Chyba bylo omawiane ale moze ktos ma jakis nowy pomysl co mozna zrobic zeby nie bylo tak? :) (mam fabryczne chlapacze...)
Ewentualnie moze komus udalo sie juz zrobic jakis patent?
Az strach pomyslec, co by to robilo lakierowi gdyby ktos mial do tylu wsiadac ;)
Inna sprawa ktora teraz mnie zastanowila - czy to napewno spod kola? A przedewszystkim - czy napewno chlapacz by pomogl? Bo moze to raczej syf "krazacy w powietrzu" ktory aerodynamicznie tak sie poprostu niefortunnie odklada?
Ostatnio zmieniony przez RnR 2012-01-15, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Chyba bylo omawiane ale moze ktos ma jakis nowy pomysl co mozna zrobic zeby nie bylo tak? :) (mam fabryczne chlapacze...)
Ewentualnie moze komus udalo sie juz zrobic jakis patent?
Zmienić samochód ? Poprosić Dacię, aby zrobili szerszą kabinę aby wyrównała się z nadkolami ?
Niewiele tu można poprawić, poza kombinowaniem z opływem powietrza/błota... Można dać węższe opony? Albo poszerzyć nadkola z przodu co najmniej o 2.5 cm?
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2012-01-16, 09:02, w całości zmieniany 1 raz
Bo te, wyglądające obiecująco - np przedchlapacze czy progi - mają własne wady, więc chyba jeszcze nikt się nie zdecydował... Ale za to możesz być pierwszy [:
Pomysł miałbym, ale to trzeba by przekonsultować z Piotrres'em. Niżej zdjęcie (tylko takie znalazłem w necie na moje potrzeby ;)
Te zawijane skrzydełka od serwetki jakby uciąć, zrobić większy model z tworzywa - przyczepić tuż za kołami przednimi tak, aby wszystkie bryzgi były dalej areodynamicznie odpychane od szlachetnych boczków DD. Jeśli macie bujną wyobraźnię jak ja to nie powinno być problemu z obczajeniem tematu ;)
Dodatkowy chlapacz w formie żagielka w wywiniętym rogiem na zewnątrz - taj jak żagiel foka na żaglówkach z przodu - powinien odrzucać dalej lecące bryzgi.
A może takie cudo jak w żużlu (pałąk montowany od wewnętrznej strony koła) i już niewiele będzie chlapać.
Duster z pałąkami bedzie wyglądał jak Cowboy ze strzemionami ;)
Na końcu tych pałąków są fartuchy - dać takie do DD to skutek byłby tylko ten wygląd potem
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2012-01-20, 13:34
Ludzie, chlapacze do busa (greg o nich pisał) to zajebisty pomysł i wygląd. no i najważniejsze - CENA !!!!!!!!!!!!!!!
tył pasuje bez przycinki, z przodu 2 minuty przycinki (zresztą mam jeszcze chyba szablon z papieru gdzie i na ile wyciąć).
byłem w ASO z problematycznym parownikiem z lpg i jak to gostki zobaczyli, to powiedzieli że auto wygląda bardziej rasowo z tymi gumami, niż te badziewie oryginalne z ASO.
Greg - DZIĘKI za pomysł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum