Wiem, że nie jest wymagający, ale nie chciałbym aby coś popękało przy demontażu. Kolego Józef - masz może jeszcze instrukcję "Zdejmowanie przedniej wykończenia drzwi"?
Marka: Dacia
Model: Logan MCV, był Logan
Silnik: 1.0 SCe, 1.6 MPI
Rocznik: 2018, 2005
Wersja: Open Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Maj 2018 Posty: 128 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2025-06-22, 09:51
Mam prośbę, czy ktoś z kolegów mających Sandero 2 lub Logana 2, mógłby spojrzeć czy na zewnątrz przy zamku drzwi kierowcy pomiędzy metalową częścią zamka a blachą drzwi jest okrągłą uszczelka ? Od paru dni zamek zaczął odstawać na zewnątrz i lekko się rusza, nie wiem czy nie zgubiłem tej uszczelki (o ile jest powinna tam być). Ewentualnie może zdjęcie, bo na zdjęciach drzwi znalezionych w sieci ciężko coś wypatrzyć. Zamek pracuje normalnie, zarówno z kluczyka jak i z pilota.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3993 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-06-23, 08:09
bartos123 napisał/a:
Mam prośbę, czy ktoś z kolegów mających Sandero 2 lub Logana 2, mógłby spojrzeć czy na zewnątrz przy zamku drzwi kierowcy pomiędzy metalową częścią zamka a blachą drzwi jest okrągłą uszczelka ?
Nie ma tam żadnej widocznej z zewnątrz uszczelki. Jeżeli rzeczywiście bębenek się wysunął, to może coś się dzieje z mocowaniem od wewnątrz (plastikowy pierścień mocujący).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum