Nie wiem, nie znam tego oprogeamowania ani nawet wersji interfejsu.
Skoro wymieniles czujnik i nadal zle to sprawdz okablowanie zwykłym miernikiem pradowym , między czujnikiem wody a pinami we wtyczce do sterownika silnika.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2024-05-05, 19:56
Nikita_Bennet napisał/a:
no właśnie zaczęło się jak zszedłem do niskiego poziomu paliwa w baku, bujnęło gdzieś i się zapaliło. Wiem ze max na pełnym zrobię jakieś 820-850km a miałem 700km zrobione. Paliwo do pełna i zaczęło mrygać i zanim przyszedł filtr to na stałe, wymiana filtra a dziś czujnika i dalej świeci.
Bo nic innego nie świeci na razie na zegarach.
ELM327+ecutweaker coś sprawdzę?
Nic nie sprawdzisz.
W kadjar miałem podobnie 3 razy wymienialem filtr co 200 km i nic. Pomogło czyszczenie baku i przewodów paliwowych bak->filtr. Zalanie pewnego paliwa, jeszcze jedna wymiana filtra i jest ok do dziś. Przyczyną bylo najprawdopodobniej zalanie jakiegoś gówna, bo usterka pojawiła się 50 km po tankowaniu.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2024-05-07, 09:08
i teraz ciekawostka. Znikło samo jak się pojawiło. Na razie czekam aż ponownie wyskoczy i wtedy do elektryka niech pomierzy co wiązkę od filtra tam dokąd ona idzie czy nie ma zwarcia.
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2025-01-11, 12:09
1,5dci w duster 2 z 2018r - jak się go odpowietrza?
Bo już kilka stron przerzuciłem, troche fotek jest ok ale pompki gumowej do odpowietrzania nie widzę jak w 1,5dci z logana
Najlepiej programem. Swojego przy wymianie filtra odpowietrzyłem też włączając sam zapłon do momentu aż pompka paliwa się zatrzyma. Czynność tę powtarzałem ok. 3 razy. Następnie odpalić silnik. Na dzień dzisiejszy problemów nie stwierdzono.
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2025-01-15, 19:41
No dokładnie jak nie masz gruszki to masz pompę w baku i to ona odpowietrza. No a jak napełnisz nowy filtr dizlem przed wymianą to nic nie musisz odpowietrzać.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum