Cześć. Z racji tego, że często podróżuje w 4 osoby moją Sandero Stepway II widać jak zawieszenie bardzo przysiada. Kolega w Octavii zamintował gumowe podkładki pod sprężyny co dało mu ok 3cm. Na allegro nie mogę znaleźć takich podkładek czy ma może ktoś sposób na delikatny lift tyłu? Wiem, że to auto normalnie jest już podniesione, ale w moim przypadku te 2-3 cm byłoby potrzebne
Jak zawieszenie mocno przysiada przy czterech osobach i dobija to trzeba wymienić sprężyny na nowe, bo normalne to nie jest. Może jakieś wadliwe.
Jak miałem Astrę G hatchback to tył mi dobijał na hopkach przy trzech osobach z tyłu to dałem sprężyny od kombi na tył i dało to radę.
_________________ Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2019-08-27, 15:59, w całości zmieniany 4 razy
Spróbuj założyć sprężyny od wersji z dieslem. Powinny być sztywniejsze szczególnie z przód bedzie wyżej stał. Ja we fiacie Stilo hatchback założyłem od kombi - pięknie poszedł w górę. Może od Logana bedą pasowały na tył tam muszą być sztywniejsze sprężyny. Niestety trzeba kombinować. Bilstein robi twarde sprężyny np. B4.
Spróbuj założyć sprężyny od wersji z dieslem. Powinny być sztywniejsze szczególnie z przód bedzie wyżej stał. Ja we fiacie Stilo hatchback założyłem od kombi - pięknie poszedł w górę. Może od Logana bedą pasowały na tył tam muszą być sztywniejsze sprężyny. Niestety trzeba kombinować. Bilstein robi twarde sprężyny np. B4.
Mam nadzieje, że jesteś świadom braku homologacji czy atestu na montaż tego typu części (przynajmniej nie znalazłem). W związku z tym może to być powód odmowy odszkodowania w razie "W".
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-09-02, 21:09
Kij tam z homologację. Zawieszenie ma realny wpływ na drogę hamowania. Wszelkie modyfikacje mogą spowodować złe zachowanie auta na nierównościach albo zakrętach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum