Nie mam MediaNav, lecz Dacia Plug&Radio...
Mnie chodzi o to, że tam jest jedno mijesce: zegar albo przebieg po wciśnięciu przycisku przy przełączniku wycieraczek (oprócz tego jeszcze wyświetla inne parametry tak aj np. temperatura zewnętrzna itp.)
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie mam MediaNav, lecz Dacia Plug&Radio...
Mnie chodzi o to, że tam jest jedno mijesce: zegar albo przebieg po wciśnięciu przycisku przy przełączniku wycieraczek (oprócz tego jeszcze wyświetla inne parametry tak aj np. temperatura zewnętrzna itp.)
Dokładnie tak jak piszesz. Mam tak samo -
1 zegar i tylko zegar po naciśnięciu guzika zmienamy na
2 i mamy licznik dzienny potem naciskasz guzik
3 licznik km. i znów naciskamy guzik i
4 temperatura zewnętrza i znów guzik i
5 mamy programowanie czujników ciśnienia opon i to by było na tyle :/ bardzo ubogi komputer pokładowy i w pojedynczym wyświetleniu
Też mnie to wkurza, bo lubię mieć zegarek pod ręką zawsze. Już się po kilku latach o tego lubienia odzwyczaiłem.
Zwłaszcza, że w instrukcji obsługi mam dwa pola wyświetlacza, zegar na stałe i zmienne pole na górze. :(
a tutaj John-Doe 1111 zgromadzil wszystkie uzyteczne pdf
https://www.dacianer.de/t...download.18924/ - ( 12-te pdf o nazwie Boardcomputer und Außentemperaturanzeige freischalten (Zentralelektrik Gen. II) )opisuje dokladnie co trzeba zrobic.
Sorry, ale trzeba sie zalogować na niemieckie forum, aby ściągnąć pliki. Mi też na tym zależy, żeby mieć wyświetloną godzinę, a nie wiem jak to zrobić. Możesz to jakoś inaczej podlinkować. Znam biegle angielski, ale niemiecki to tylko halt i hende hoch...
Zarejestrowałem się, obejrzałem PDFa i niestety potrzeba do tego CLIPa. Strasznie mi brakuje tej godziny na desce, jak będę na przeglądzie w ASO to do nich zagadam, może sobie z tym poradzą? :D
Wymaganiem są zegary z dwoma liniami tekstu. Nie wiem czy to sprzed S&S, czy wszystkie mają dwie linie. Nie wiem jaka tu jest historia...
Co ciekawsze, to znalazłem tam PDFa z opisem jak uruchomić podświetlenie przycisków sterowania szybami... Eh, gdyby nie gwarancja, to bym sobie to już zrobił...
Ogólnie, sporo ciekawych opisów, a gość całkiem ostro modyfikuje swoje Lodgy ;).
Ostatnio zmieniony przez topdrive 2017-10-25, 07:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 283 Skąd: W-Wa, teraz CH
Wysłany: 2017-10-25, 07:05
Michał B24 napisał/a:
Sorry, ale trzeba sie zalogować na niemieckie forum, aby ściągnąć pliki. Mi też na tym zależy, żeby mieć wyświetloną godzinę, a nie wiem jak to zrobić. Możesz to jakoś inaczej podlinkować. Znam biegle angielski, ale niemiecki to tylko halt i hende hoch...
ja znam niezle jezyk nazistow... podaj linka to moze cos przetlumacze...
Przy Typ Boardcomputerdisplay wybranie funkcji "ohne" powoduje pokazanie sie zegara na computerze.
To samo jest przy wskazaniu temperatury- trzeba wybrac opcje " ohne" i bedzie pokazana temperatura zewnetrzna.
W moim warsztacie gdzie robilem przeglad dalem wydrukowana instrukcje pdf i wedlug niej wlaczono mi te funkcje. Osobiscie nie bylem przy tym!!! Moze moj fachowiec zrobil tak jak pisze w pdf a moze jakos inaczej wlaczyl te funkcje-nie wiem- nie pytalem . Mysle jednak ze pdf jest w porzadku- wiele osob z forum tak zrobilo.
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 814 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2019-02-09, 16:25
Odświeżę trochę temat.
Chciałbym zapytać, czy na wyświetlaczu komputera Dustera w wersji Comfort powinien być wyświetlany zegar? W lewym górnym rogu mam temperaturę, natomiast prawy górny róg jest "pusty". Jak ewentualnie wywołać ten zegar - naciskanie klawiszy na kierownicy nic nie daje.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-02-11, 10:21
A te obecne "zwykłe Daciowskie radia" wyświetlają zegar na swoim ekranie?
Jeśli tak, to pewnie robią tak jak w przypadku samochodów z MediaNav- zegar na komputerze pokładowym jest celowo wyłączony.
W Lodzi 2018 radio MP3/USB nie ma zegarka na wyświetlaczu radia.
Zegarek jest wśród wielu informacji dostępnych oddzielnie w liczniku. Co mnie wkurza. Bo jak to jest możliwe, aby temperatura i zegarek były dostępne zamiennie z innymi informacjami. Porażka.
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-02-11, 10:37
BLACHA_997 napisał/a:
Belphegor napisał/a:
Przypomnij mi tylko - masz Media Nav?
Zapomniałem dodać - bez MN - zwykłe Daciowskie radio.
Wychodzi na to, że u Ciebie wszystko jest w porządku, ponieważ inna sztuka DD2 bez Media Nav ma tak samo. Zegarek jest na wyświetlaczu radia (włączonym i wyłączonym).
20190211_103347.jpg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 69,55 KB
20190211_103336.jpg
Plik ściągnięto 42 raz(y) 67,38 KB
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 814 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2019-02-11, 11:51
OK. dzięki za info.
Zdaję sobie sprawę, że można tą funkcję (jak i inne np. temperaturę płynu chłodniczego) włączyć w komputerze po odblokowaniu jej w systemie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum