Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2015-07-21, 12:44
Visena napisał/a:
I tu wracamy do mojego pierwotnego pytania: skoro jest (był) fabrycznie zamontowany uchwyt na filtr (czy jaksiętam nazywa to coś czarne plastikowe) to czemu nie było filtra ?
Ale sądząc z powyższej całej dyskusji na ten temat - przypuszczam, że Dacia tak właśnie "oszczędza" :(
Sama sobie odpowiedziałaś .
Visena napisał/a:
Niemniej nieomieszkam podczas przeglądu gwarancyjnego sprawdzić u panów w serwisie czy mają takowy punkt na liście. Tzn. czy mają punkt pt.: "wymiana filtra"
Jeżeli byś nic nie powiedziała i nadal jak z fabryki nie miała filtra, to wsadziliby Ci go podczas przegłądu (odpowiednio Cię za to kasując ). BTW, ktoś wspominal, że na/przed przeglądem powiedział im coś w stylu "Prosze mi nie zakładać filtra kabiny, bo go tam fabrycznie nie bylo!". I nie założyli.
Dar1962 napisał/a:
logicznie rzecz biorąc nie było go, bo nie masz klimatyzacji
No to jestem bardzo ciekaw, czy w DD ph2 Ambiance bez klimy też fabryka żałuje filtra kab., czy może jednak (takie mam podejrzenie) to tylko specyfika golasa?
Visena napisał/a:
Akumulatorek mam taki
No właśnie dokładnie to miałem na mysłi pisząć wczesniej w tym wątku "ciesz się, że przynajmniej aku 40Ah Ci nie dali ", bo dostałaś akumulator o poj. 50Ah, a kiedyś tam dawali do golasa zaledwie 40Ah.
bushi napisał/a:
Z tego co pamiętam gdy kupowałem swojego Dustera golasy nie miały instalacji pod audio, jak zerkniesz na aktualny konfigurator Dustera Ph2 to też nie masz anteny...
Moze i kiedyś golasy nie miały fabrycznie anteny (chociaż na fotkach zamieszczonych przez kol. Greg1367 w 2010r w tym wątku jest), ale z pewnością golasy z tegorocznej produkcji mają, bo mój ma.
Visena napisał/a:
Hmm... Ale ja mam golasa ;) a mam antenę i instalację. No mam też już radio :)
No chyba że ...........tzw "pakiet comfort" czyli central z jednym kluczykiem ;) i elektryczne przednie szyby...przypadkiem dokłada antenę ;)
Gdybys miała golasa bez "komfortu", to i tak antena byłaby fabrycznie.
Visena napisał/a:
i to się już nie nazywa "golas" ;) bo to też mam ;)
Wysłany: 2015-11-11, 20:44 Filtr kabinowy Dacia Sandero II Laureate
Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów !!! Od paru już dni zabieram się za szukanie umiejscowienia filtra kabinowego w mojej Dacii ale jakos nie moge go znaleźć..Znalazłem nawet w wyszukiwarce pare fotek ale jakos dalej nie wiem gdzie ten filtr sie znajduje.Czy może trzeba odkrecic jakies plastki czy coś ? Za każdą podpowiedź z góry bardzo Wam dziękuję ....
Czytałem gdzieś że lepiej filtrują, ale też bardziej ograniczają przepływ powietrza.
U siebie ostatnio wymieniałem na zwykły, według katalogu sprzedawcy dedykowany do Dustera.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-21, 22:09
Racja coś za coś. Ostatnio jak używałem oryginalnego filtra bez węgla to widziałem dużo kurzu w samochodzie. Mimo dodatkowego prefiltra z agrowłókniny na podszybiu. Wywalę ten z podszybia i zobaczymy jak będzie.
Witajcie, chciałem kupić do mojej Dacii filtr kabinowy, jednak nie wiem czy w ogóle go mam. Właziłem od strony pasażera, bardzo dużo zasłania tam schowek i nie widziałem gdzie ten filtr może być. Bo wszystkie plastiki raczej były razem zlane. Nie było nic wyciąganego.
Może być tak, że Loganka MCV z klimą jest bez filtra kabinowego ??
Wysłany: 2016-07-01, 22:31 Czy w sandero I ambiance bez klimy jest filtr antypyłkowy?
Witam,
Mam następujące pytanie do użytkowników SANDERO I w wersji Ambiance.
Czy w standardzie jest filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) jak nie ma klimy?
Gdzie ten filtr się znajduje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum