Wysłany: 2013-03-28, 12:53 Re: Wymiana lusterek w Sandero Stepway 1
pepan napisał/a:
Witajcie koledzy.
Jakimś cudem porysowałem odśnieżając lusterka w swojej dacii sandero stepway.
Mam pytanie, czy da sie wymienić same szkła luster czy trzeba całe ?
Czy ASO będzie w stanie mi to zrobić ?
Pozdrawiam
nikt w ASO nie będzie się bawił w wymienianie tylko wkładu zamiast całości.
wpisz w google wkłady lusterek samochodowych i znajdziesz firmy , które takowe produkują. Takie naprawy możesz spokojnie zrobić samemu.
np www.lusterka.win.pl
koszt wkładu to ok30-50 zł
przy okazji możesz sobie dorobić lusterka ogrzewane elektrycznie
lustro jest przyklejone do pewnego rodzaju ramki plastikowej która jest dopiero mocowana w uchwyt lusterka np na wcisk
wpisz w You Tube montaż wkładu lusterka samochodowego to sobie obejrzysz
Wysłany: 2020-02-07, 12:07 Lusterka, wkłady Dacia Logan II
W posiadanej Dacii Logan MCV II (prod. 2017) uszkodzone zostało lusterko ze sterowaniem i podgrzewaniem elektrycznym z prawej strony - popękało lustro.
Pytanie: jaki będzie odpowiedni wkład z grzaniem (kompletny), chciałbym wymienić jedynie ten element jednak nie jestem pewien czy oferowane np na allegro zamienniki są odpowiednie. Chodzi o kształt i sposób mocowania - czy to identyczne zamienniki jak dla wcześniejszych wersji / modeli?
wygląda na standardowy zaczep - mocowanie E0 (tzw. Euro) stosowane przez Renault/Dacie, kształt wydaje mi się identyczny jak w uszkodzonym lusterku. Może macie inne propozycje?
Dzwoniłem do aso ale tam chyba samego wkładu nie da się kupić, a całe lusterko za jedyne 700zł...
Naciągają... Wkład lusterka jest osobną częścią i posiada własny numer katalogowy.
Na przykład:
963661279R - lewe
963650583R -prawe
Spokojnie można też dostać zamienniki dobrych firm (np. DEPO), choćby na Allegro: KLIK
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-06-11, 08:40, w całości zmieniany 4 razy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3788 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-06-11, 08:21
Jeśli lusterka mają elektryczną regulację, to jednocześnie są też podgrzewane.
Za podgrzewany zamiennik nie wydasz więcej jak 30zł.
Z tyłu wkład musi mieć te styki:
WKLAD-LUSTERKA-LEWY-SANDERO-II-18R.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 64,25 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-06-11, 08:32, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum