Gdzie można kupić spinki mocujące boczki drzwi bo pare urwalem przy montażu podgrzewanych lusterek.Przeszukalem w necie ale jakoś słabo mi to poszło szukanie?
Czy spinki to nie to samo co ogranicznik do drzwi? Tylko proszę serio bo słyszałem, że to samo.
SPINKI o których tu mowa stosuje się do mocowania tapicerki drzwi i wielu innych elementów w samochodzie.
OGRANICZNIK w drzwiach to zupełnie coś innego , to element który zapobiega nadmiernemu otwarciu się drzwi.
Ja użyłem spinki z norauto, które w opisie miały że są do daewoo, nie pamiętam jakiego.
Pasowały prawie idealnie, tylko trzpień miały trochę grubszy więc trzeba było z dużą siłą wciskać w te złączki, w których siedzą. Plus jest taki, że trzymają lepiej bo nie ma luzów.
Czy spinki to nie to samo co ogranicznik do drzwi? Tylko proszę serio bo słyszałem, że to samo.
SPINKI o których tu mowa stosuje się do mocowania tapicerki drzwi i wielu innych elementów w samochodzie.
OGRANICZNIK w drzwiach to zupełnie coś innego , to element który zapobiega nadmiernemu otwarciu się drzwi.
Dzięki za odpowiedź, są jakieś inne sklepy sprzedające zaślepki do podwozia bo w tym nie mogę znaleźć?
Ostatnio zmieniony przez orzeszek2 2014-11-17, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Dzieki Wam za odpowiedz .
dudu$, na 100% nr który napisałeś na dole pasuje do Logana?
Widziałem ofertę ze sklepu Renault, ale zastanawia mnie dlaczego z Daci wymieniony jest tylko Dokker.
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-07-05, 18:42
Podpasują napewno. Jak wymieniałem głośniki i ściągałem tapicerkę to parę kołeczków mi pękło. Oryginalnie miałem jakieś takie niebieskie ale ich nie znalazłem i kupiłem właśnie białe.
Ewentualnie tu https://youtube.com/watch?v=1c7kyEaTJYI 5:25-5:40 widać jakie są. Tylko szukaj ich gdzie indziej, bo w linku wyżej to złodziejstwo. Motodynamic ma chyba po 2-3 złote.
Ostatnio zmieniony przez arczi_88 2018-07-05, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
arczi_88, a pamiętasz ile Ci ich pękło? Będę zdejmował wszystkie 4 boczki żeby wymienić glosniki i trochę matami wykleić. Chce się przygotować i mieć w zapasie kilka spinek
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2018-07-05, 19:16
4 poszły papa ale zamówiłem chyba 10, będzie na zaś. Nie jest powiedziane, że w ogóle będą potrzebne ale lepiej mieć. Zrobię offtopa ale maty polecam z bitmat.pl, przystępnie cenowo, szybka wysyłka i duży wybór. Pomierzysz sobie mniej więcej drzwi i przeliczysz na sztuki, bo tak sprzedają i coś sobie dopasujesz.
Wysłany: 2018-07-05, 19:28
Każde następne pójdą lepiej i sprawniej xD w tym linku z yt co wrzuciłem wcześniej jest pokazane co i jak. Tylko bez głosu oglądaj chyba, że lubisz niemiecki 😄
Zamówiłem 10szt mam nadzieje ze starczy .
Niemiecki mi nie przeszkadza, 6 lat się go uczyłem
Na coś szczególnie zwracać uwagę podczas demontażu boczków?
Wysłany: 2018-07-05, 20:28
Wkręty czy wszystkie masz wykręcone/wkręcone, jednego dziada miałem schowanego w tym miejscu gdzie się paluchy wkłada przy zamykaniu. Ja żeby boczek ściągnąć musiałem wyciągnąć przyciski z szyb i wypiąć z kostki, nie wiem czy Ty masz sterowanie w drzwiach czy z tunelu. Tapicerka od góry jest włożona w uszczelkę - ja nie dałem rady przy montażu trzymać tapicerki i jednocześnie wkładać ją na miejsce, potrzebny był pomocnik ale to chyba za dużo pianki na boczek nakleiłem i na ciasno bardzo wchodziło.
Potem sprawdź dwa razy czy nie zostawiłeś nic w drzwiach, nie popełnij tej maniany co ja xD O i śruba z klamki jest wkręcana w taką nagwintowaną blaszkę. Musiałem ją (blaszkę) przykleić do drzwi bo gdzieś tam uciekała i śruba jej nie sięgała. Więcej grzechów nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony przez arczi_88 2018-07-05, 20:34, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum