Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 0,9 TCE 90 KM
Rocznik: 2017
Wysłany: 2023-03-26, 17:54 Logan MCV II - wymiana reflektora przedniego
Witam drogich forumowiczów :)
Mam prośbę. Czy macie może dostęp do instrukcji serwisowej dotyczącej wymiany przedniego reflektora w Logan MCV (2017).
Pechowa sytuacja mnie ostatnio spotkała. Źle wpiełem żarówkę od świateł mijania w prawym reflektorze. Ta się niestety wypieła, obróciła i podtopiła osłonę i zabrudziła odbłyśnik. Zauważyłem niestety po fakcie. Spróbuję wyczyścić odbłyśnik a jak to nie pomoże to wymienię na jakiś używany oryginał. Nie obejdzie się jednak bez pomocy z naszej strony 🙂
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1798 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2023-03-26, 19:27
Dla ułatwienia powiem, że najlepiej odkręcić tylko przednia część nadkola razem z trójkątem. Potem zderzak razem z atrapą podkręcać. Najtrudniejsze to nie połamać zaczepów w ślizgu, albo uszek w samym zderzaku. Znaleźć używaną lampę w dobrym stanie nie jest łatwo do polifta.
Zakładam, że uszkodzonego odbłyśnika się raczej nie odratuje bo go przytopiło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum