Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2012-03-11, 18:25
faj3r napisał/a:
szkoda, że nic nie słychać o ESP do wersji 1.6 16V w Dusterze
czy aby na pewno? - bo mnie się zdaje,że nie tylko słychać ale widać i czuć - proponuję uważniej przeczytać specyfikację - ten "luksus" (ASR+ESP) kosztuje 1200 zł
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2012-03-11, 18:28, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: 2013-08-10, 19:41 wyłącznik esp w dusterze 4x2
witam wszystkich forumowiczów ,jestem świeżym szczęśliwym?? posiadaczem dustera 1,6 16v 4x2 ,wśród opcji zakupionych było tez esp ale nie ma wyłącznika ,stąd moje pytanie czy tak ma być?? wg dilera przycisk wyłączający esp jest tylko w wersji 4x4? jak to wyglada u was ? czekam na odpowiedz i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich posiadaczy dacii
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-08-10, 22:31
w 2x4 nie projektant nie przewidział (a szkoda) potrzeby odłączania ESP, więc wyłącznik jest zbędny. W 4x4 to udogodnienie (głównie z racji większych ambicji terenowych) na szczęście istnieje i w pewnych okolicznościach się przydaje
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-08-10, 22:32, w całości zmieniany 1 raz
dziękuje za szybką odpowiedz,jeszcze nie wszystko tu ogarniam stąd ten dubel,pozdrawiam i licze na wyrozumiałość bo kolejne pytania na pewno się nasuną
Spadł snieg no i można się pobawić troszkę w poślizgach :) no coż Lodgy jest wyposażona ESC - system kontroli jazdy..
Wpadlem na placyk zaciągnąłem pare razy reczny ale system działa i psuje zabawe , wiec się zatrzymałem i wyłączyłem go , jest taki fajny przycisk.
Ruszam przyspieszam wchodzę w zakręt zacjagam reczny a tu zonk ESC działa... i tak za każdym razem po wyłączeniu go jak zaciągam reczny od razu się załacza . No i lipa z zabawy :(
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-01-20, 07:06 Re: ESC
wieza napisał/a:
Spadł snieg no i można się pobawić troszkę w poślizgach :) no coż Lodgy jest wyposażona ESC - system kontroli jazdy..
Wpadlem na placyk zaciągnąłem pare razy reczny ale system działa i psuje zabawe , wiec się zatrzymałem i wyłączyłem go , jest taki fajny przycisk.
Ruszam przyspieszam wchodzę w zakręt zacjagam reczny a tu zonk ESC działa... i tak za każdym razem po wyłączeniu go jak zaciągam reczny od razu się załacza . No i lipa z zabawy :(
Taki sam bezsens mialem kiedys w audi a3 naciskasz, wylanczasz a one i tak dziala.Sprobuje w swoim tylko jak snieg spadnie :) , bo w nas jak narazie to tylko -1° - 0° i na snieg sie nie zanosi.
Wysłany: 2016-01-20, 17:33
nie wiem jak jest dokładnie w Lodgy, w Dusterze da się odłączyć ESP, przełączyć napęd na 2x4 i przy niewielkich prędkościach można bawić się ręcznym. Ale wystarczy mocniej przyspieszyć i ten sam problem - ESP się aktywuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum