Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-15, 12:25
jarek1977 napisał/a:
chce po wlozeniu usb do media nav odpalac mapy offline z tego usb, zebym nie musial aktualizowac map i miec inne mapy niz dedykowane
Nic takiego w MediaNav nie zrobisz żeby czytało Ci mapy z pendrive. Pliki map muszą być na stałe wgrane do urządzenia- a więc musisz aktualizować dedykowane mapy (Here lub iGO).
Nie musisz pobierać map poprzez Toolbox z serwisu Naviextras, możesz wgrać nowsze, ale nigdy nie będą one na bieżąco czytane z USB- trzeba je wgrać do urządzenia.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-05-15, 12:30, w całości zmieniany 2 razy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-15, 12:52
jarek1977 napisał/a:
jesli tak to coś poradzisz czemu nie widzi usb w toolbox? kombiniwalem z fat i fat32 i nic, na dwoch pendrive jeden 4gb drugi 16gb i tez nic
Nie mam pomysłu...
1.Pendrive sformatowany w FAT32, czysty.
2.Pendrive "zarejestrowany" na MediaNav zgodnie z instrukcją (zgrane informacje).
3.Nowy, na świeżo pobrany Toolbox.
4.Włożenie pendrive do komputera z uruchomionym Toolbox powoduje jego rozpoznanie i monit o zalogowanie się w programie.
Po zalogowaniu, jeśli masz wersję softu 8.0.5, to pierwsze co Ci Toolbox zaproponuje, to aktualizację softu do wersji 9.1.3
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-15, 13:48
Jest tyle sposobów na wgranie map do MNE, /tematy opisane poniżej/.
MNE reaguje na pliki audio, po ustawieniu tego odczytu, pliki instalacyjne .lgu - automatyczne. Na pusty nie zareaguje!
Użyj któregoś ze sposobów na instalację map w Mn uwolnionym, gdzie służą ku temu programy kopiujące. Opisy w tematach poniżej.
Z tym "off line" to ci się pomieszało pewnie z nowym Android Auto.
Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Wysłany: 2019-05-20, 09:47
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam taki problem z Media Nav ( 4.0.6) wszystko działa dobrze po uwolnieniu i wgraniu map ale po 5 minutach nawigowania wyrzuca mi błąd krytyczny po naciśnięciu OK zawiesza się ekranie potwierdzenia zgody do użytku nawigacji.
Co to za błąd i co z nim zrobić wie może ktoś?
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-05-20, 10:46
Pierwsza myśl, to źle zczytana mapa. Jak ci się uruchamia, to znaczy , ze działa na mapie konturowej, potem gdy śledzi trasę przechodzi na właściwą mapę. Ja bym spróbował jeszcze raz wgrać mapę Polski, może z innego sprawdzonego źródła.
Druga myśl , to sposób uwolnienia, z jakiego pliku korzystałeś / źródło/ .
Przeszukaj odpowiedni temat o MN1 na forum. Może jas-pik taki error już widział, zapytaj.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-05-20, 10:49, w całości zmieniany 1 raz
Zdarzyło mi sie widzieć klika razy taki ekran.
problemem najczęściej jest babol oprogramowania MN1 ( Winnows CE)
Musisz wejść do Windowsa przeskanować wszystkie storage Card.
Warto też usunąć całą zawartość StorageCard2
( utracisz wszystkie dotychczas zapisane punkty/ dane osobiste i sparowane telefony ) ale powinno pomóc
Inna przyczyną może być tez uszkodzony plik dźwiękowy. Podobne problemy robił też głos Knapika.
Jaką masz wersje softu na MN ?
Wysłany: 2019-05-20, 11:52
jas_pik napisał/a:
( utracisz wszystkie dotychczas zapisane punkty/ dane osobiste i sparowane telefony ) ale powinno pomóc
Inna przyczyną może być tez uszkodzony plik dźwiękowy. Podobne problemy robił też głos Knapika.
Wersja softu to 4.0.6 taka jest od początku.
Uwalniałem plikami z tego forum.
Ogólnie to jak jade to z 6 -7 km nawiguje dobrze i po chwili ten błąd.
Fakt ,że głos nawigacji pojawił się tylko raz a tak to tylko delikatny sygnał przy przekroczeniu prędkości.
Mapy pobrałem z www.gpspower.net
Co rozumiesz przez ,,przeskanować wszystkie storage Card'' ? Jak to zrobić?
Zawartość SCard 2 usunięta.
Wersja softu to 4.0.6 taka jest od początku.
Uwalniałem plikami z tego forum.
To co bylo dostepne na forum to są dość stare rzowiazania w których moga być błędy
tomamar napisał/a:
Ogólnie to jak jade to z 6 -7 km nawiguje dobrze i po chwili ten błąd.
Fakt ,że głos nawigacji pojawił się tylko raz a tak to tylko delikatny sygnał przy przekroczeniu prędkości.
Jakiego głosu uzywaasz - ewentualnie zmień go ( męski czy żeński) . Po przekroczeniu prędkości ding nie jest głosem
co do map z https://www.gpspower.net/igo-maps.html - to ja pobieram sobie torrenty z tej strony i nie mam żadnych problemów z ich użytkowaniem - a mam wrzucone wszystkie z 4 interesujących mnie krajów za wyjątkiem tych dla ciężarówek. Dodatkowo mam plik mapy DEM - więc to raczej nie powinien być problemem.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Wysłany: 2019-05-30, 17:23
jas_pik napisał/a:
Zawartość StorageCard2 usunięta ale nie rozwiązało to problemu.
Inne źródło mapy też nie rozwiązało problemu.
O dziwo zawsze zawiesza się przy tym samym widoku mapy i drogi którą jadę z mojego domu.
Niestety w managerze Windowsa nie mam opcji aby przeskanować wszystkie dyski - po prostu nie mogę włączyć tej opcji bo jest wyszarzała nieaktywna.
Na dodatek chyba wyłączyłem Windowsa przyciskiem na dole menu start bo świeci mi cały czas biały ekran i nic nie działa - co z tym zrobić?
_________________ tomamar
Ostatnio zmieniony przez tomamar 2019-05-30, 17:35, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum