Witam,
czy ma ktoś informacje producenta dotyczące MediaNav? Chodzi mi np. o moc radia bo nigdzie nie można znaleźć informacji na ten temat.
Z góry dziękuję
Na razie jedyna dostępna oficjalnie serwisówka producenta LG/Renault jest na moim chomiku :
LINK
Wg niej moc max to 47W x 4 przy napięciu 13,8V i obciążeniu 4 Ohm.
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 0.9 TCe
Rocznik: 2013
Wysłany: 2015-09-15, 01:03
Komuś obiło się o uszy albo miał w ręku media nav evolution, bo zastanawiam się czy są takie same kostki co w normalnym media nav. Bo od serwisu nie umiem uzyskać odpowiedzi na ten temat a teraz kupując nowe clio z tego roku otrzymujemy już wersje evolutnion. Nawet serwis nie umie odpowiedzieć na pytanie czy kupując nowe radio u nich po moim nr. vin otrzymam normalną wersję czy już evolution
Marka: jeszcze nie
Model: DUSTER?
Silnik: 1,6 ?
Wysłany: 2015-10-07, 21:29
Mam pytanie.
Może nie do końca o sam media NAV ale to chyba będzie najbliższy temat.
Czy da się podmienić media NAV na klasyczne radio w Dusterze?
Małżonka ma awersję do wynalazków typu tablet w samochodzie. Niestety najnowsza konfiguracja Dustera czyli "SL Urban Explorer" ma media NAV w standardzie i nie wiem czy uda się ją przekonać żeby to zostawić. (Auto dla Żony więc spełniam zachcianki )
Da się :)
Możesz bez problemu zamienić na coś w tym stylu
Pasuje idealnie - bo samo radio to 1DIN - tylko przód jest większy.
Ale po co - MN naprawdę nie gryzie
Ale jeśli chcesz zamieniać to ja bardzo chętnie.
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2015-10-07, 23:25, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-11-08, 19:48 Zmiana radia na MediaNav
Ponieważ w mojej SanderoII Laureate chciałbym zamienic Dacia Radio na używany Media NAV mam pytanie do forumowiczów którzy mieli z czyms takim do czynienia czy jest to wielki problem tzn czy plastikowa ramka ta sama i czy wtyczki te same czy jakies inne problemy wynikają może ? W serwisie powiedzieli ze trzeba tez moduł ABS wymienic zeby dawał sygnały do Navi co wydaje mi sie troche dziwne . Za każdą podowiedź z góry bardzo dziekuje !!!!
Zadna informacja nie jest wyswietlana z komputera na MediaNav ie nawet temperatura wiec wprowadzaja w blad.
Montaz MediaNav plug@play. Ramka i wtyczki te same. Bedzie Ci potrzebna tylko jeszcze antena gps. Zamontujesz ja za MediaNav em
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2015-11-08, 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie spodziewałem się tak szybkich podpowiedzi. Dziękuję Wam za nie bardzo drodzy forumowicze !!! Co do tego modułu ABS to miał niby kosztowac 2500 PLN...Ja mam na oku Media Nav wraz z anteną GPS za 620 PLN i mysle ze warto za te cene ją kupic ...Miałem obawy co do jej montazu ale dzieki Wam już ich nie mam
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-11-09, 01:55
Ja podmienilem radio CD na medianav - nic nie trzeba przerabiać wtyczki pasują .... antena gps musi być ze złączem typu FAKRA na allegro kupisz taką z magnesem za 30 pln .... w Lodgy można ją przymocować do płaskownika nad kolumną kierownicy i sygnał gps jest bezproblemowy. Jeśli ten medianav ma w miarę aktualne polskie mapy to cena ujdzie ....ja kupiłem za 200 ale z włoskimi z 2012 ...
Dobrze ze wspomniałes o mapach..Zadzwoniłem spytałem i okazało się ze tylko jakas angielska mapa tam jest wiec zrezygnowałem z zakupu...Szukam sobie teraz na spokojnie czegos z mapą Polski...
Drodzy forumowicze przeczytałem już chyba wszystkie posty na temat media nav w naszych samochodach i po ich przeczytaniu mam chyba więcej pytań niżeli odpowiedzi a mianowicie , posiadam dacie dokker z końca 2015 i chciałem wejść w posiadanie radia model LAN5200WR1 z wersja systemu 4.0.3 odpali u mnie bez problemu ? Czy jeżeli nawigacja została uwolniona można będzie w przyszłości zaktualizować mapy, obecnie wgrany TOM TOM ze stycznia 2016 ? I ostanie pytanie jeżeli sprzedawca twierdzi iż można podłączyć kamerę cofania i załącza zdjęcia tegoż radia wraz ze zdjęciami pokazującymi obraz z kamery, czy wszystko zadziała ?
Na wszystkie te pytania odpowiedzi są na tak.
A co do map , są już nowsze - dzisiejsze od HERE.
Również od dzisiaj można już to robić na wersji 4.0.6 ( najnowsze aktualnej wersji oprogramowania układowego)- jak się obrobię z obowiązkami w mojej pracy to pewnie do końca tygodnia opublikuje te najnowsze wersje na klubie.
Zaleta - mniejsze ryzyko uszkodzeń wewnętrznych kart pamięci ze względu na zmodyfikowany przez LG/Renault bootloader.
Na wszystkie te pytania odpowiedzi są na tak.
A co do map , są już nowsze - dzisiejsze od HERE.
Również od dzisiaj można już to robić na wersji 4.0.6 ( najnowsze aktualnej wersji oprogramowania układowego)- jak się obrobię z obowiązkami w mojej pracy to pewnie do końca tygodnia opublikuje te najnowsze wersje na klubie.
Zaleta - mniejsze ryzyko uszkodzeń wewnętrznych kart pamięci ze względu na zmodyfikowany przez LG/Renault bootloader.
Dziękuję Ci dobry człowieku za szybka odpowiedz , leci do Ciebie wirtualne piwko
Teraz powstał drugi level , jak wymontować istniejące radio , tzn. od czego się zabrać , a przede wszystkim jak dobrać się do maskownicy okalającej radio bo przypuszczam jak to pójdzie to reszta jest do ogarnięcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum