Ja mam oryginalny i nie zauważyłem, aby pękał, kilka razy mocno oberwał jak sięgałem do schowka i jeszcze żyje:) z pasami i ręcznym potwierdzam można się wkurzyć, mój ojciec jak siada i ma zapiąć pasy to białej gorączki dostaje Ja już się przyzwyczaiłem ręczny zaciągam i zapinam pasy bez podnoszenia podłokietnika
Ostatnio zmieniony przez robertp1983 2011-06-09, 07:02, w całości zmieniany 1 raz
Co do podłokietnika (Sandero, nie wiem czy w MCV jest taki sam), to jest dość marnie wykonany jak za te pieniądze ... górna część wysuwa się do przodu nawet przy lakkim nacisku, jakby ząbki się wyrobiły, a wcale praktycznie z tej funkcji nie korzystałem, po podkręceniu do góry po jakimś czasie sam się obniża ... ręczny zaciągam za podłokietnikiem jakby od strony pasażera i nie jest to wielki problem, poza tym zwykle na moich nizinach zostawiam auto na biegu. Jeśli chodzi natomiast o pasy, to ja nie mam z tym problemu, mało tego - oparcie mocowania pasów na podłokietniku, pomimo tego że go obciera, to jednak eliminuje efekt klekotania w czasie jazdy (oczywiście po odpowiednim ustawieniu fotela - bardziej do tyłu).
No to ja dorzucę swoje trzy grosze - kupiłem uniwersalny podłokietnik - w 90% wyglądający jak oryginał:
http://allegro.pl/podloki...1540350153.html
I można go sobie w buty wsadzić - rusztowanie jest zdecydowanie za szerokie, i nie ma możliwości zamontowania go bez przerabiania i bawienia się z piłką i klejem.
I pasuje świetnie.
Minu jest taki, że mi strasznie lata osłona kanału wraz z podłokietnikiem. Trochę mnie to denerwuje, i nie raz zaglądałem co tam się dzieje, ale jakoś nie znalazłem przyczyny
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2011-06-09, 09:56
Ammianus dziwne że ci nie pasował, ja mam taki sam w MCV i pasuje idealnie, fotele sobie przesunąłem i zamontowałem bardzo szybko, w sandero masz mniej miejsca między fotelami?
strasznie lata osłona kanału wraz z podłokietnikiem. Trochę mnie to denerwuje, i nie raz zaglądałem co tam się dzieje, ale jakoś nie znalazłem przyczyny
A metalowy stelaż pod spodem jest? (Fotka z pierwszego postu w tym temacie).
TAXI AIRPORT napisał/a:
w sandero masz mniej miejsca między fotelami?
Zdaje się, że osłona kanału jest węższa...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-06-09, 10:04, w całości zmieniany 1 raz
No to ja dorzucę swoje trzy grosze - kupiłem uniwersalny podłokietnik - w 90% wyglądający jak oryginał:
http://allegro.pl/podloki...1540350153.html
I można go sobie w buty wsadzić - rusztowanie jest zdecydowanie za szerokie, i nie ma możliwości zamontowania go bez przerabiania i bawienia się z piłką i klejem.
Ten podłokietnik niby pasuje do Fabii a w Fabii jest inny tunel środkowy, wydaje mi się , że włąsnie szerszy, ale odczuwalnie w Fabii jest mniej miejsca pomiedzy fotelami, takie mam wrażenie bo jak jade z ojcem fabią to walimy sie łokciami a w Loganie jest luzik
Wygląda dobrze. Ten z ASO jest trochę tandetny. Owszem, wygodnie można oprzeć rękę przy zmienianiu biegów ale już oparcie się o niego przy wsiadaniu i sadowieniu się na fotelu grozi jego połamaniem. Niestety.
Daj znać jak go się montuje (czy można samemu) i czy jest wygodny. Mam takie wrażenie ze zdjęć, że może trochę do przodu za bardzo wystawać...
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2011-09-14, 18:12, w całości zmieniany 1 raz
Miałem okazję porównywać zainstalowany w DD znajomego podłokietnik IDENTYCZNY z tym allegrowym (do którego linkujecie) - z tym, który mam w swoim Dusterze ("fabryczny"). Widzę różnicę, na korzyść ASOwego. Pierwsza i najważniejsza sprawa: możliwość "rozłożenia" do przodu górnej części podłokietnika w zakresie kilku centymetrów. Przy prowadzącej DD żonie, której wzrost i zasięg ramion nie kwalifikuje do uprawiania koszykówki (8-)) - bezcenne. O podłokietnik opieram się przy wygodnym sadowieniu się w aucie; mimo mojej wagi (większej niż żony o...hmm... ) nic się nie urwało, nic nie pękło ect. Jest jeszcze kilka innych pierdółek (kwestia regulacji), które robią tą różnicę...
robo1973 napisał/a:
W ASO wołają sobie 800 zeta
Kraków. Dealer Łyko. Wyjściowo przy kupnie DD żądają 700PLN. Da się negocjować i zbić cenę (ale bez szaleństw).
Mocowanie jest chyba tragiczne... Przykręcany wkrętami do plastiku, a sądząc po kształcie podstawy NA miejscu na butelkę na tunelu środkowym... Czyli żadnego opierania się.
Właśnie zamontowałem ten podłokietnik http://allegro.pl/show_item.php?item=1797415289
Wykonanie super, pasuje jak ulał. Kwestia regulacji i niema problemu z pasami. Montaż na 2 śrubach. Dodatkowo dokręciłem dwie, żeby był stabilny.
Porównując to orginału to prawie to samo.
Ostatnio zmieniony przez robo1973 2011-09-21, 17:05, w całości zmieniany 1 raz
Witam.
Dostałem podłokietnik do logana MCV. Niestety bez instrukcji montażu. Czy ktoś może przesłać mi skan takiej instrukcji. Niestety w pierwszym poście jest bardzo nieczytelna, o czym zresztą uprzedza piszący.
Pozdrawiam.
Nie do czterech tylko do ośmiu lub dziewięciu. Lubię wiedzieć, że robię coś dobrze, tym bardziej, że loganik jest nowy i szkoda mi coś zepsuć. Czy to takie dziwne, że ktoś chce zrobić coś zgodnie z instrukcją producenta? W końcu nie każdy jest mechanikiem.
Ja wiedziałem że tak będzie a może tylko podejrzewałem podłokietnik dość drogi i jak widać przy wąskim stelażu nie zbyt stabilny, bałbym się o całość opierając się mocniej na nim, no ale oryginał Ja zdecydowałem się na podróbę i jestem zadowolony. zobacz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum