Od niedawna jestem użytkownikiem Dacii Sandero - Ambiente 1.4 LPG fabryczne.
Samochód zakupiłem jako używany z rynku francuskiego i niestety nie posiadam instrukcji obsługi - nawet w pogańskim języku z kraju pochodzenia :)
Mam parę pytań istotnych dla mnie z pozycji użytkownika.
1 ) jakie sa minimalne prędkości zalecane przez producenta na poszczególnych biegach ? w niektórych markach i modelach taka informacja była w instrukcji użytkownika
2 ) jaka jest maksymalna prędkość silnika obr/min dla tej wersji silnika zalecana przez producenta do jazdy ciągłej ? w niektórych markach i modelach taka informacja była w instrukcji użytkownika
3 ) krótką informację do jakich systemów są poszczególne bezpieczniki w skrzynce w kabinie ?
Za link do wątku o bezpiecznikach dzięki - sprawdzę co mam u Siebie
wszelkie instrukcje na Chomiku są do wersji Sandero 1.6 MPI a moje pytanie dotyczy osiągów innego silnika 1.4 MPI ( 75 KM ) / LPG ( 72 KM )
Natomiast w Loganie może być inaczej ( nie mam pewności ze skrzynia i przełożenia na biegach są identyczne ) i waga pojazdu Sandero / Logan jest różna więc obciążenia silnika + skrzyni mogą być inne dla tego samego silnika
Wiem ze marudzę ale jestem dość drobiazgowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum