 Lis 2012
Posty: 190
Skąd: wschód
Wysłany: 2013-04-30, 13:56   

skaktus napisał/a:
Radio na 1 DIN miałem i nie polecam - te z automatycznym wysuwaniem ekranu są kiepskie i wadliwe. Przeszedłem 3 modele tego typu - no-name, Canva i Phantom - każdy padł. Phantom po jakimś tygodniu (ekran blokował się - zerwana taśma), Canva po około 2 miesiącach (wyrobił się mechanizm podnoszenia, mimo że nie zawsze był wysuwany) . No-name w dniu zakupu - wyszedł ekran i odrazu blokada.

GoClevera miałem w wersji 1din - niby fajnie, ale to radio ma problemy z AF - samo zmienia stacje na inne, AF nie działa prawidłowo - zamiast sledzić sygnał stacji X i w razie potrzeby przełączać się na mocniejszy nadajnik, to radio zmienia stację na inną. Czułość radia również jest kiepska - stary JVC odbiera ponad 18 stacji na kawałku drutu lub włożonyk śrubokręcie. GoClever odbiera na tych samych "przyżądach" jedynie 2 stacje. Po montażu nie radiz sobie z odbiorem większości stacji - gubi sygnał lub szumi. Dzwięk w nim jest nieco płaski, brakuje funkcji LOUD. Do tego nie odczytuje napisów do filmów DIVX i ma analogowy tuner TV.

Zdecydowałem się na GMS ze względu na duzo lepsze opinie i to że GoClevera już miałem i było takie sobie. Dodatkowo w zimie (przy mrozach) wariowało i pobierało po 100 mA.


Bo te trzy co wymieniłeś to chińskie produkty. Nie wiem czy jeszcze gość z mojego miasta sprzedał wysuwanego Clariona. Szkoda, że kupiłeś takiego, nawet używanego.
 
tweeciak 



Marka: Dacia
Model: Sandero STEPWAY
Silnik: 1.5 DCI
Rocznik: 2010
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 326
Skąd: mazowieckie/łódzkie
Wysłany: 2013-09-11, 18:32   Alternatywa dla fabrycznego radia 2din

znalazłem to w sieci:)
Alternatywa dla radia montowanego fabrycznie w nowych modelach
TUTAJ
 
wat 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,5 dCi 110
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate
Pomógł: 8 razy
Wiek: 43
Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 1141
Skąd: Zabrze/Hindenburg
Wysłany: 2013-09-11, 21:41   

ciekawe jak z jakością
 
orzeszek2 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.4 MPI
Wersja: Access
Dołączył: 01 Lis 2012
Posty: 190
Skąd: wschód
Wysłany: 2013-09-13, 06:14   

Nie widać nazwy producenta.
 
chriskb 



Marka: Dacia
Model: Duster 4X4
Silnik: 1.5 dCi 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 30 razy
Wiek: 71
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 1691
Skąd: Rotmanka
Wysłany: 2013-09-13, 06:15   

Bo to chinszczyzna :mrgreen:
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne