witam od kilku dni jeżdżę dokkerem osobowym, wsteczne lusterko ciut za małe , nie widzę dobrze w szybach obu drzwi z tylu , ktoś może posiada doświadczenia z nakładką , podobno oryginał klejony do szyby może odpaść , jakieś sugestie?
I nie zobaczysz więcej ;=)
U mnie jet tak:
Z kilkumiesięcznej jazdy swoim dokkerem podejrzewam że nakładka na wiele się nie przyda ale mogę być w błędzie. Jak napisałem pod powyższym zdjęciem w swoim miejscu tu na forum http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8491:
Cytat:
O ile podczas normalnej pogody jest OK o tyle podczas deszczu nic nie widać przez szybę prawych wąskich drzwi :( na szczęście lewa ma wycieraczkę :). Ale to autko bardziej dostawcze więc kierowcy wystarczą tylko dwa zewnętrzne :).
Musisz sobie ustawić pole widzenia na duże drzwi i przyzwyczaić się do takiego spojrzenia w tył plus oczywiście lusterka zewnętrzne. Ja się do tego przyzwyczaiłem. A obecnie na szybie tych wąskich drzwi nakleili mi krzyż maltański :).
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2013-11-06, 21:17, w całości zmieniany 2 razy
1000 lat przed powstaniem węgla jeździłem z nakładanym panoramicznym lusterkiem skodą 105s (ze 40 cm szerokości chyba miało...) - rzeczywiście, było widać trochę więcej, a teraz też są takie w sprzedaży, ale mimo wszystko jakoś nie odczuwam gwałtownej potrzeby posiadania...
dokerem jeżdżę od 31 października i w zasadzie jest to mój pierwszy samochód takich gabarytów, do tej pory uno więc może kwestia czasu i się przyzwyczaję, cofam bardziej na czuja i staram się być ostrożny
gdzieś na jakimś forum ktoś napisał no z klejonymi lustrami nie miałem doświadczenia a..u kolegi w fordzie odpadło szukał kleju a z jakiego powodu odpadło nie wiem
W maluszku swojego czasu miałem taki wynalazek - znaczy kupiłem z takim ustrojstwem zamocowanym - jak zmieniłem maluszka na maruti to nie mogłem się przyzwyczaić - lusterko wsteczne cały czas wydawało mi się za małe :D
c.
_________________ --
12.V.2021: +165000km od dnia zakupu,
>237kk całkowity
Ostatnio zmieniony przez carolinus 2013-11-06, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum